Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 2. března 2015

Kapitola 17 - Studium jazyků (část 1)

Část 1
Po svých desátých narozeninách je Eris poslušnější. Také pozorně poslouchá na hodinách a počet případů, kdy mě uhodí, se snížil. Jsem osvobozen od strachu z domácího násilí a mé srdce je vyrovnanější.
Díky tomu jsem započal své vlastní studium.
Ze všeho nejdříve jsem začal s hrubým výzkumem světové historie z historických knih, co jsem našel v knihovně. Podle knih se svět započal před 100 tisíci lety a je to opravdu fantastická historie. Podle chronologických tabulek je to něco takovéhleho:

před 100 tisíci lety –
Tehdy bylo sedm světů a každému vládl bůh. Ti se nazývají „Bohové Starých Časů”. Bohové z každého světa se liší.
Lidský svět, Lidský Bůh.
Démonický svět, Démonický Bůh.
Dračí svět, Dračí Bůh.
Zvířecí svět, Zvířecí Bůh.
Mořský svět, Mořský Bůh.
Nebeský svět, Nebeský Bůh.
Svět Prázdnoty, Bůh Prázdnoty.
Tehdy existovalo něco jako bariéra, co ty světy izolovala, a nebylo snadné mezi nimi cestovat. Obyvatelé jednoho světa ani nevěděli o existenci jiných světů. O existenci dalších světů vědí jenom Bohové a jedinci s velmi silnou mocí.
20 tisíc let př. – 10 tisíc let př. –
Na dračím světe se zrodil zlý Dračí Bůh. Vlastnil výjimečnou moc a zničil bariéry mezi světy a rozkázal <<5 dračím válečníkům>>, aby zničili ostatní světy. Světy byly zničeny a jejich obyvatelé byli pronásledováni, až nakonec unikli do lidského světa.
Kvůli těmto událostem <<5 dračích válečníků>> zradilo Dračího Boha a vůdce <<5 dračích válečníků>>, Dračí Císař, se spojil se 4 Dračími Králi a bojovali s výjimečně mocným Dračím Bohem. Boj na život a na smrt, 5 proti jednomu a nakonec to skončilo remízou. Kvůli této bitvě byl dračí svět zničen. Nakonec zůstal jen lidský svět, což je tento svět.
10 tisíc let př. – 8 tisíc let př. –
Tato epocha se nazývá Věk Chaosu. Předkové místní lidské rasy vedou chaotickou válku proti obyvatelům ostatních světů. O této epoše nejsou téměř žádné záznamy, ale podle učenců se po dlouhé době jednotlivé rasy oddělily.
Zvířecí rasa zůstala v lese, mořská rasa vládla oceánům a nebeská rasa ovládala vysoká místa. Dračí rasa byla téměř vyhubena a skrývala se. Rasa prázdnoty dokáže žít kdekoli, takže byli všude. A tak pouze lidská rasa a démonická rasa bez konce bojovaly na planinách. V té době byly Centrální kontinent a Démonický kontinent spojené a celé se to nazývalo Velký kontinent.
před 7 tisíci lety –
S pokrokem v magii a bojových umění vzrostla i populace. V této době došlo k válce mezi lidmi a démony a jak název napovídá, byla to velká srážka mezi lidskou rasou a démonickými rasami. Něco jako druhá světová válka v mém předchozím světě. Tato dlouhá válka nezasáhla jen lidskou rasu a démonické rasy, ale i ostatní rasy.
před 6 tisíci lety –
Divoké bitvy války mezi lidmi a démony se vlekly tisíc let a hrdina Alus a jeho 6 společníků porazili <<5 velkých Démonických Králů>> a <<Velkou Císařovnu Démonického světa Kishiriku>>.
Podle toho jména je Velká Císařovna pravděpodobně žena, na mysl mi najednou vytanula podoba smějící se Eris oděné v SM kompletu.
Když už zmínili hrdinu Aluse... Není to Hrdina vs. Zlý Drak?
před 5.500 lety –
Po porážce démonických ras lidská rasa propadla své naivitě a nevědomosti, věřila, že jsou mocní a často útočili na ostatní rasy. Také docházelo k občanským válkám a boje bylo něco běžného. Z démonických ras se stali užitkoví otroci. Takhle to šlo téměř 500 let.
před 5 tisíci lety –
Vypukla druhá lidsko-démonická válka, <<Velká Císařovna Démonického Světa Kishirika>> znovu pozvedla svůj prapor kvůli pomstě tisíce let nenávisti.
Zase Kishirika, to jako převzala jmenný titul? Ale zdá se, že to není ono, Velká Císařovna Démonického Světa je nesmrtelná, i když zemře, po tisíci letech znovu oživne. Když jí říkají Velká Císařovna, to znamená, že je mocnější než ostatní Císaři.
Démonická rasa, zvířecí rasa a mořská rasa utvořily alianci, aby obklíčily lidskou rasu a zatlačily ji do kouta.
před 4.200 lety –
Druhá lidsko-démonická válka skončila, bojechtivá lidská rasa konečně po 800 letech trpkých bitev obrátila situaci. Bylo to díky úspěchům zlatého rytíře Aldebarana.
Tenhle chlápek byl vážně podvádivý bastard, sám porazil stotisícovou armádu, porazil všechny důležité osobnosti a bojoval s Velkou Císařovnou v souboji jednoho proti jednomu.
Na konci provedl zvláštní akci, kdy vytvořil obrovskou díru, z ní udělal Ringusové moře, a tak rozdělil Velký kontinent. Podle jedné teorie se Aldebaran nazývá Lidský Bůh. Aldebaran, kterého znám já, byl svým nejlepším pohybem schopen zabít kohokoli, ale Zlatý rytíř tohoto světa je směšný. (narážka na Saint Seiya).
Ačkoli je spoustu podrobností podezřelých, důsledkem války je, že kontinent se rozdělil na dvě části a je pravdou, že uprostřed vznikl nový oceán.
V každém případě je štěstí, že se kontinent rozdělil na dvě části, a konečně nastal dlouho očekávaný mír.
4.200 př. – 1.000 př. –
Léta plynou rychle, je mír, ale démonické rasy jsou vyhnány z Centrálního kontinentu. Lidská rasa se uchýlila k vychytralému jednání a zapečetila démonické rasy na Démonickém kontinentu.
Půda na Centrálním kontinentu je velmi úrodná a je velmi vhodná k životu. Ale na Démonickém kontinentu se snadno hromadí mana a půda je neúrodná. Lidská rasa pomalu vytlačuje všechny démonické rasy na Démonický kontinent a jako by chtěla pomalu utáhnout smyčku na jejich krku, zapečetila jej. S ostatními rasami došli k tichému souhlasu, že se musí vyhnout další lidsko-démonické válce.
Démonická rasa se možná pokoušela o odpor a využila svých svazků, aby tlačila na svého protivníka, ale k válce nedošlo. Není jisté, kdy k tomu došlo, ale dostalo se to až tak daleko, že démonická rasa není schopná opustit Démonický kontinent. Kvůli drsným podmínkám a souboji o konečné zdroje mezi démonickými rasami snadno propukla občanská válka. Démonické rasy se přizpůsobily svému prostředí, ale populace značně poklesla.
před tisíci lety –
Démonický Bůh Laplace. V této dlouhé historii je celkem dost Démonických Králů a Démonických Císařů, ale jediným Démonickým Bohem je Laplace.
Laplace okamžitě sjednotil všechny démonické rasy a podrobil si Démonický kontinent. Záznamy o této válce stále existují a předávají se ve vojenské historii.
Dokonce i teď je Laplace idolem Démonického kontinentu. Laplace stvořil sjednocené démonické království a začal démonické rasy vést přísnou rukou.
před 500 lety –
Laplace najednou započal vojenskou výpravu. Přesvědčování zvířecí rasy a mořské rasy trvalo dlouho a Laplace začal s útokem na Centrální kontinent. Lidská rasa čelila hořké bitvě, která se s minulostí nedala srovnávat. Nejprve je Laplacova armáda napadla z jihu a vojska lidské rasy se shromáždila tam.
Na Centrálním kontinentu se uhnízdili červení draci a hory jsou neprůchodné. Když byla napadena i severní oblast, lidské vojsko se rozdělilo a jih padl. Brzy došlo k útokům na křídla a ze dvou stran napadli západ.
před 400 lety –
Lidská rasa v této obtížné situaci konečně vytáhla své eso, 7 hrdinů přemluvilo mořskou rasu, aby uvolnili blokádu oceánu a umožnili jim cestu na kontinent Milis.
Je mnoho důvodů, proč kontinent Milis nebyl napaden. Mají tam bariéru svatého Milise a početnou armádu svatých rytířů a pro armádu tam nejsou dobré podmínky k vylodění, atd. Byli v pasti také díky Velkému Lesu na severu kontinentu. Démonické rasy a zvířecí rasy uzavřely spojenectví a nedovolily království Milis zasahovat.
A proto těch 7 hrdinů přesvědčilo zvířecí rasy, ale i když se řekne „přesvědčit”, bylo to tak, že těch sedm hrdinů uneslo děti různých kmenů a udělali z nich rukojmí. Po značném upravování z toho vzniklo, že ty děti hrdinům pomohly.
To se mě snažíte balamutit?
V den závěrečné bitvy zůstalo jediné království lidské rasy, a to království Milis, k boji zmobilizovali celou svou armádu. Zakrátko 7 hrdinů vedlo svaté rytíře a zvířecí rasy a přepadli Laplacovu armádu.
Po lité bitvě zemřeli 4 ze 7 hrdinů, ale celá Laplacova armáda byla poražená na hlavu a úspěšně se jim podařilo zapečetit Démonického Boha Laplace.
Jediní tři přeživší jsou: Dračí Bůh Urupein, Kaaruman, obrněný král Pergius.
Říká se jim <<Tři hrdinové, co přemohli Démonického Boha>>.
... Nepřemohli ho, že?
Laplace byl poražen, ale i lidská rasa byla vyčerpaná a bylo nemožné pokračovat v bojích. Proto bylo podepsáno příměří s mírnými Démonickým Králem.
Blokáda Démonického kontinentu se odstraní a démonické rasy mohou svobodně cestovat na jiné kontinenty. Také je zakázána diskriminace vůči démonickým rasám. Jinými slovy z mého předchozího světa, je to Vyhlášení lidských práv.
současnost –
Diskriminace vůči démonickým rasám je stále hluboce zakořeněná, ale celkově se dá říci, že je mír. Na základě tohoto jsem si konečně ujasnil pár věcí.
1) Důvod, proč je 7 šťastné číslo.
Tohle je kvůli historii. 7 světů, 7 hrdinů. Šťastné číslo je 7, nešťastné číslo je 6. <<5 Dračích Válečníků>> a <<5 Démonických Králů>> plus jejich vůdce je 6.
2) Rasa s dlouhýma ušima (elfové), uhelná rasa (trpaslíci), malá lidská rasa (liliputové) a mnoho dalších ras je řazeno k démonickým rasám, dokonce existuje teorie, že během Věku Chaosu vznikla nějaká nová rasa.
Možná že to má co dělat s Rasou Prázdnoty zmíněnou dříve nebo některými rasami, jež nejsou omezené věkem. Velká Císařovna Démonického Světa Kishirika je taková a existuje spoustu nesmrtelných démonických králů.
Udržovat si nehynoucí tělo, možná je to způsobeno magií v té oblasti. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                              Následující 

2 komentáře: