Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pátek 6. března 2015

Kapitola 17 - Studium jazyků (část 4)

Část 4
Teď je mi devět, už jsou to dva roky, co jsem se stal Erisiným domácím učitelem.
Strávil jsem rok učením řeči Zvířecího Boha, v čemž mi Ghyslaine velmi pomohla. Není třeba se tomu věnovat déle, slovíček k zapamatování není tolik a když znáte vzorec, tak je konverzace snadná.
Mé minulé já bylo na jazyky dřevo, ale paměť tohoto těla není špatná. Teď se učím řeč Démonického Boha a knihy o jazyku démonických ras jsou velmi levné.

Tohle mi jednou řekl majitel knihkupectví: „Nevím, co je napsáno na obalu, jasný?” Stála 7 stříbrných, ale usmlouval jsem to na šest.
Uplynuly další tři měsíce. Překlad té knihy je celkem obtížný. Jinými slovy, ne, prostě to řeknu přímo. Nemám ani ponětí, co je v ní napsáno. Alespoň mi řekněte téma a možná bych ty mezery doplnil. Ale ani nevím obsah té knihy a když vůbec nic nevím, tak se můžu tak akorát vzdát.
Díky Ghyslaine je snadné naučit se řeč Zvířecího Boha, ale tím to nekončí. Protože jako učební materiál jsem použil knihu <<Pergiova Legenda>>. Ačkoli je to jen doplňková pomůcka, s touto knihou po ruce je učení se slovíček snazší.
Ale řeči Démonického Boha vůbec nerozumím.
Jak archeologové čtou cizí jazyk? Věřím, že nejdřív vybírají slovíčka. Snaží se najít jednotlivá slovíčka, zvažují všechny možné významy, hmm, něco takového. Hmm, no, vůbec nevím, jaká slovíčka, nemám ani ponětí. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

Žádné komentáře:

Okomentovat