Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 14. prosince 2014

Kapitola 8 - Necitlivý (část 7)

Část 7
Zrovna teď jsou moje schopnosti na tomto světě zhruba takovéto:
[Technika meče]
Styl Boha Meče: základní úroveň
Styl Boha Vody: základní úroveň
[Útočná magie]
Ohnivý systém: pokročilá úroveň
Vodní systém: úroveň světce
Větrný systém: pokročilá úroveň
Zemní systém: pokročilá úroveň
[Léčivá magie]
Léčivý systém: mírně pokročilá úroveň
Systém protijedů: základní úroveň
Léčivá magie je, jak se dalo čekat, rozdělena do sedmi úrovní a sestává ze čtyř systémů: Léčení, Bariéra, Protijedy a Božský útok.
Ale na rozdíl od útočné magie nemají tak super jména jako Ohnivý světec nebo Vodní světec. Ale něco jako Magický léčitel na úrovni světce nebo Protijedový léčitel na úrovni světce.
Léčení je přesně takové, jak to zní: magická zaklínadla, co léčí zranění. Zpočátku můžete léčit jen oděrky, ale když se dostanete až na úroveň císaře, tak se zdá, že se dají zregenerovat dokonce chybějící končetiny. Ale i když se dostanete na úroveň boha, tak nemůžete oživit mrtvého.
Protijed je také přesně takové, jak to zní: léčení jedu nebo nemoci. Ve vyšších stádiích můžete dokonce vytvořit jed nebo lék na léčbu otravy. Magie vztahující se k léčbě chronických nemocí se zdá být na úrovni světce a výše a je velmi obtížné se to naučit.
Bariérová magie je magie, která zvyšuje obranu člověka, vytváří obrannou zeď. Jednoduše je to podpůrná magie. Ačkoli si nejsem moc jistý detaily, tak zhruba vím, že může zvýšit rychlost regenerace buněk k léčbě lehčích zranění nebo v mozku vytvořit nadbytek chemikálií ke snížení pocitu bolesti. Roxy neví, jak ji používat.
Systém božské magie se zdá být magie účinná proti duchům nebo zlým rasám, ale Božští bojovní kněží ji drží v tajnosti. Ani na magické univerzitě se nevyučuje, takže ani Roxy nemá moc jasné vysvětlení. Ačkoli jsem ještě nikdy neviděl duchy, tak se zdá, že na tomto světě opravdu existují.
Když nechápete patřičnou logiku, tak nemůžete použít bezzvuké zaříkávání. To je vážně nepraktické. Navíc i když útočná magie má svou logiku, nevím, jestli i ostatní magie mají svou logiku. Ačkoli vím, že magie je něco, co se zdá, že dovede všechno, tak nemám ponětí, co mám změnit, abych toho dosáhl.
Například zapříčinit, že se něco bude vznášet, anebo, že mi to vlétne do ruky, používat své mentální schopnosti, abych tu věc ovládal. Mám pocit, že se to dá nějak duplikovat, ale nemám schopnost telekineze, takže nevím, jak to udělat.
Jen tak na okraj, mám jen velmi mlhavou představu, jak funguje proces léčby zranění. A proto u léčivé magie nedokážu použít bezzvuké zaříkávání. Kdybych měl lékařské znalosti, tak bych možná byl schopen použít bezzvuké zaříkávání.
I ostatní typy se dají magií nasimulovat, když znáte potřebné detaily. Nebo možná kdybych se dřív věnoval nějakému sportu, tak by i moje technika s mečem pokročila o další krok. Když tak o tom přemýšlím, mám pocit, že ve svém minulém životě jsem zbytečně promarnil spoustu času.
Ne. Nepromarnil jsem ho.
Je pravda, že jsem nechodil do školy, ani do práce, ale není pravda, že jsem jenom spal. Měl jsem spoustu zájmů a hrál jsem spoustu her, zatímco ostatní neměli čas kvůli škole a práci. Herní znalosti, zkušenosti a způsob přemýšlení se dá v tomto světě použít. Mělo by....!!
Ačkoli teď mi to je k ničemu. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

Žádné komentáře:

Okomentovat