Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 16. února 2015

Kapitola 14 - Agresivita ještě neskončila (část 6)

Část 6
Po celodenní práci jsem ve svém pokoji a připravuji si materiály na zítřek. V podstatě jsou to příklady z matematiky a jazykové diktáty. A také trénuju na hodiny magie. Nevypracoval jsem si žádné osnovy a kdybych za pět let neměl co učit, tak bych byl v maléru, takže hodiny nepokračují moc rychle. V každém případě abych zabránil jakýmkoli nejasnostem, obezřetně si prohlížím plán výuky.
Je to podobný pocit, jako když jsem učil Sylphy.
Trénink magie je velmi důležitý. Jelikož při kouzlení nezaříkávám, tak pořád zapomínám slova zaříkadel. Jediné, co si pečlivě pamatuju, je léčivá magie a magie protijedů, ale útočnou magii jsem se nikdy neučil nazpaměť.
Výukové materiály jsou stejné jako moje příručka doma. I Eris a Ghyslaine ji mají.
Jak mi bylo vysvětleno, zlevnili stovky knih, co se napsali před tisíci lety.
Než se objevily knihy, bylo třeba si najít učitele, který by vás učil, a ti takzvaní učitelé jsou většinou schopni použít jen magii na základní úrovni. Člověk po spoustě těžkostech konečně najde učitele, ale nic se od něj nenaučí, takových případů je spoustu.
Ačkoli jsou ty knihy ve slevě, nejsou zrovna moc kvalitní, a i když se prodávají na trhu, zajímají se o ně jen lidé, co se učí magii.
Na tomhle světě neexistuje knihtisk.
Tahle kniha, co se prodává ve velkém, vznikla před padesáti lety. Díky levným materiálům počet kouzelníků o hodně vzrostl. Kouzelníci si podrobili svět... ne, ale mezi asurskou šlechtou se magie celkem dost vyučuje.
Ale co vedlo k tomu, že se zvýšil počet výukových materiálů...
Přemýšlím, jak knihou listuji a na zadní straně je napsáno: vydáno na Ranojské univerzitě. Ti vážně vědí, jak obchodovat.
Přesně takhle ubíhaly mé dny domácího učitele. 
 
---Stav---
Jméno: Eris Boreas Greyratová
Povolání: vnučka lenního pána z Fedoy
Osobnost: agresivní
Domluva: trochu poslouchá
Jazyk: dokáže napsat své příjmení
Matematika: zápasí s dělením
Magie: chce se vážně snažit
Šerm: na základní úrovni ve stylu Boha Meče
Etiketa: zná všeobecný pozdrav
Lidi, co má ráda: dědeček, Ghyslaine
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                                Následující

Žádné komentáře:

Okomentovat