Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 9. února 2015

Kapitola 14 - Agresivita ještě neskončila (část 1)

Část 1
Už je to měsíc, co jsem přijal práci domácího učitele.
Téměř od samého začátku Eris není ochotná chodit na hodiny. Když přijde na matematiku a čtení, okamžitě se vypaří a objeví se až na hodinu šermu. Samozřejmě existují výjimky. Pozor dává jenom na hodinách magie.
Nedokážu najít to správné slovo, abych popsal, jak šťastná byla, když poprvé použila kouzlo Ohnivá koule. A zatímco se dívala na prudce hořící záclony, řekla: „Jednoho dne udělám obrovský ohňostroj jako Rudeus.”
Ten oheň jsem uhasil a přísně jsem ji varoval, aby v mé nepřítomnosti ohnivou magii nepoužívala. Světlo z hořících záclon na ni vrhalo zář. Ať jste se dívali z jakéhokoli úhlu, měla tvář žháře, ale vypadala celkem odhodlaná se učit. Jen podle jejího vzezření by i ostatní předměty měly být v pořádku.
To jsem si sice myslel, ale moje předpověď byla úplně mimo. Když přijde na matematiku a jazyk, Eris nemá nejmenší zájem přijít na hodinu. Když ji začnu vyučovat, okamžitě zdrhne. Když se jí snažím chytit, praští mě, než zdrhne. Když ji dál pronásleduju, otočí se, zmlátí mě a pak pokračuje ve zdrhání.
Myslím, že po tom nedávném incidentu už chápe důležitost matematiky a jazyka, ale zdá se, že to pořád vášnivě nenávidí.
Když jsem si stěžoval Philipovi, jenom lhostejně pokrčil rameny. „Přimět studenta v hodinách poslouchat je také práce učitele.”
To nemohu popřít.
Začnu Eris hledat.
Ačkoli Ghyslaine svědomitě chodí na hodiny matematiky a jazyka, je hlavně kamarádka. Jak můžu vyučovat jen Ghyslaine?
Ale není snadné Eris najít. V porovnání se mnou, co tu jsem jen krátce, ona tu žila léta. V porovnání se mnou to tady zná mnohem lépe. Ani nemluvě o schovávání.
Předchozí domácí učitelé v tomto ohledu vynaložili značné úsilí. Ale. Nehledě na to, jak velká tahle vila je, pořád je to omezený prostor. Nakonec se vždycky najde. Učitelé, co Eris našli, byli bez výjimky zmláceni. Ponejprv kvůli tomu učitelé odcházeli. Ale taky tu byl učitel, co na oplátku zmlátil Eris. Násilí proti násilí. To jsem původně plánoval.
Ale Eris toho učitele uprostřed noci napadla dřevěným mečem a zranila ho tak, že trvalo měsíc, než se vyléčil, a proto kvůli tomu dal výpověď.
Jediný člověk, co dokáže odrážet Erisiny denní a noční útoky, je Ghyslaine. Já nemám tu důvěru, že ji dokážu odrazit. I když ji najdu, jsem předurčen jet do nemocnice. Pokud je to možné, tak ji ani nechci hledat. Nechci, aby mě zmlátila k nepoznání.
Když chodí na hodiny magie, není v pořádku učit ji jenom magii? Ale Philip mi nakázal učit ji matematiku a jazyk. Také říká, že musí být na stejné úrovni jako její magie. Dokonce prohlašuje: „V porovnání s magií jsou ty druhé předměty vlastně důležitější.”
O tom se nemohu přít.
Možná bych měl zorganizovat další incident s únosem. Děti, co neposlouchají, zaslouží trest. Když o tom tak přemýšlím, konečně jsem ji našel. Celá je zahrabaná ve slámě ve stájích s odhaleným břichem, pohodlně spí.
Fuuuu~..... Fuuuu~.....”
Hluboce spí. Takhle vážně vypadá jako andílek. Ale když vás to vzezření naláká, tak přijde Ďáblův zvrat (pozn.: narážka na Hokuto no Ken).
Totiž že dostanete Ďáblovou smrtelnou pěstí a vyzvracíte příšerné množství krve.
A přesto když na to přijde, musím ji vzbudit.
V každém případě jí stáhnu tričko přes břicho, aby se nenachladila. Mezitím jí namasíruju oblast prsou. Poustevník žijící v mém srdci to zhodnotí: „Hmm, aha, pořád to jsou jenom AA, ale je velmi vysoká šance, že ještě vyrostou. Až vyroste, vyzvedne se nad E košíčky. Aby vyrostly, musíš je každý den masírovat. Tohle je také součást tréninku. Ho, ho, ho.”

Moc děkuji, pane poustevník.
Když jsem si to řádně užil, potichu jsem ji pozdravil: „Slečno. Vzbuď se, slečno Eris. Je čas na příjemnou hodinu matematiky.”
Ani se nehnula, no, musím to udělat. Nedá se nic dělat, děti, co neposlouchají, přijdou o kalhotky, víte? Pomalu jsem se natáhl po jejích volných šatech a v tom okamžiku.
(!)
Eris najednou otevře oči. Pohledem se pomalu posouvá od mé ruky na jejím stehně až k mé tváři.
Grrrr.” Tvář se známkami ospalosti doplněná skřípáním zubů. V následujícím okamžiku Eris zvedne pěst.
Tvář?! Rychle jsem zvedl ruce, abych si kryl tvář. „Guuuu.............!” Náraz pocítím v oblasti solaru plexu. Bolestí padnu na kolena.
Není žádný Zvrat. Jenom Ďábel.
Pche!” S odfrknutím mě znovu kopne. Slečna na mě dupne a odejde ze stájí. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

2 komentáře: