Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 11. března 2015

Kapitola 18 - Konečný slib (část 1)

Část 1
Po mnoha různých zkušenostech mi bude brzy 10 let.
Celý rok jsem strávil studiem cizích jazyků, řeč Boha Magie, řeč Zvířecího Boha a taky řeč Boha Boje. Řeč Boha Boje se podobá lidské řeči, není těžké se ji naučit a přijde mi to jako angličtina trochu smíchaná s němčinou. Jediným rozdílem jsou slovíčka a způsob, jakým se věci vyjadřují. Gramatika je v podstatě stejná jako v lidské řeči.
Jazyky tohoto světa nejsou moc složité. Jakmile si zapamatujete jeden, dá se to aplikovat na další. Možná je to způsobeno tím, že tento svět prodělal dlouhé války.
Ale nenašel jsem žádné psané zmínky o řeči Nebeského Boha a řeči Mořského Boha, a ani neznám nikoho, kdo by jimi mluvili, takže nejsem schopen se je naučit.

Co se týče mého šermířství, konečně jsem dosáhl mírně pokročilé úrovně. Eris se za méně než dva roky pozvedla na pokročilou úroveň, takže už se s ní nemůžu srovnávat.
Tady jsem pocítil zřetelný rozdíl v nadání. Ale ona trénuje i ve svém volném čase, takže to se také počítá. Já jsem se učil jazyky, zatímco ona trénovala šerm. Je jenom přirozené, že mezi námi bude rozdíl.
Co se týče magie, trochu trénuji výrobou sošek. Jsem schopen dělat drobné detaily, takže jsem se musel zlepšit. Ale i tak jsem se rozhodně dostal do slepé uličky. No, jelikož budu studovat na magické univerzitě, tak není třeba spěchat.
Když to všechno sečtu, už jsem tady deset let, a jsem hluboce dojatý. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

1 komentář: