Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 9. února 2015

Extra 2 - Následky událostí (část 2)

Část 2
He?!
Tohle je sen? Mé vědomí vyletělo do oblak, jako bych byl v nějaké noční můře.
Nemusíš mě učit psát a číst, mňau~
Cccccože~~ Tohle je sen?! C-co se to děje. Co se to děje? Zaktivoval se mezidimenzionální přístroj?! Rychle nainstalujte 2D přístroj a přeneste mě do světa mangy!
Taky mě nemusíš učit matematiku, mňau~
Závěrem. Velmi děsivé. Tuhne mi z toho krev. Navzdory jejímu roztomilému vzezření mám po celém srdci napsáno 'strach'. Usmívá se na mě, ale ten úsměv jí do očí nedosáhl. To jsou oči predátora. Tohle je na tomto světě postoj člověka, co o něco žádá?! Tomu nevěřím...
Jen mě nauč magii, mňau~

Cos to řekla? To žertuješ, že jo? To se tvůj postoj změnil k horšímu?
Prosím, znovu se na Eris podívejte. Tvář má zrudlou vztekem. Vepsáno v ní: kdybychom nebyli v téhle situaci, tak bych tě praštila tak silně, že bys letěl z nejhlubších hloubek pekla přímo do nebe.
Vztek 8, ponížení 2, rozpaky vlastně 0...? Dědečku Sauros-sama, prosím, pleskni ji přes hlavu a pošli ji pryč, prosím.
Hmm. Eris je vážně roztomilá. V pořádku, že? Co říkáš, Rudee?”
Na straně je jen ten slepě milující dědeček. Kdo?! Kam odběhl ten litý spolehlivý prastrýček?!
Starý pán má velmi rád zvířecí rasy. Když jsme Ghyslaine najímali poprvé, tak měl také poslední slovo,” připomene mi majordomus vážně. Ach, tak takhle to je. To nejsou culíky, ale ouška. A vážně to vypadá jako sklopená ouška. Když tak o tom přemýšlím, je tu spousta služek ze zvířecích ras.
Eeeh, takže takhle to je?! Ach jo...
Eris.”
Na scénu vstoupí Erisin otec.
Ach. Ty jsi pořád tady! Rychle. Prosím, pleskni ji přes hlavu a vynadej jí, pane Philipe!
Ještě se musíš kroutit v pase!”
No, tahle strana je taky bez užitku. OK, jasný, takhle to je. Rodina Greyratů, včetně Paula, je prostě taková. Vlastně, Paul se považuje za toho normálního, ne?
Promiňte, Sauro...... pane Saurosi, mohu se zeptat....?”
Na co?”
C-chlapci musí dělat taky něco takového?”
Ty pitomče! Chlapci se musí chovat jako chlapci!”
I když jsem naprosto zmatený, prostě to necháme tak. Tohle je vážně abnormální. Co se týče sexuálních úchylek, Paul je ten nejnormálnější. Ten chlap má rád jen velká prsa. A-ale počkat. Jen o tom pořádně popřemýšlejte. Tohle je pro mě ta nejnormálnější věc, ale pořád je to špatně.
...(zírá)...”
Ještě jednou si Eris v tichosti prohlédnu. Vidím jenom její tvář plnou vzteku a pokoření, jako lev kousající do kovového plotu...
Ale v tomhle případě je v pořádku, když nebudu přemýšlet o budoucnosti, že? Ne, počkat. Když to převrátím naruby. Přemýšlej o budoucnosti. Copak Eris něco takového nesnáší! Taky odmítá tuhle formalitu!
Pokud se v budoucnu pokusí mě o něco požádat stejným způsobem... O minutu později bude bezvýznamný človíček (já) roztrhán na kousky. Velmi dobře. Udělám naprostý opak a tenhle zvyk ukončím!
Tohle je postoj člověka, co o něco žádá!”
Můj hlasitý hlas se rozlehne po vile. Poté strávím strašně dlouho svým rozsáhlým vysvětlováním. Konečně je moje slova dojmou. A od té doby je [žádost] ve stylu Boreasů vymýcena.
Na jednu stranu mě Ghyslaine chválí za snahu, zatímco Eris se na mě začíná dívat chladnýma očima. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

Žádné komentáře:

Okomentovat