Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 2. března 2015

Kapitola 16 - Mladé slečně je deset (část 6)

Část 6
Druhý den jsem našel Eris ležet vedle mě.
Jů, stal se ze mě dospělý, neeeee (stydím se).
.... Jak je to možné.
Když o tom tak přemýšlím. Najednou se jí chtělo spát a vyčerpaně se složila na moji postel. Jak to Ghyslaine viděla, řekla, že by se taky měla vrátit, a nakonec mi tu Eris nechala a sama se vrátila do svého vlastního pokoje.
Nejsi chlap, když je před tebou jídlo a ty ho nesníš. Gehehehe, je na čase být zlobivýýý chlapec. Zákeřně jsem si olízl rty a přiblížil se k okraji postele.

Pak jsem si všiml, že má na prstu Ghyslainin prsten a hůlku, co jsem jí dal, pevně objímá; Erisina silueta se spokojeným úsměvem, v hlubokém spánku. Velký Zlý Vlk s ohavnou tváří byl zahnán zpět.
Ten amulet vážně funguje...” mumlal jsem, aniž bych se Eris dotkl, a v poklidu spal na kraji postele.
Zrovna teď je pořád ještě brzy, když se tak dívám z okna, brzy bude svítat, ale venku je pořád ještě tma. Šel jsem se ven trochu projít. Ačkoli není špatný nápad pozorovat Erisinu spící tvář, jenže jakmile se probudí, dostanu pěstí. Nechci dostat výprask.
Potichu jsem se vykradl z pokoje do prochladlé chodby a uvažoval jsem, kam půjdu dál. Hlavní brána do vily se bude otevírat až později, takže nemůžu jít ven a mám jen omezené možnosti. Během loňského roku jsem v podstatě prozkoumal už všechno, ale pořád je pár míst, o kterých nic nevím. Například, mimo vilu je jedna věž.
Ačkoli mi bylo řečeno, abych se k ní nepřibližoval, pořád mě to láká.
Možná že tam získám něco dobrého, jako například bych se mohl dostat k něčím kalhotkám, co se suší na větru. Jak jsem tak myslel o dobrých věcech, vylezl jsem na střechu vily a po chvilce hledání jsem konečně našel uspokojivé točité schodiště. To je pravděpodobně vchod do věže.
Jak jsem stoupal nahoru, slyšel jsem lákavé zvuky jako nyan, nyan, takže jsem se snažil nedělat moc hluku. V nejvyšším patře je Sauros, v místnosti, u které si nejsem jistý, jestli se do ní dá nějak dostat, a dělá něco velmi nemravného se služebnou s kočičími oušky. Aha, tak proto není lidem dovoleno sem chodit...
Chtěl jsem si tu scénu vychutnat až do konce, ale Sauros na mě přišel. Služebná o mě věděla už dávno, když tu záležitost dokončili, služebná okamžitě prošla kolem mě a sešla po schodišti dolů.
...To je Rudeus?” Mluví jinak než obvykle, tichým a vyrovnaným hlasem, je v módu mudrce?
Ano, pane Saurosi. Dobré ráno.” Jen jsem ho chtěl pozdravit po způsobu šlechticů, ale Sauros mě rukou zastavil.
To není třeba, co tady děláš?”
Viděl jsem schody, a tak jsem se chtěl podívat nahoru.”
Máš rád výšky?”
Ano.” Ačkoli jsem přitakal, když vyhlédnu z okna, roztřesou se mi kolena. Záliba a uspokojení je něco jiného, i když si podrobím celý svět a postavím nejvyšší věž, stejně budu mít pokoj v prvním patře. „Když tak o tom přemýšlím, co tu děláte vy, pane Saurosi?”
Modlím se k tamtomu drahokamu.”
Aha? Modlící zvyklosti této vily jsou vcelku dekadentní, pomyslel jsem si v duchu, ale ve skutečnosti mi to nevadí. Obvykle je tak přísný, ale je to také člen rodiny Greyratů, vrána k vráně sedá.
K drahokamu?” Vyhlédl jsem z okna a ve vzduchu se tam vznáší červený drahokam. Tepe mdlým světlem a vidím, že se uvnitř trochu mění. Co to je, úžasné. To se vznáší ve vzduchu díky magii?
Můžu vědět, co to je?”
Nejsem si jistý.” Sauros zakroutí hlavou. „Objevili jsme to před třemi lety, ale není to nic špatného.”
Jak si tím můžete být tak jistý?”
Je lepší si to myslet.”
Aha. To je pravda, jelikož to nedokážete vzít do ruky. Když si budete myslet, že to je něco špatného, má to špatný vliv na zdraví. Proč si nemyslet, že to je něco dobrého, a nemodlit se k tomu, možná že se nálada toho pana drahokama zlepší.
Dovolte mi se taky pomodlit: ať z nebe spadne nádherné děvče.
Rudee, půjdu se projet na koni, chceš jít taky?”
Ano.”
Dědeček Sauros to udělal jenom jednou, ale zdá se, že mu to dodalo energii. Dneska je volno, vypadá to, že mám dovoleno se chvíli poflakovat.
Ach, ano! …......... To zní, že to bude velmi únavné.
Teď mě napadá.”
Copak?”
Vaše manželka tu není?” Zaslechl jsem podivný zvuk a zjistil, že Sauros skřípe zuby, a já cítím, jak mi po zádech stéká studený pot.
Je mrtvá.”
Aha, omlouvám se, že jsem se zeptal na něco takového.” Upřímně jsem se omluvil, zrovna si s kočičí služebnou hrál na včeličky a kytičky, možná že jsem mu připomněl něco nepříjemného. Vypadá to, že je lepší se neptat, proč Eris nemá žádné sourozence.
Tak pojďme.”
Ano.”
Dneska bude volno a od zítřka bude Eris dřít. 
 
--Stav--
Jméno: Eris Boreas Greyratová
Povolání: vnučka lenního pána Fedoy
Charakter: trochu agresivní
Domluva: pozorně naslouchá
Jazyk: zvládá číst téměř dokonale
Matematika: zná malou násobilku
Magie: umí zhruba základní úroveň
Šerm: mírně pokročilá ve stylu Boha Meče
Etiketa: na oslavě se neztrapní
Lidi, co má ráda: dědeček, Ghyslaine
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                                Následující

Žádné komentáře:

Okomentovat