Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 17. července 2016

Kapitola 58 - Konečně dospělý (1-3)



Část 1


Míříme do království Asura.

Z království Shirone na západ a pak dál.

Je to rovná cesta a počasí je tak krásné, že mám pocit, že v klidu usnu. Po stranách cesty jsou planiny, kam až dohlédnu. Vpředu jde matně vidět pohoří Červených draků. Nad ním vidím pomalu kroužit tři stíny.

Takový klid.


Někdy se objeví zloději, co nedokážou číst atmosféru, a řeknou nám, abychom jim dali peníze a odešli. Takhle se to dá říct, ale přesně jak si přáli, Eris jim nadělí svou pěst a zloději zdrhnou jen s vlastním tělem.

Zdálo se, že zprvu je Ruijerd chtěl prostě všechny povraždit, ale když si vyslechl situaci, zjistilo se, že většinu jen trápí, že nemají co jíst, takže je prozatím necháváme běžet.

Ale jen jednou...

Ačkoli jsme na Centrálním kontinentu, zdá se, že silnice v této oblasti má mírně špatný veřejný pořádek.

Kéž by se tak něco přiučili z Magického kontinentu.

Tam se nikdy žádní zloději neobjevili.

Ačkoli netvorů se objevovalo 10x víc než zlodějů.

Přemýšlím, jestli je schopnost lidí dělat si, co se jim zlíbí, znak míru.

Zdá se, že pokud byste zamířili trochu víc na sever, mnoho malých zemí spolu zrovna válčí a kvůli této válce vzrostl počet zlodějů...

V každém případě je tu vážně takový klid.



Část 2


Pohoří rudého draka je velmi dlouhé pohoří na Centrálním kontinentu. Vypínající se hory rozdělují Centrální kontinent na tři části a obývají je rudí drakové.

Rudí drakové se dají nazvat nejsilnějšími netvory Centrálního kontinentu. Také se dají označit za absolutní moc. Každý jednotlivý drak má moc řádu S, a přesto se shlukují do skupin několika stovek jedinců.

Za zvláštní zmínku stojí jejich schopnost detekce. Absolutně nikdy nepřehlédnou živoucí organismus, co vstoupí na jejich území. Absolutně. Nenechají projít dokonce ani živoucí bytost velikosti psa. Nehledě na to, jak silný netvor je, pokud vstoupí na území rudých draků, hejno jej sežere a nezbyde po něm ani kost.

Není známo, jak tahle jejich detekce funguje. Pokud vstoupíte na jejich území, zemřete. To je logika tohoto světa.

Na tomto světě existuje několik typů draků. Většina z nich je řádu A a výše. A říká se, že mezi nimi jsou nejnebezpečnější rudí draci. Říká se, že jednotlivě jsou přinejmenším řádu S, rozsah jejich území je prostě obrovský a v každém případě se přesouvají v hejnech.

A jelikož se na tomto místě usadili rudí draci, to pohoří bylo nazváno Pohoří rudých draků.

Je to pohoří, které se nedá přejít.

To je Pohoří rudých draků.

I když jsou rudí draci tak nebezpečná stvoření, ve skutečnosti mají jedinou slabost. Mají vysokou schopnost boje, ale jen hrubou schopnost letu, a proto nedokážou vzlétnout z rovné země. Aby vzlétli, normálně skočí z vysokého útesu, nebo je zapotřebí nějakého dlouhého srázu, aby nabyli rychlost.

Zatímco hory na Centrálním kontinentu jsou vysoké, v podstatě tam není nic kromě planin a lesů. A proto se lidé žijící na pláních jen zřídka obávají toho, že by je napadli rudí draci.

Ačkoli se zdá, že se občas vyskytnou hloupí jedinci. Můžou se zaplést do něčeho jako vzdušné turbulence a spadnout dolů na planiny. Takoví draci se nazývají Zbloudilí draci.

I když pán oblohy spadne na zem, pořád je to silný horní řád A. Když se se svou zdrcující silou rozzuří, zdá se, že napáchá obrovské škody. Pokud spadnou blízko lidské vesnice, země vysílá armádu, aby draka pobila. Vyhlašují se pohotovostní zakázky. Je to povyk, jako když někdo píchá do vosího hnízda.

Ačkoli obecně padají celkem daleko od lidských vesnic.

Ačkoli řád takové zakázky je S, kvůli bezpečí se na to schází sedm nebo osm družin, připravují pasti a zdá se, že lov takového draka je nečekaně snadný.

Jen tak mimochodem, zdá se, že dračí maso a kosti je ten nejkvalitnější materiál na výrobu vybavení. I dračí kůže se v umění cení jako vysoce ceněná položka. Samozřejmě to není jenom kůže, nic z celého draka se nevyhodí a všechno se využije.

Pokud by deset lidí porazilo byť jen jednoho draka a pak se rovnoměrně rozdělilo o odměnu, zdá se, že by si vydělali dostatek peněz, aby si minimálně jeden rok mohli jen užívat. Když to vyjádříme podrobně, zdá se, že jeden drak má cenu zhruba 100 asurských zlatek.

Jelikož i surové materiály jsou cenné, zdá se, že i dobrodruhové, co se teprve nedávno vyšplhali na řád C a nemohou takovou zakázku přijmout, se lehkomyslně pokouší draka vyzvat. Zdá se, že většina se promění na smaženky a skončí jako zákusek.

Pohoří rudých draků je místo, kde žije velké množství těchto rudých draků. Je tu jen jediné místo, které se dá použít na průchod pohořím. Jsou to údolí obklopená strmými skalními stěnami známé jako „Horní čelist rudého draka” a „Dolní čelist rudého draka”.

To jsou údolí, co existovala už za dob druhé Velké války mezi lidmi a démony, a dokonce i v té době to byla jediná cesta dostatečně široká, aby po ní přešly armády. Zdá se, že Laplace to čekal a vypustil do Pohoří rudých draků rudé draky.

Jelikož to říká Ruijerd, není o tom pochyb.

Míříme k průsmyku, který spojuje jižní a západní část Centrálního kontinentu, „Dolní čelist rudého draka”.

Až projdeme, budeme v Asurském království.



Část 3


Ale to, že to musíme obcházet, je jinými slovy zacházka. Je tu jedna mladá dáma, co nemá ráda zacházky.

„Jelikož s sebou máme Ruijerda, i bez zacházky bychom měli být schopní projít něčím jako Pohoří rudých draků!”

Jinými slovy je to Erisino zbrklé chování poté, co spatřila malé rudé draky kroužící nad Pohořím rudých draků.

„Nebuď nerozumná,” zareagoval Ruijerd s trpkým úsměvem.

Dokonce i já jsem si myslel, že s Ruijerdem by to bylo možné, ale zdá se, že ani on by nebyl schopen pěšky projít Pohořím rudých draků. Jak se dalo čekat. Takže pro mě je to také nemožné. Protože proti Ruijerdovi přece jenom nedokážu vyhrát.

„Ale ty bys toho byl schopen, ne, Rudee!”

„Ne, to je hloupost, co to říkáš?”

Zdá se, že Eris chce za každou cenu zakusit podrobení draka. Není to tak, že bych její pocity nechápal, ale rád bych jí řekl, aby prostě chvilku počkala. Jak se dalo čekat, jsou věci, které dokážeme a které nedokážeme.

„Ačkoli Ghyslaine řekla, že kdysi porazila zběhlého rudého draka!”

„Opravdu?”

Tu historku jsem nikdy neslyšel. Možná to není historka z jejích dobrodružných let. Pokud by to byla historka z jejích dobrodružných let, jsem si jistý, že by se tím Paul aspoň jednou vychloubal.

„Zdá se, že než se stala Světcem meče, bojovala s rudým drakem!”

„Eech? Sama?”

„Ehm, myslím, že řekla, že to bylo spolu s dalšími pěti šermíři pokročilého řádu.”

„A kolik jich zemřelo?”

„Jenom dva.”

Ty hlupačko.

Neznamená to, že úmrtnost byla 40%?

Tak proč si myslíš, že já bych byl schopen vyhrát proti rudému drakovi?

„Tak zaprvé rozdíl v síle mezi zběhlým drakem a drakem v horách je obrovský. Přece jenom létají na obloze, víš?”

To, že létají po obloze, znamená, že mají oproti lidem velkou výhodu. To, že mají schopnost létání, znamená, že nejsou zranitelní vůči střelbě z luku.

Ani nemluvě o tom, že se pohybují v hejnu. Netvoři, co se na tomto světě shlukují, obecně všichni znají metody, jak lovit v hejnu. Dračí králové se při lovu shlukují maximálně po několika dracích. Nebo černí draci se ani vůbec neshlukují. Ale když by na mě zaútočili rudí draci, a to v počtu stovek, neměl bych na výběr a musel bych se vzdát a nechat se rozsápat na kousky.

„Že jo, Ruijerde?”

„Jo, na světě není nikdo, kdo by něco svedl proti hejnu rudých draků. Pokud by někdo takový existoval, pak by to byly jen horní příčky řádu bohů ze [Sedmi velkých světových mocností]. S největší pravděpodobností i Bůh Severu a Bůh Meče by byli přinuceni se ani ne v půlce vrátit zpět cestou, kterou přišli.”

„Vážně?”

Ale já si myslel, že pokud by to byl někdo ze [Sedmi velkých světových mocností], tak by byl drak snadný protivník...

„Jo, s největší pravděpodobností by se po cestě vyčerpali. Protože by nebyli schopni ani spát.”

Teď už to chápu.

Několik stovek draků by na vás neustále útočilo během noci, takže byste nemohli spát. Než bychom se vůbec dostali k problému schopnosti boje, jejich zdrcující počet by vás rozdrtil.

„Ale Král těch rudých draků poslouchal Laplaceho. Takže pokud by to byli horní příčky [Sedmi velkých světových mocností], pravděpodobně by to dokázali. Ačkoli kdyby to bylo [Sedm velkých světových mocností] z minulosti, tak pravděpodobně každý z těch sedmi by byl schopen projít územím rudých draků.”

Teď už to chápu.

Momentálně zapečetěná čtyřka, „Démonický bůh”. A momentální pětka, Bůh smrti. Zdá se, že tam leží hranice, která se nedá překonat.

„Ale jednoho dne budeš chtít zkusit ulovit aspoň jednoho, ne??”

Eris je dneska stejně nebezpečná jako vždycky. Toho jednoho dne... jsem si jistý, že mě do toho taky zatáhne. Abych se na ten osudový den připravil, měl bych už teď začít plánovat opatření proti rudým drakům.
--------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře: