Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

čtvrtek 26. března 2015

Kapitola 19 - Rozhodující okamžik (část 1)

Část 1
Královský palác v Shirone.
Roxy bezstarostně vyhlédla z okna a svraštila obočí. Obloha je zvláštně vybarvená, šedá, černá, fialová a žlutá. Obvyklá modrá barva je pryč. Ale ty barvy už někde viděla.
Co to je...”
Ačkoli ty barvy už dřív viděla, tak nikdy nezažila, aby se obloha takhle změnila. Každý jen od pohledu bude vědět, že to je nějaký nepřirozený fenomén. S největší pravděpodobností mana z nějakého důvodu zdivočela. Ale ten rozsah. Z dálky to vypadá jako manový vír.
Roxy si konečně vzpomněla, kde to viděla. Ty zářící barvy viděla tehdy na magické univerzitě. Podobá se to povolávací magii.

To místo, to je Asura... Mohl by to být Rudeus?” Roxy si vzpomene na svého studenta, malého chlapce, kterého kdysi učila. Ten chlapec v pěti letech vytvořil vichřici, aniž by se při tom zapotil. Už v té době měl naprostou kontrolu nad svou manou. Teď je mu deset let. Možná je možné, že to dokázal. Sice se v dopisu zmiňoval, že nebyl schopen se povolávací magii naučit. Ale náhodou se mohl dostat k nějakým výukovým materiálům.
Nedáváš pozor!”
Jak byla tak hluboce zabraná do přemýšlení, někdo ji zezadu objal, namasíroval jí poprsí a zároveň na svém pozadí ucítila něco tvrdého.
Haaa...” Roxy to omrzelo. Dotýkání se přes takovou tlustou róbu očividně nemá žádný význam. A i kdyby z toho útočník něco měl, tak oběť nebude mít radost.
Praskající plameny pokryjte mé tělo, <<Hořící místo>>!”
Gyaa!”
Bariéra z plamenů toho člověka odpinkla. Ačkoli nedokáže používat bezzvuké zaříkání, během těchto pěti let se jí podařilo normální zaříkávadla o hodně zkrátit.
Když se Rudeus dozvěděl, že Roxy začala trénovat Vypouštění Zaříkadel, také nechal své studenty trénovat bezzvuké zaříkání, ale to není tak snadné. Ten nadaný mladík od svých studentů určitě hodně očekává. Ale to neznamená, že každý má jeho nadání.
Vaše výsosti, nemůžete ženě třít prsa.”
Roxy, to se mě snažíš zabít? Uvrhnu tě do žaláře!”
Pax Shirone, nynější sedmý princ; je mu patnáct let a je to spratek. Ze začátku byl okouzlující, ale zdá se, že poslední dobou se z něj stává větší úchyl, jak během dne beze studu odhaluje své sexuální tužby.
To mi odpusťte, vaše výsosti, pokud kvůli tomuto zemřete, tak jste slabší než moucha.”
Nggggh! Zločin znesvěcení majestátu! To je neodpustitelné! Pokud chceš prosit o milost, vyhrň si róbu a ukaž mi kalhotky!”
To odmítám.”
Princ už pár služebných napadl a krále to trápilo. A poslední dobou si chce princ podrobit dvorního soukromého učitele.
(Co je tak skvělého na téhle nemoderní dívce?) Roxy to nechápala. Ale nemusela poslechnout žádný princův rozkaz, ať po ní chtěl cokoli. To je jasně napsané ve smlouvě. I když bude princ chtít něco sobeckého, učitel může použít vlastní úsudek.
Na tomto hradě je jen málo lidí, kteří přímo poslechnou princovy rozkazy. Jelikož je sedmý v pořadí, šance, že se stane králem, je velmi nízká a nemá tudíž téměř žádnou pravomoc.
Roxy, vím, že máš milence.” Princ na to jde odjinud.
Ale propána! Kdy se stalo něco tak přehnaného, že mám milence?” zeptá se Roxy a nakloní hlavu ke straně. Otočí se na prince, co najednou začal mluvit ze spaní.
Milenec, i když uvažovala o tom, že si nějakého najde, tak žádného vhodného nepotkala. A když někoho potkala, tak se na ni ani nepodívali, takže to vzdala kvůli charakteristickým rysům své rasy, rasy Migurdů (pozn.: stárne pomalu, takže vypadá jako dítě). Princ je v tomhle trochu výjimka a zdá se, že chce takové tělo vyzkoušet, ale Roxy se nehodlala prodat tak snadno.
Hehehe, potají jsem vešel do tvého pokoje a na polici jsem mezi jinými věcmi našel dopis! Nevím, kdo to je, ale se svou pravomocí ho mohu rozdrtit! Pokud nechceš být svědkem jeho kruté popravy, staň se mou milenkou!”
Ten další způsob je něco takového.
Využít milence svého objektu zájmu jako rukojmí a vydírat jej s nimi, pak svůj objekt zájmu před jejím milencem znásilnit a zakusit potěšení z dominance.
Princ přirozeně nemá žádnou pravomoc. Nicméně je to pořád princ a má své vlastní jednotky a po pravdě věděla o zkazkách, že unesli milence služebných.
(Pachuť. Jen pocit odporu, hmm.)
Roxy si pomyslela, že je dobře, že žádného milence nemá. Všechny dopisy jsou od Rudea a ten je pouze váženým studentem a ne milencem.
Jen do toho, dělej, jak myslíš.”
Co, co, co! Já to vážně udělám! Pokud chceš prosit, začni teď! Pokud budeš prosit o milost, splatíš to jen svým tělem!” Princ vůbec nepřemýšlí. Navíc ani neví, kde Rudeus je. S tímhle přístupem určitě obsah dopisu nečetl.
Pokud dokážeš Rudeovi něco udělat, tak si můžeš vzít moje tělo, jestli chceš.”
P-proč máš v něj takovou důvěru... Copak nevíš, jakou mám pravomoc?!”
Roxy v tom má velmi jasno, jeho pravomoc jako člena královské rodiny je zhruba taková, že by se mu člověk mohl opovržlivě smát. „Rudeus je pod křídlem vysoce postaveného šlechtice z asurského království, Borease.”
Boreas...? Proč bych se měl jako princ bát nějakého šlechtice?”
Princ ani nezná jména vysoce postavených šlechticů v asurském království. Roxy si povzdechne. (Co ho ostatní učitelé učí.)
Čtyři asurští feudální páni: Notus, Boreas, Eurus a Zephyrus jsou slavní.
Jakmile v Asurském království propukne válka, tihle šlechtici jsou vždycky ti, co nesou plnou tíhu všech útoků. Kdyby se v Shirone pořádali nějaké ceremonie, tak by nebylo nic divného, kdyby je navštívili šlechtici těchto jmen. Jsou to šlechtici, které si člověk musí pamatovat.
Asura je desetkrát větší než Shirone, pokud chceš jejich šlechtu poslat na šibenici, potřebuješ nesmírnou politickou moc a dobrou strategii. Jenom z pravomoci jeho výsosti je to nemožné.”
V-vrah! Pošlu na něj svoji královskou stráž...”
Jakmile Roxy zaslechla o královské stráži, zase si povzdechla. Opravdu, tenhle princ vůbec nepřemýšlí. „Královská stráž nemůže opustit hranice země, ne? I kdyby hranice překročili, tak rodina Boreasů si najala Ghyslaine. Proplížit se do vily v opevněném městě v kraji Fedoa, pod dozorem Krále Meče Ghyslaine a zabít mistra kouzelníka? Myslíš si, že to je možné?”
Grrr, grrmuuuuu...” Princ zaskřípe zuby a tvrdě si dupne do podlahy.
Jak ho tak Roxy pozoruje, znovu si povzdechne. (Haaa, no vážně. Už je mu patnáct let a pořád nedokáže přečíst ani jedno slovo.) Slečna Eris, co Rudeus vyučuje, byla jako nezřízené zvíře. Ale nedávno se doslechla, že je poslední dobou velmi zdrženlivá.
V porovnání s princem, kterého zrovna teď vyučuje. V minulosti byl celkem roztomilý a měl potenciál. Ale když si uvědomil, že může využívat své pravomoci, tak jeho vůle se zlepšovat rychle vyprchala.
Poslední dobou na hodinách povětšinou spí. Roxy měla dojem, že jako učitel velmi zaostává. „A brzy už nebudu tvým učitelem, takže i když pošleš vraha, tak to nestihneš.”
Prince překvapením vykřikl: „Co! Cože! O tom jsem nic neslyšel!”
To je tvoje vina, že si to nepamatuješ.”
Slíbila, že jej bude učit, dokud nedosáhne dospělosti. Zprvu si Roxy myslela, že tu zůstane i po skončení smlouvy, pokud ji o to požádají. Ale bylo tu spoustu lidí, co Roxinu přítomnost považovali za trn v oku. Odchod bude moudré rozhodnutí.
Tohle je šance, hmm.”
Co je šance?”
Západní obloha se najednou změnila, chci se na to podívat.”
C-co to má znamenat...”
(Chci vidět Rudea, kterého jsem už dlouho neviděla.) Tuhle větu nahlas neřekla. Pokud by to udělala, jen by to prince naštvalo.
J-já tě pořád potřebuju, Roxy! Moje výuka pořád ještě neskončila, ne!”
Co tím myslíš, že ještě neskončila, copak pořád nespíš?”
To je tvoje chyba, že mě nebudíš.”
Opravdu, tenhle příšerný učitel bude brzy pryč. Prosím, najmi si učitele, co tě dokáže vzbudit, protože já to dělat odmítám.” Roxy měla pocit, že není schopna jej učit.
Když Rudiho naučila jednu věc, tak se deset nebo dvacet naučil sám. Když náhodou potkala takového žáka, už nemá důvěru ve své učitelské schopnosti.
S tím Roxy vyrazila z Shirone, v půli cesty ji napadli rytíři sedmého prince, ale všechny je zahnala na ústup. Sedmý princ tvrdil, že na něj Roxy zaútočila, a že je to násilný čin, který se nedá odpustit, a že by se na ni měl okamžitě vydat zatykač.
Ale král Shirone si jej nevšímal. Spíše princi vyhuboval, že nebyl schopen si udržet [Vodního kouzelníka na úrovně Krále <Roxy Migurdii>], a přísně jej potrestal. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

2 komentáře:

  1. Díky za překlad.
    Jenom tuto větu bych upravil:( I když bude princ chtít něco sobeckého, učitel může použít vlastní úsudek),buď (když bude princ chtít něco sobeckého, učitel může odmítnout) nebo něco podobného,je to moc kostrbaté.
    A pak další věta nedává smysl : ( Otočí se na prince, co najednou začal mluvit ze spaní.).On s ní normálně komunikuje a předtím ji osahával,tak nemůže spát.

    PS:ještě jednou díky za překlad .

    OdpovědětVymazat