Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

čtvrtek 1. ledna 2015

Kapitola 10 - Překážka (část 2)

Část 2
Když tak na to přišlo, budu to brát jako nápravu Paulovy pověsti a budu teď mluvit o jeho dobrých stránkách. Tenhle člověk, který má v sobě spoustu slabostí, a ať se na něj díváte, jak chcete, je to mizera Paul, tak ho vážně uznávám.
Proč? Protože je silný.
Jako první přijde úroveň Paulova šermu.
Styl Boha Meče: pokročilý; Styl Boha Vody: pokročilý; Styl Boha Severu: pokročilý.
Všechny styly jsou na pokročilé úrovni.

Když tak mluvíme o pokročilé úrovni, povídá se, že lidé musí u každého stylu strávit deset let, aby ho dotáhli na pokročilou úroveň. Kdybyste srovnali pokročilou úroveň s hodnostmi v kendu, tak je to zhruba 4. nebo 5. dan.
A všechny styly trénoval jen tak napůl, než od nich utekl.
Ačkoli to není decentní člověk, tak jeho síla je zaručena. Taky i když mu je jen 25 let, tak má spoustu praktických bojových zkušeností.
Jeho rady jsou velmi praktické a mazané. Kvůli tomu, že je příliš instinktivní, sice nechápu ani polovinu jeho výkladu, ale vím, že všechno, co říká, je pravda.
Tréninkem s Paulem jsem strávil dva roky, ale nevytáhl jsem se nad základní úroveň. Nevím, jak moc se zlepší moje fyzická síla za několik let, ale teď nehledě na to, jak moc v duchu trénuju, nedokážu najít způsob, jak Paula porazit. I když použiju magii, nebo když si pohraju se strategiemi, mám pocit, že v žádném případě nedokážu vyhrát.
Viděl jsem Paula, jak bojuje s magickým tvorem.
Lépe řečeno, to on mi to předvedl. Když ho upozornili, že našli magického tvora, tak řekl: „Pozorování je také druh zkušenosti” a vytáhl mě ven a dovolil mi tu bitvu sledovat z dálky.
Abych řekl pravdu.
Je zatraceně skvělej.
Jeho protivníkem byli 4 magičtí tvorové.
Tři <<útoční psy>>, co vypadali jako dobrmani a jeden <<konečný medvěd>>, divoký magický tvor podobný praseti se čtyřma rukama.
Zdá se, že to divoké prase vedlo ty psy a objevili se hluboko v lese.
Paul se s nimi lehce vypořádal a v okamžiku jim odsekl hlavy.
Dovolte mi to říct ještě jednou, to je zatraceně skvělé.
Jak to mám popsat? Z celé jeho bitvy jsem měl pocit, že to je ztělesnění elegance. Nejvíc jsem byl nadšený z toho, že v tom je nepochopitelný rytmus, že to vypadá výstižně pohledně.
K popsání slova nestačí. Pokud už to musíte vyjádřit slovy, tak jedině slovem „kouzlo”. Paulův bojový styl je okouzlující. Způsobuje, že mu lidé důvěřují, že se do něj Zenith zamilovala, že mu Lilia podstoupila své tělo a konečně chápu, proč je jím paní Ada tak okouzlená a rozpálená.
Chlap číslo jedna mezi muži ve vesnici, s kterými chcete spát.
No ne, aťsi.
Jsem vděčný za to, že existuje. Jsem vděčný, že tahle mocná existence je vedle mě.
Kdyby tady nebyl žádný Paul, tak by se lehce mohlo stát, že bych na tomto světě byl arogantní. Jako že bych zbrkle vyzýval magické tvory jen proto, že umím trochu magie, ale nedokázal bych porazit <<útočného psa>> a krutě by mě dohryzal k smrti.
Ne možná by to nebyli magičtí tvorové, ale lidé.
Arogantně vyzývat neporazitelného nepřítele.
Scénář, ke kterému dojde až příliš snadno.
Snažit se potrestat špatňáky, ale přitom sám být smeten.
Válečníci v tomto světě jsou nesrovnatelně silní.
Když to zdejší člověk vezme vážně, tak je schopen běžet rychlostí 50 km/h. Hybné vidění a reakce nejsou normální.
Díky léčivé magii člověk nezemře tak snadno, ale protivník může zabít jedinou ranou. Existence magických tvorů lidskou rasu přinutila se přizpůsobit a zesílit.
Navíc Paul, co je tak silný, je jenom na pokročilé úrovni. Podle toho je jasné, že tam venku na světě jsou lidi, co jsou ještě silnější. Na tomto světě je spoustu lidí a magických tvorů, kterým se Paul nemůže rovnat.
Vždycky je někdo lepší než vy.
Paulova existence mě naučila tenhle přirozený závěr.
Ačkoli nehledě na to, kolik dobrých bodíků nastřádá, doma je to zbytečný otec.
I když máte zlatou medaili z olympiády, tak když spácháte zločin, tak jste pořád zločinec. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

Žádné komentáře:

Okomentovat