Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

sobota 14. února 2015

Kapitola 14 - Agresivita ještě neskončila (část 5)

Část 5
Po ranních a odpoledních hodinách je čas na přestávku. Toho dne jsem se rozhodl zamířit do knihovny. To proto, že jsem zahlédl, jak si Eris a Ghyslaine nesou učební materiály, takže mě napadlo, že by v knihovně mohla být nějaká magická příručka. Protože jsem nevěděl, kde je knihovna, nechal jsem se tam dovést jednou služebnou s psíma ušima.
Ach.” Napůl cesty jsem potkal Philipovu manželku.
Jmenuje se Hilda a má stejně ohnivě rudé vlasy jako Eris a hruď jako tsunami. Vypadá to, že od její dcery můžu očekávat velký růst. Jednou jsem jí byl představen, ale moc spolu nemluvíme.

Nechte mě přemýšlet, myslím, že to bylo: jedna ruka před hruď...
Madam, dneska je krásný den...”
Pche.” Hilda se mi vysměje a mého pozdravu si nevšímá. Úplně jsem zamrzl.
Pane Rudee...”
Ne, to je v pořádku.”
Služebná s psíma ušima se mě snaží utěšit, ale já ji rukou zadržím. Ale stejně z toho mám malý šok. Copak mě nenávidí? Ale nezdá se mi, že bych udělal něco špatně... Když tak o tom přemýšlím, má jenom jedno dítě, a to Eris. Ne, mám pocit, že kdybych zjistil, že má ještě nějaké, a v případě, že by bylo ještě horší než Eris, tak by se moje pracovní vytížení znásobilo třikrát nebo čtyřikrát.
Nebudu si kopat vlastní hrob.
Když jsem se dostal do knihovny, spatřil jsem, že je tam i Philip.
Zajímáš se o knihy?”
Philip se na mě dívá s očekáváním. Ale nevím, co ode mě očekává. „Hmm, ano, trochu.”
Tak jen do toho a prohlídni si to tu.”
Jeho nabídku jsem přijal a porozhlédl se po knihovně, ale není tu nic, co jsem doufal, že tu najdu. Doufal jsem, že najdu magickou příručku, jakou našla i Roxy, ale všechny dokumenty se týkají politiky a nesmí se vynášet ven. Na tomto světe jsou magické příručky vzácné a nedají se najít tak snadno.
Vůbec to nešlo dobře.
Ale v rohu jsem našel nějaké knihy o historii. Když budu mít čas, tak se na ně podívám. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

1 komentář: