Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

sobota 21. března 2015

Kapitola 18 - Konečný slib (část 5)

Část 5
Jakmile oslava začala, Eris nějakou chvíli mluví jako kulomet. Naslouchám jí s občasným „hmmm” a uprostřed toho začala být Eris ospalá, až konečně hluboce usnula. Je příliš napjatá? Nebo mám říct, že to je proto, že jí odstřihli šňůrky, co jí držely v napětí...
Ghyslaine ji jako princeznu odnese do jejího pokoje, dobrá práce. Sauros a Hilda se také uprostřed oslavy odebrali k odpočinku. Sauros mi chtěl dát napít vína, ale Philip ho přemluvil, aby to nedělal, a mě to trochu zklamalo. Ale Hilda toho docela dost vypila a strašně se opila, měla úsměv od ucha k uchu, divoce se smála a odešla. Ještě předtím mi dala pusu na dobrou noc.

Jídlo je v podstatě všechno pryč a služebné sklízejí prázdné talíře s ospalým výrazem ve tváři a jediný, kdo tu zůstal, jsem já a Philip. Philip v tichosti a sám pije. Je to víno z hroznů?
Během Erisiných narozenin jsem se dozvěděl, že v asurském království se v každé oblasti pije jiný druh vína. Tady je velmi obvyklé víno vyráběné z pšenice, ale na oslavách se pije víno z hroznů.
Během rodinných bojů jsem prohrál,” řekl Philip tiše. „Víš, proč Eris nemá sourozence? Už sis toho všiml?”
Vážně jsem přikývl. Už jsem si toho všiml, ale nakonec jsem se nikdy nezeptal.
Po pravdě řečeno má sourozence. Eris má staršího a mladšího bratra a ten mladší je ve stejném věku jako ty.”
...Jsou mrtví?”
Philip se na mě vyděšeně podívá. Náhodou jsem se trefil přímo do černého. To je ode mě ale drzé. „Krátce po narození je k sobě vzal můj bratr, co žije v hlavním městě.”
Vzal si je? Proč?”
Uvádí se, že proto, aby je adoptoval a nechal je v hlavním městě vystudovat, ale po pravdě... je to jen pokračování v tradici.”
A Philip začal popisovat tradici rodiny Boreasů. V rodině Boreasů je tradicí, že se vedou neustálé boje o titul hlavy rodiny, a k tomu se vážou ještě další tradice.
Sauros má deset synů a mezi nimi jsou tři hlavní. Starosta Roy, Philip. Zeť Gordon, co se přiženil do rodiny Eurus Greyratů. A pak James, co momentálně zastává úřad Kabinetního ministra, a lidé jej považují za příliš mladého pro takový úřad. A pak je tam zástup dalších jmen.
No, tohle stranou, Sauros se rozhodl, že je nechá mezi sebou bojovat a na základě toho se rozhodne o příští hlavě rodiny. Z toho závěru plyne, že vítězem a nynější hlavou je James, zatímco Philip a Gordon prohráli.
První polovina mocenského boje:
James to potají zařídil tak, aby se Gordon setkal s eurusovskou dcerkou. Aniž by ti dva věděli, kdo ten druhý je, zajiskřilo to mezi nimi a vzplanula láska. Gordon myslel jenom na lásku a nakonec se s nečekanou pomocí od Jamese přiženil do rodiny Eurusů. Cesta k titulu hlavy rodiny Boreasů pro něj skončila.
Druhá polovina mocenského boje:
V té době byly Philipovy a Jamesovy síly vyrovnané, ve skrytu proti sobě bojovali, využívali všech svých konexí, aby boj pokračoval. Nebylo na tom nic dramatického, Philip prostě prohrál. Pokud mezi nimi byl nějaký rozdíl, tak to byl pravděpodobně rozsah schopností. James je starší než Philip a má známosti v hlavním městě a byl pravou rukou důležitého ministra. Měl konexe a bohatství a také měl v rukou velké pravomoci.
Ačkoli se dá říci, že Philip je také velmi dobrý, ale je těžké překlenout rozdíl šesti let. James pro Philipa zařídil, aby se stal starostou města Roa, a vyhnal ho z hlavního města. I kdyby se James stal pánem z Fedoy, má v plánu nechat ji spravovat Philipa. James je ministr a nemá v plánu opustit hlavní město. Philip je na venkově a je pro něj obtížné znovu se pozvednout. Později James vznesl požadavek, že když bude mít Philip mužské potomky, tak je musí Jamesovi nabídnout k adopci a poslat je do hlavního města.
Vzít všechny mužské potomky, není to příliš barbarské?”
Na tom nesejde, mě na tom tolik nezáleží, stejně je to tradice.”
Všichni mužští potomci narození v rodině Boreas Greyratů se vychovávají k tomu, aby se stali následujícím vůdcem rodiny. Tenhle systém má zajistit, že lidé, co v tomto souboji už prohráli, nepošlou do dalšího boje svoje syny. Je běžné pomoci vlastním synům získat pravomoc a tento systém má něčemu takovému zabránit.
Gordon má v rodině Eurusů vlastní pravidla, ale Philip musí tradici poslechnout a vydat Jamesovi své mužské potomky. Než budou ty děti schopny něco chápat, budou za svého otce brát Jamese.
Kdybych vyhrál já, tak by to dopadlo stejně.” Zdá se, že Philip to přijal. Je možné, že není skutečným Saurosovým synem. Ale zdá se, že Hilda to za žádnou cenu nedokáže přijmout. Pochází z rodiny obyčejného šlechtice zavázaného Philipovi. Její pocity před narozením Eris byly velmi nestálé, poté se dočasně uklidnila. Ale když jí vzali Erisina mladšího bratra, tak ji to zase rozhodilo. „Nenávidí tě. Řekla, že její syn tu není, tak proč by v téhle vile měl pobíhat jiný chlapec.”
Vždycky jsem měl pocit, že si mě nevšímá, aha, takže tohle je ten důvod.
A navíc nám zůstala jen Eris, naprostý opak dámy a naprostá babizna. Myslel jsem si, že se s tím nedá nic dělat.”
S čím se nedá nic dělat?”
Využít ji ke svržení Jamese bude složité.”
Ach, tenhle člověk se ještě nevzdal?
Ale poslední dobou když se dívám na tebe, myslím, že ještě máme naději.”
...Haaa.”
S tím svým hraním jsi dokonce dokázal oklamat otce a Hildu.”
Vážně není nezbytné používat taková silná slova jako 'oklamat'... Jen jsem provedl pár věcí, aby atmosféra nebyla tak příšerná.
Nejenom že znáš hodnotu peněz, ale umíš i lichotit. Aby sis získal něčí srdce, tak bez mrknutí oka riskuješ vlastní život.”
To mluvíš o té události teď nebo o té době, kdy mě posledních pár let neustále mlátili?
V porovnání s tímhle je jen tvojí zásluhou, že Eris vyrostla do takové slečny.”
Philip řekl, že tohle se nečekalo. Od Paula slyšel, že jsem excelentní. Ale když se vezme v potaz, že jediným smyslem Paulova života je honit se za sukněmi, tak jeho syn bude jen o něco lepší spratek. Pokud se Eris s takovým spratkem setká, možná že dojde k zajímavé chemické reakci. Očekával jenom tohle.
Vážně to je nostalgická vzpomínka, ten den, kdy za mnou přišel Paul a brečel.” S tímhle si Philip začne mumlat pro sebe. Když se jej na to zeptám: Paul potřeboval peníze, místo k bydlení a stálou práci, ale nechtěl se vrátit k vyšší šlechtě, a tak přišel brečet za Philipem.
Kvůli mně si dokonce před Philipem klekl a prosil. Dokonce ani při té záležitosti s Liliou tohle neudělal. No, aťsi, tímhle se budu zabývat později.
Ale kdybych sem nepřišel, tak by se Eris nějak změnila, ne?”
Nějak? V žádném případě. Eris jsem považoval za naprosto ztracený případ. Už jsem si myslel, že není možné, aby se z ní stala šlechtična, a že se z ní stane dobrodružka a bude cestovat s Ghyslaine.” Poté mi Philip začne vyprávět příběhy o Eris. Příběhy, které by se neměly vyprávět. Ve věku devíti let dokonale získala status násilnického dítěte.
Co ty na to? Ožeň se s Eris a přijmi jméno Boreasů? Pokud souhlasíš, tak ji hned teď svážu a hodím ti ji do postele.”
To je celkem atraktivní nabídka...
Svázat Eris a nechat mě si s ní dělat, co se mi zlíbí. Poslední dobou uvnitř cítím plamen, co způsobuje vzrušení, je nemyslitelné, abych promarnil takovou příležitost.
Ne, ne, počkat, počkat. To si ze mě děláš srandu.
Přečtěte si tu předchozí řádku. Přijmout jméno Boreasů?
Co to nutíš desetiletému dítěti...”
Jsi Paulův syn, ne?”
O tom nemluvím.”
Kontrola bude v mých rukách. Ty budeš jen sedět v čele rodiny. A co tohle: pošlu ti další děvčata.”
Pravděpodobně se snaží uzavřít dohodu tím, že mě zahltí děvčaty. Paulova špatná pověst je opravdu odporná.
...Budu předstírat, že to bylo jen neškodné povídání při pití.”
Jak to Philip uslyší, tiše se zasměje. „Správně. To je dobře. Ale když vypustíme to o těch Boreasech, rozhodně můžeš mít Eris rád a nemusíš na sebe brát žádnou zodpovědnost. V každém případě pokud se provdá, tak ji stejně pošlou zpět.” Po tomhle se Philip znovu zasměje.
Eris se provdá za nějakého muže, po několika dnech ho umlátí k smrti. To si snadno dovedu představit. Ale pokud se jí já jenom dotknu, tak si dovedu představit, že se mnou bude Philip manipulovat.
Je na čase, abych si šel lehnout.”
Ano, dobrou noc.”
A s tímto se za Erisinou sponzorovanou narozeninovou oslavou zavřela opona. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

1 komentář: