Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 15. března 2015

Kapitola 18 - Konečný slib (část 2)

Část 2
Měsíc před mými narozeninami začnou mít Eris a lidé z vily spoustu práce, stalo se něco? Něco jako nějaká významná návštěva, nebo někdo z rodiny Greyratů, nebo Erisin snoubenec... Ne, určitě ne, to nemůže být ono. Jak by Eris mohla mít snoubence (haha).
Ale stejně se cítím trochu nesvůj, a tak jsem to začal prošetřovat. Velkolepě jsem pronásledoval Eris a viděl jsem ji, jak nadšeně mluví se služebnými. Taky tam byla Ghyslaine a zdá se, že si mě nevšimla, když zírala na jídlo (čerstvé maso) určené na hostinu.
Chci vidět Rudea překvapeného, určitě bude radostí brečet!”
To se dá těžko říct, i když Rudea něco překvapí, tak je velmi nepravděpodobné, že se mu to objeví na tváři.”

Ale bude mít radost, že jo?”
Samozřejmě, určitě si toho hodně vytrpěl, když je z vedlejší větve rodiny.”
Ve skutečnosti jsem ani moc netrpěl...
Ale o čem to mluví? To mě za mými zády pomlouvají? Ačkoli si věřím, že si vedu celkem dobře, ale možná jsem jediný, kdo si to myslí. Ovlivnil jsem členy této domácnosti? Pokud ano, tak se určitě rozbrečím.
Do Rudeových narozenin to nestihneme!”
Ale pokud budeme moc spěchat, tak to k ničemu nebude.”
Když to k ničemu nebude, tak to nesní?”
Ne, když přijde na Rudea, tak to sní, i kdyby to byla jenom škvára.”
Opravdu?”
Ano, když u toho bude pan Sauros.”
Aha, takže tohle to je? Příprava na narozeninovou oslavu?
Kdyby se Rudeus nenarodil v té rodině...” řekla Eris s lítostí v hlase.
Aha, jakmile jsem pochopil jádro konverzace, odešel jsem. V každém případě se zdá, že nejsem člověk, co by se mohl nějak moc ukazovat na veřejnosti. To je pravda, ať se na to dívám, jak chci, pořád jsem syn toho chlápka.
Ale já to nemyslím takhle. Tohle je něco, co jsem se dozvěděl po pár letech tady. Paul se původně jmenoval Paul Notus Greyrat. Notus je Paulovo šlechtické příjmení a on své svazky s rodinou Notusů přetrhal. Teď je hlavou rodiny jeho bratranec nebo mladší bratr. No, bylo by pěkné, kdyby to tímhle skončilo.
Ale někteří lidé si nemyslí, že to tímhle skončilo, protože nynější hlava Notusů je ještě horší než Paul, a chtějí to změnit. Nynější hlava je velmi citlivá a vynakládá velké úsilí, aby se zbavil možných kandidátů, kteří by jej mohli nahradit.
Ačkoli já se o politiku nezajímám, existují lidé, kteří by si mohli myslet, že Paulův syn má podporu Boreasů a že má v plánu získat zpět jméno Notus.
Takzvaní ochránci spravedlnosti vyskočí ze svých stínů. Nejhorší by bylo, kdyby poslali vrahy, takže je třeba, abych se držel v ústraní.
No, když se vrátím k tomu předchozímu odposlouchávání. Rudeův politování hodný status. Původně jsem mohl mít postavení, které by si s tím Erisiným v ničem nezadalo, ale teď se ke mně chovají jako ke sluhovi, takže to je politování hodné.
A taky je tu ta tradice mezi šlechtou... 10. narozeniny jsou sice velmi významným dnem, ale oslava se nesmí přehnat. Škoda, to je vážně taková škoda. Eris, která po Saurosovi dlouho nic nechtěla, ho požádala o tohle a rozhodlo se, že mi vystrojí soukromou oslavu. Malá rodinná oslava, které se zúčastní jen lidé z vily.
Oslava pro mě.
Neříkejte věci, co mě rozbrečí.
A abych byl upřímný, tohle je vážně nebezpečné.
I když to vím, nikdy jsem si neuvědomil, že den, kdy je vám deset let, je tak význačný. Také oslava pro mě neznamená ten velký večírek, co vystrojili pro Eris, jenom malá oslava.
Na oslavě s mojí rodinou bych řekl: „Ach, takhle to je, díky, jo.” Něco takového.
Tohle plánuje Eris a ona kolem sebe nemá nikoho ve stejném věku a všechno dělá poprvé. Když nebudu mít radost, bude zklamaná. Vypadá to, že budu muset začít víc trénovat vodní magii, abych zvládl předstírat slzy.
Já jsem taky člověk, co se umí vžít do nálady. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

2 komentáře: