Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 25. listopadu 2015

Kapitola 36.5 - Rozcestí / extra (část 3)

Část 3
Po nastřádání informací pochopila, že existence jménem [Smrtelný Konec] je momentálně v tomto městě. 
Zdá se, že to je nějaký nováček, co poslední dobou rozšiřuje své jméno.
Pokud mluvíte o [Smrtelném Konci], tak to je jméno démona, kterého každý zná. Netvor dokonce i mezi Supardy, co je obzvláště nebezpečný a vždycky se zaměřuje na děti. Její matka Roxy tím jménem vždycky strašila, když byla malá. [Smrtelný Konec] unese nezbedné děti, tak nějak.
Roxy se zamračila, když se všichni vrátili do hostince a shrnuli všechny informace o [Smrtelném Konci].

Je to neuvěřitelná historka.”
Co jako?”
Snažit se proslavit jméno [Smrtelný Konec]. Neumím si představit, že jsou příčetní.”
Na [Smrtelném Konci] je hrozné to, že ta osoba skutečně existuje.
Na Centrálním kontinentu to není zase až tak známé, ale Smrtelný Konec rozhodně existuje. Roxy ho přirozeně nikdy neviděla, ale všechny ty zkazky, co slyšela, jsou strašlivé. Na Magickém kontinentu se dal považovat za nejstrašlivějšího netvora.
Gilda dobrodruhů se bojí odplaty, takže na jeho hlavu nevypsala žádnou konkrétní odměnu, ale kdyby vydali zakázku na jeho podrobení, tak by to bez pochyby byl řád S. Navíc kdyby se to povedlo, tak by za to pravděpodobně byla odměna dvojnásobná než odměna obvyklá u řádu S.
Sama to nechápu.”
Když porovnala informace, co získala Elinalise, ten muž zvoucí se „Smrtelný Konec” je vysoký, bílý plešoun s kopím. A pak se také tvrdí, že to je pohledný muž.
Podle těch historek se zdá, že to je dobrý muž, měla bych ho zkusit pozvat do postele?”
Talhand si nespokojeně odplivl. „Na téhle informaci vůbec nesejde.”
Talhand se dostal k informaci, že [Smrtelný Konec] byla tříčlenná družina. Zdálo se, že byli známí pod jmény [Šílený pes Eris], [Hlídací pes Ruijerd] a [Majitel Ruijerd]. Ti dva poslední jsou sourozenci, nebo tak se to aspoň povídá.
Šílený pes je rusovlas, Hlídací pes je čahoun a Majitel je zakrslík.
Šílený pes používá meč, Hlídací pes používá kopí a Majitel používá hůl, co se zdá být obdařená magickou mocí, Magický předmět.
Jejich pověst není moc dobrá.
Šílený pes se snadno dostane do rvačky. Majitel říká a dělá jen špatné věci. Zdá se, že jenom Hlídací pes je celkem hodný. Prý má rád děti a nikdy nepřehlédne bezpráví.”
To je celkem podivné hodnocení, myslela si Roxy.
Zdálo se, že se informace začaly v nějakém bodě rozcházet.
Pokud zlosyn udělá něco i jen trochu dobrého, tak to nadnesou a změní názor. Určitě i tohle, že Hlídací pes je dobrý muž, je takový případ. Nebo možná že úmyslně rozhlašují takové informace, aby někoho oklamali. Zdá se, že neoplývají jenom agresivitou, ale i inteligencí.
Přijdou mi jako nebezpečná družina. Zkusme se jim vyhnout.”
Správně. Nebylo by dobré, kdyby po nás začali pokukovat zlosyni, když jdeme pátrat po lidech.”
Takže teď se vrhneme na hlavní téma.” Roxy změnila téma. Vždyť do gildy dobrodruhů nešli proto, aby získali informace o Smrtelném Konci. Slyšeli jste něco o lidech z kraje Fedoa?”
Nic.”
Vůbec nic.”
Roxy si pomyslela, že možná přišli příliš pozdě. Magický kontinent nebylo příhodné místo, kde by se dalo přežít po náhlé teleportaci bez žádného schopného vybavení. Aby člověk bez ničeho přežil celý rok. V téhle zemi by to bylo skoro nemožné. Možná že skončili jako lidi, co za minulý rok po teleportačním incidentu ve Fedoe zemřeli.
Samozřejmě jsme sem přišli hledat Paulovu rodinu.”
Zenith, Lilia, Aisha a Rudeus.”
Roxy už těm dvěma řekla všechny nápadné rysy, o kterých věděla. Jelikož o Aishe věděla jenom z dopisů, co jí Rudeus posílal, tak je to tak nějak mlhavé.
No, pokud jde o Zenith, tak je pravděpodobně v pořádku.”
To je pravda.”
Ti dva jsou Zenithini známí. Proto se tím moc netrápí.
Roxy neví, jak přesně „užitečná” Zenith byla, ale věděla velmi přesně, jak silní ti dva členové [Tesáku černého vlka] jsou. Jelikož tihle dva říkají, že je v pořádku, tak je to pravděpodobně pravda.
Rudeus je hodně nápadný, takže si myslím, že bychom ho měli rychle najít.”
Roxy si vzpomněla na svého studenta, co ukázal svůj ohromný talent ve věku pěti let. Pokud se jedná o něj, nehledě na to, kam půjde, bude vyčnívat a bude se o něm mluvit.
Zenith a Rudeus.
Ti tři si mysleli, že o těch dvou rychle získají informace, jakmile se dostanou do města. Takže pokud se ocitli blízko vesnice, tak by měli mít dostatek sil přežít na Magickém kontinentu. A proto museli hledat Liliu a Aishu. Od samého začátku se rozhodli hledat informace ohledně těhle dvou.
Dohodneme se na časovém limitu. Během dvou dnů sesbíráme co nejvíce informací o Lilie a Aishe, pak se třetího dne připravíme a obkroužíme okolní vesnice. Co vy na to?”
Není dva nebo tři dny moc málo?”
Roxy na Elinalisinu repliku zakroutila hlavou.
Magický kontinent je velký a pravděpodobnost, že jsou mrtví, je velká. Nejdřív bychom měli obejít všechna velká města na Magickém kontinentu a zadat pátrací zakázky v každé pobočce gildy dobrodruhů.”
Asurské království nabídlo finanční pomoc při hledání po obyvatelích z kraje Fedoa.
Pokud v každém městě zadají v gildě zakázku, tak pokud tu zakázku někdo splní, tak mu za to Asurské království zaplatí a Gilda dobrodruhů bude tedy sama pátrat. Ale pokud člověk nemá nějaký důkaz, tak tu zakázku nevystaví.
Když se to obrátí, tak pokud se to neudělá, ani Asurské království nezaplatí gildě.
Roxy byla naštvaná, jak špatně Asurské království na tuhle velkou pohromu zareagovalo. Jelikož je to jedna z velmocí, tak by si člověk myslel, že dokážou zorganizovat pátrání na mnohem větším měřítku. Lidé, co pátrají, jsou vlastně jenom Paul a oni. Jen ti, kterých se ta pohroma přímo dotkla.
Zdá se, že ta zkazka, že Asurské království začalo uhnívat zevnitř, není jen tak.
Je to země s nejdelší historií, jestlipak začala uhnívat od politické pravomoci a tradicí.
Takže i zítra se snažme nasbírat co nejvíc informací.”
Rozumím.”
Jasně.”
Roxy není ten typ, co by nad každou maličkostí trávil spoustu času. Nechce mrhat časem nad něčím, co by mohlo skončit jako hloupost, dokončuje věci co nejrychleji a pak odejde.
Tahle její vlastnost se projevila, když svého žáka Rudea naučila své nejlepší kouzlo a pak brzy na to odešla.
To okamžité a rychlé rozhodování je jedna z jejích předností, ale jak si Rudeus všiml, měla i svou nešikovnou stránku. Samozřejmě není nikdo, kdo by na to upozornil, a samotná Roxy o tom přemýšlí jako o své silné stránce.
I když to je takhle, prvního dne podat zakázku v gildě, druhý den pátrat kolem a třetího dne vyrazit dál. Dalo by se tomu říkat rozvržení, co neplýtvá časem.
Ale kdyby zůstali alespoň jeden týden, tak by možná došli k jinému výsledku?
----------------------------------------------------------------------------------



5 komentářů:

  1. jediné co mě na tom mrzí je, že pokračování bude až za týden..
    jinak super práce - rovnou dva články
    dík:-)
    VR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že by, že by? Mám od článků týden volno?
      ...
      Ovšem mohu říct, že o víkendu nejdu do práce, takže... :)

      Vymazat