Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 23. února 2015

Kapitola 16 - Mladé slečně je deset (část 2)

Část 2
Rychle se blíží Erisiny desáté narozeniny.
Věk deseti let je významný a podle šlechtické zvyklosti se 5 let, 10 let a 15 let oslavují velkou narozeninovou oslavou. Dvůr bude veřejnosti přístupný a měšťané budou přinášet dary a také se rozešlou pozvánky šlechticům z města.
Protože Sauros je neotesaný člověk, dříve bylo v plánu uspořádat oslavu se samoobslužným bufetem a se spoustou vína. Ale Philip ten nápad zavrhl a změnil to na taneční oslavu, vyvozoval, že tak bude snazší přimět šlechtice k účasti.

Když přijde na tu oslavu, největší bolehlav z ní má Eris. V každém případě neumí tančit. Nezvládá ani nejjednodušší taneční kroky.
Tohle je příliš velký problém, když hlavní aktérka neumí tančit,” řekla Edona během učitelské porady prvního dne v měsíci.
Zeptal jsem se na situaci, když bylo Eris pět, a dostalo se mi odpovědi, že hodiny tance jsou nezbytné, až když asurská šlechta dosáhne věku deseti let. To znamená, že nebylo třeba se učit tančit.
Hodiny šermu a magie jsou odloženy kvůli mimořádnému cvičení etikety. Trénink šermu po ránu zůstává a po obědě následuje krátký magický trénink, abychom trochu zažili jídlo, a potom se učí jenom tanec. Čím víc se na Eris koukám, tím víc mám pocit, že má pochmurnou a podrážděnou náladu.
Promiň, že se ptám, pane Rudee, ale ty umíš tančit?” zeptá se mě Edona, jakmile se po magickém tréninku objeví.
Ne, neumím.”
Tak pokud ne, tak se prosím přidej k nácviku. Také se té oslavy zúčastníš, ne?”
A-ach~. Já se... zúčastním?” Podívám se po Eris a ta opravdu přikývne.
Samozřejmě že se Rudeus zúčastní.”
Tohle je kvůli hodinám etikety? Eris použila velmi podivná slova (a uctivě). Ne, to není důležité.
Zdá se, že má účast je žádána.”
Takže pokud se musíš zúčastnit, bylo by nevhodné, kdybys neuměl tančit.”
Ne, když budu stát v koutku a budu se chovat jako malé dítě, tak to nebude vadit.”
Edona neukáže ani náznak úsměvu. Vždycky má na tváři mírný úsměv, který se nikdy ani trochu neodchýlí. Všiml jsem si, že kromě tohoto výrazu žádný jiný nemá. Jinými slovy je to její pokerová tvář.
Když je člověk poprvé na slavnosti, může být nervóznější než obvykle. Může se stát, že při tanci šlápne partnerovi na nohu, navíc hosty by mohl útlý věk mladé slečny odradit. Abychom to napětí zmírnili, tak si přeji, aby ses stal...”
Edona se na mě několikrát podívá, ale pořád má na tváři ten svůj úsměv.
Chodíš kolem horké kaše, ale přitom chceš, abych ti pomohl, ne?
Erisiny hodiny tance pokračují velmi ztěžka. Nedá se nic dělat, sice nechci pomáhat s něčím, co neumím, ale když už to takhle nadhodila, tak ji nemůžu odmítnout, že? Vždyť jsem pořád vrchní učitel.
Aha, dobře. Rozumím. Ale nebudu za hodiny platit, že?”
Samozřejmě že ne, pane Rudee, ale na oplátku si budu žádat tvou spolupráci.”
Kvůli tomuto rozhovoru jsem také začal chodit na hodiny tance. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

1 komentář: