Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 18. března 2015

Kapitola 18 - Konečný slib (část 4)

Část 4
Jakmile vejdu do jídelny, rozezní se potlesk.
Tohle je poprvé, kdy se všichni sešli. To samozřejmě zahrnuje Saurose a Philipa a vzácně viděnou Hildu.
T-tohle je...?” Obrátím se zpět a Ghyslaine taky tleská.
Ech? Ech?” Hraju, že jsem zmatený.
Rudee! Všechno nejlepší k narozeninám!” řekne mi Eris, v rukách nese obrovskou kytici. Na sobě má ohnivě rudé šaty. S hraným zmatkem je přijmu.
Aha, tohle. Dneska... mi je 10 let...” Když řeknu tu větu, co jsem si pro dnešek připravil, zesmutněl jsem. Rukávem jsem si zakryl oči a zároveň jsem použil vodní magii, abych si vytvořil slzy. Zanedlouho mám plný nos.

O-omlouvám se... že jsem... takový... když jsem sem... přišel poprvé...pořád jsem si říkal... že nesmím selhat... že mě nikdo nemá rád... že když selžu, tak to pohaní tátu... j-já nikdy jsem si nemyslel... že mi někdo... poblahopřeje.”
Pohnul jsem rukávem a Eris je celá vyjevená. Philip a Sauros a všichni ostatní přestanou tleskat a všichni vypadají vyjeveně.
Uch... moje hraní je tak mizerné?
N-ne, pravděpodobně naopak. Moje hraní je až zatraceně reálné, takové epické selhání, chtěl jsem přestat v nějakých rozumných mezích. Haaa, když o tom tak přemýšlím, teď ze mě bude nenáviděný dospělý...
No, aťsi. Budu v tom dál pokračovat.
Co máme dělat? Co máme dělat?” zeptá se Eris majordoma, úplně panikaří. Vypadá to, že je strašná věc, když brečím.
Je tak roztomilá, že ji obejmu. Šeptem jí do ucha poděkuju s ucpaným nosem: „Eris, děkuju.”
N-není za co! Rudeus je... je taky rodina, to je přirozené! Jsi člen rodiny G-greyratů, že jo, tati, dědo!”
Kdyby to byla obvyklá Eris, tak by řekla: „Měl bys být vděčný!” Ale zdá se, že se snaží najít důvod, aby Philip souhlasil.
Ale já vidím jenom, jak Sauros zařve: „D-do bitvy! Budeme bojovat s Notusy! Zabijeme Philemona a za hlavu rodiny dosadíme Rudea! Philipe! Alphon~~so! Gire~~nu! Za mnou!! Všechny vojáky!”
A přesně takhle započala válka mezi Boreas Greyraty a Notus Greyraty. Do krvavého sváru se zavlekly i dvě zbývající Greyratovské rodiny a strhnou asurské království do dlouhé a chaotické občanské války, zaznamenáno v kronice.
............................ Něco takového se samozřejmě nestalo.
O-otče, mírni se! Prosím, umírni se!”
Philipe, snažíš se mě zadržet! Jen se na sebe podívej! Nemyslíš si, že Rudeus je v porovnání s tím vychrtlým idiotem vhodnější?”
Taky si to myslím, ale prosím, uklidni se! Dneska se máme radovat! Válka je taky špatná, znepřátelíme si Eurusy a Zephyrusy!”
Ty hlupáku! Tuhle válku vyhraju sám! Uhni, uhni!!!!!”
S tímhle Sauros odtáhne Philipa ze scény. Všichni jsou vyjevení.
E-ehmm” zakašle Eris. „K-když pomineme dědečka, dnešek je výhradně připravený pro Rudea!” Eris nadme hruď a začervená se.
Poslední dobou se jí hruď zvětšila, takže začala nosit podprsenku, a když nadme hruď, tak je celkem roztomilá. Jednou mi můj vnitřní poutník řekl, že teď je to velmi roztomilé, ale až jednou vyroste, budou nestydaté. Děkuji, poutníku.
Tedy... a bude překvapení?”
Jaké překvapení?!”
Věci, co bývají překvapení. Co to je. Věci, co mám rád. Počítač a eroge. Ne, ne.
Eris přemýšlí o mé situaci. Odešel jsem od rodiny, celé ty roky jsem sám a dneska se určitě cítím opuštěný. Na takové narozeniny, pokud by na mém místě byla Eris, jaký dárek by jí udělal radost?
Oslava narozenin, s Ghyslaine a dědečkem po boku.
Když dojde na mě...
Náhodou... je tu i táta...?”
Eris posmutní, a nejenom ona, majordomus, služebné a všichni ostatní nasadí soucitný výraz.
P-paul... je... on řekl, že poslední dobou začaly být magičtí tvorové obzvláště aktivní, takže nemohl přijít, a-ale řekl, že když je to Rudi, tak že i když tu nebude, tak to nebude vadit... Zenith taky řekla, že děti jsou najednou nemocné, a nemohla přijet...” odpoví Eris zmateně.
Aaaach----
No, když už to nahlásili, tak se nedá nic dělat. Vesnice se docela dost spoléhá na Paula a pokud jsou sestry nemocné, tak není možné, aby se Lilia o všechno starala sama.
T-totiž, ohledně toho, Rudee, já...” Zdá se, že Eris nemůže najít slova a zase znervózní, kočka, která je obvykle tak sebevědomá, je vážně roztomilá, když se setká s nějakými těžkostmi. Neboj se. Dokonce se dá říct, že je lepší, že tu Paul není.
Aha, táta a máma nepřijeli...” Předstírám, že mi to nevadí, ale když se o to pokouším, tak kvůli zastřenému hlasu a uslzeným očím vypadám celkem sklesle. V tom okamžiku mezi služebnými začne některá vzlykat, takové selhání... Nemyslel jsem si, že bych atmosféru takhle zhoršil.
Omlouvám se, vypadá to, že se nakonec vážně nedokážu vžít do druhých...
Když jsem o tom tak přemýšlel, najednou ke mně přiběhla Hilda a pevně mě obejme a květiny mi náhodou vypadly z ruky.
Uvaaaa.”
Skoro nikdy jsem s Hildou nemluvil. Má stejně ohnivě červené vlasy jako Eris a vypadá jako nádherná mladá žena s éterem [vdovy] kolem sebe. Jako ten typ, co se objevuje v eroge nebo vdaná žena, co v mladém věku ovdověla.
Samozřejmě pokud je Philip naživu, tak není vdova.
Ale co je důležité... totiž, její poprsí je úžasné! Je možné, že Eris taky vyroste na tuhle úroveň...?! Aaaaaan!
Neboj se, Rudee, nemusíš se bát. Jsi i můj syn!” Hilda mě pevně obejme a řekne hlasem tak silným, že se to dá považovat za křik.
Ale ale? Vždyť tahle žena mě přece nenávidí, ne?
Nikdo proti tomu nebude nic namítat! Adoptované dítě... Ne, ožeň se s Eris! To je ono! Skvělý nápad! Tak to uděláme!”
M-mami?!”
Hilda najednou ztratila hlavu. Jak se dalo čekat, Eris je v šoku.
Eris! Copak se ti náš Rudeus nezamlouvá!”
Rudeovi je jenom deset!”
To nemá co dělat s věkem! Přestaň hledat výmluvy a začni se chovat jako řádné děvče!”
Vždyť to dělám!”
Běsnící Hilda. Odsekávající Eris. Ačkoli Hilda se do téhle rodiny přivdala, tak je také členem Greyratů, stejný typ jako Sauros.
Dobře, o tomhle si promluvíme později!”
Kyaaa! Miláčku! Co to děláš! Pokud to ubohé dítě nezachráním!”
Právě navrátivší se Philip si Hildu podrobí a s elegancí odejde z místnosti. Dokonce i za takové chaotické situace je vyrovnaný, nevzrušeně sleduje dění. To je tak úžasné, rozhodně je to velký génius. Spolehlivý muž a dá se považovat za vzor všech chlapců.
No, je na čase se sebrat.
Cos to říkala? To o tom překvapení?”
Eris si založila ruce na hrudi, nadmula prsa a zvedla hlavu, takže jí brada trochu mířila dopředu. Tuhle klasickou pózu už jsem dlouho neviděl. „Pche, pche! Alfonso, přines to!”
Eris luskla prsty, vyloudila ostrý zvuk. Tvář má celou rudou, ale Alfonso si toho nevšímá a ze stínu sochy, kam jsem neviděl, vynesl kouzelnou hůl. Je podobná té, co má Roxy. Tahle hůl je vyrobená z hrubého sukovitého dřeva, na vrcholku je zasazený velký magický kámen a vypadá celkem draze.
Úroveň hole určuje dřevo a magický kámen.
Vlastnosti dřeva ovlivňují spřízněnost každého magického systému. Ohnivý a zemní systém vyniká s dřevem kurogaki. Větrný a vodní systém vyniká s dřevem injyuga. Ale i když dřevo není kompatibilní, tak by to nemělo zmenšit sílu magie, takže na materiálu nezáleží.
To nejdůležitější je magický kámen, který vzniká krystalizací many. Není známo, proč se síla magie při použití magického kamene znásobí, ačkoli je počáteční hodnota many stejná.
Když to porovnám cenově, ty hůlky, co jsem dal Eris a Ghyslaine, měly magický kámen v hodnotě jednoho stříbrňáku. Ačkoli jsou levné, vzpomínám si, že když mi Roxy dala hůlku, taky to mělo podobnou velikost, takže jsem se řídil podle ní. Zhruba velikost nehtu na malíčku.
Tenhle magický kámen velikosti pěsti to bude přinejmenším 100 zlatých. Navíc ten magický kámen je světlounce modrý a má vlastnosti vody. Tenhle kámen sílu magie velice navýší. Kolik to ve skutečnosti stojí...
Navíc krystaly, co pocházejí z kobek, jsou také jedním typem magických kamenů, ale s tím rozdílem, že magii neposilují. Magický krystal v sobě obsahuje manu a nepoužívá se na výrobu holí, ale na tvorbu magických předmětů a kouzel, které spotřebovávají hodně many.
Eris mě pozoruje, jak zírám na tu hůl, a spokojeně kývne hlavou. „Alfonso, vysvětli to.”
Ano, slečno. Dřevo pochází z kontinentu Milis. Ve východní části Velkého lesa roste strom jménem [Starší Proud]. Tělo této hole je vyrobené z jedné jeho větve.
Mám za to, že sečtělý pán Rudeus určitě ví, že po vsáknutí vody ze skřítčího pramene, se z toho dřeva stane poddruh, který je schopen používat vodní magii, netvor úrovně A.
Magický kámen pochází ze zbloudilého draka z kontinentu Begaritto, drahokam úrovně A. Hůl vyrobil výrobce holí z asurského královského paláce s titulem [Vrchní holíř] jménem Chein Procyon.”
Jů, to je úžasné. To zní, že to má specializaci ve vodní magii. Ale to potom bylo hodně drahé, ne? Ne, teď není čas o tom přemýšlet. Ačkoli jsem Eris říkal, aby neutrácela peníze, tentokrát jí to nechám projít. Tuhle hůl nechali speciálně vyrobit pro mě, bylo by trapné, kdybych to odmítl.
Tato hůl se jmenuje [Arogantní Vodní Dračí Král].”
Když jsem se připravoval, že tu hůl převezmu, okamžitě jsem zkoprněl. Zrovna teď jsem slyšel něco o tom chuunibyou?
Vezmi si ji! Tohle je dárek od rodiny Greyratů! Požádala jsem dědečka a tatínka, aby ji sehnali! Rudeus je vlastně úžasný kouzelník, když s sebou nemáš hůl, tak je to příliš divné!”
Jakmile jsem Eris uslyšel, přijal jsem [Arogantního Vodního Dračího Krále].
V přímém protikladu, jak ta hůl vypadá, je celkem lehká. Oběma rukama si s ní hraju. I když je magický kámen celkem velký, celková rovnováha je velmi dobrá. Co se dalo čekat od drahé věci. Ale to jméno je trochu.
Děkuju, nejenom že jste mi přichystali oslavu, ale dokonce jste mi dali takovou drahou...”
O peníze se nestarej! Rychle, pokračujme v oslavě! Byla by škoda, kdyby to jídlo vychladlo!” Eris mě nadšeně dovedla až k obrovskému dortu, co stojí před místem v čele. „Taky jsem pomohla při pečení!”
Cos to řekla?!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                                Následující

1 komentář: