Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 13. července 2016

Kapitola 56 - Rychlé rozuzlení (3-6)



Část 3


Od teď už to je pozdější den, kdy se odhaloval celý trik toho incidentu.

Od událostí, kdy zajali Liliu.

Zdá se, že ji zpočátku podezírali, že je špeh z cizí země. Jelikož při výslechu zmínila jména jako Roxy a Paul, podařilo se jí vyhnout vězení a jen ji tu zadržovali. A pak když se začaly objevovat informace o teleportačním incidentu, měla být propuštěná, ale vložil se do toho Pax a ty informace zamezil. A pak ji na hradě zamkl.

Poté, co Roxy utekla, Pax prý vybudoval spojení s trhem s otroky. A pak si prostřednictvím toho trhu s otroky vybudoval soukromou armádu, unesl rodiny vojáků a držel je pod zámkem. Prý jim vyhrožoval takhle: pokud se staráte o jejich životy, poslouchejte mě.

Vojáci s tím chtěli něco udělat, a tak pátrali ve slumech. Z větší části zjistili, kde rukojmí zadržují, ale bylo tam mnoho svalnatých strážců, takže jejich záchrana byla složitá.

Uprostřed toho všeho utekla Aisha a oni od prince dostali rozkaz ji pronásledovat. Neochotně Aishu na útěku odhalili. Pak jsem se tam objevil já a velkolepě Aishu unesl. Vojáci se od samého začátku snažili Aishu zachránit, takže v okamžiku, kdy viděli moji magii s němým zaříkáváním, uvědomili si, že jsem Roxin učedník.

A tak vojáci započali svůj plán. Zaprvé, začít na trhu s otroky rvačku a zařídit, že bude nepoužitelný. Pak s vědomím, že Aishu odnesl záhadný muž, začali pronásledovat princovu soukromou armádu. Pak by si o celé situaci promluvili se mnou a požádali by mě, abych se účastnil záchrany rukojmí. Až by byla ostraha nejnižší, zaútočili by na místo, kde drželi rukojmí, a zachránili by je. A pak by na oplátku nějak zachránili Liliu, tak nějak to mělo jít.

Jen tak mimochodem, než ten plán vůbec mohli uskutečnit, já jsem došel k názoru, že Roxy je na královském hradě a poslal jsem jí dopis. Když ten dopis Pax uviděl, rozkázal, aby mě zajali. Kdybych s tím dopisem počkal aspoň jeden den, doslechl bych se od vojáků o celé situaci a Pax by nebyl schopen na mě nalíčit tu past. Přece jenom Hitogami řekl, abych ten dopis poslal, až zachráním Aishu.

Co se týče toho záchranného plánu, vojáci si mysleli, že půjde k ledu, ale uskutečnili ho. I když jsem já nebyl v hostinci, byl tam Ruijerd. Vyslechl vojáky, zdá se, že ho to rozdmýchalo a během chviličky ta rukojmí zachránil. Zdá se, že v té době vystupoval pod tím falešným jménem.

Když Ruijerd bezpečně doprovodil rukojmí domů, měl v plánu zaútočit na hrad, ale vojáci řekli, že to udělají. Ta takzvaná hrdost.

Podle jejich plánu, jakmile by nahlásili, že se rukojmí vrátila, princ by se o tom dozvěděl ve slumech a vojáci ho tam chtěli na místě zavraždit. Pokud by ho zavraždili ve slumech, tak by se na to přišlo později a oni by prý byli schopni skrýt tělo. Podle mého názoru to byl celkem zbrklý plán, ale zdá se, že tam byla nějaká šance na úspěch.

Ruijerd to odmítl.

Jen tak mimochodem, zdá se, že Ginger o těhle plánech nic nevěděla, dokud to všechno neskončilo. Vojáci se jí vyhýbali nebo spíš jelikož byla královská stráž, mysleli si, že by bylo nebezpečné ji do toho zahrnout.

Taková škoda.

A když zachránili všechna rukojmí, našli mezi nimi i Gingerinu rodinu. Takže si uvědomili, že Ginger byla na stejné lodi.

Mezitím Ginger napadlo, že je příhodná doba, takže Zanobovi předala tu figurínu. Zanobovi, jenž v tomto království vlastní nejsilnější bojovnou sílu. A jelikož mu předala tu figurínu, Zanoba se o mě začne zajímat. Pokud bych začal mluvit o figuríně a až si vyslechne informace z cenného zdroje, možná se přidá na moji stranu.

Byla v tom takováhle vypočítavost, ale dalším důvodem je i to, že Ginger prostě přísahala věrnost Zanobovi. Pokud by se prostřednictvím tohoto incidentu osvobodila od Paxe, zdá se, že se chtěla vrátit k Zanobovi. Přemýšlím, proč mu je pořád loajální, i když ji směnil za figurínu. Ale jsem si jistý, že má svou vlastní smutnou historku.

Takže...

Následujícího dne.

Zanoba zabil dva Paxovi královské strážce a zajistil ho.

Zdá se, že nikdo kromě Ginger tenhle vývoj situace nepředvídal.





Část 4


Jak král Paxe odsoudil k vyhnanství v jiné zemi, měl jasně znavenou tvář.

Zdá se, že spojení s trhem otroků bylo trochu nákladné, ale Pax zajal rodiny vojáků a navíc rodinu jednoho královského strážce, pak polapil mě, i když normálně by se mě snažili přetáhnout do svých služeb jako mága. A navíc to udělal kvůli tomu, aby sem vylákal Roxy, aby ji mohl znásilnit a zabít.

Král vážně neměl na výběr a musel ho potrestat.

Jelikož se musí starat o svou pověst, navenek se to prezentuje jako studium v zahraničí. Ve skutečnosti jej poslali na území někde kolem království Dračího krále jako rukojmí, které se může okamžitě zabít.

I Zanoba měl být poslán do vyhnanství. I tady se to zamaskovalo jako studium v zahraničí.

Tohle navrhli první a druhý princ.

Jejich způsoby nebyly tak chytré. První a druhý princ řekli, že i Zanoba vlastně pochybil, ale ve skutečnosti se prostě báli mít ve své blízkosti nukleární hlavici, o které se neví, kdy vybouchne.

Zdá se, že král Zanobu nechtěl poslat pryč, ale pokud jsou drátky k jeho manipulaci nespolehlivé, pravděpodobně si myslel, že je bezpečnější nechat ho mimo hrad.

Pak propustili Liliu, dokonce i po tom všem ji někteří lidé označují jako zahraničního špeha. Lilia se starala o Paxe a na pozadí kradla informace o Shirone. Byla schopná něco takového provádět v zajetí, naše Lilia je vážně úžasná.

Takže abychom je obalamutili, dokud Lilia nedorazí k Paulovi, bude mít „doprovod”. Ne do království Asura, ale k Paulovi. No, i kdyby ji dopravili do království Asura, není tam nikdo, kdo by mohl prokázat její totožnost. Ach, prozatím je království Asura její rodiště. Přece jenom se snažila tam poslat dopis.

Ale jelikož Lilia a Paul jsou ve vztahu manžela a manželky, zdá se, že ji zavedou k němu. Zdá se, že Paul má momentálně silná pouta se svatým Milisovým královstvím. Kdybyste se na to přeptali v království Asura, jsem si jistý, že i oni by měli svoje divné podezření.

No, tohle jsou politické problémy. Kdybych byl na jejím místě, obával bych se, že by mě někdo po cestě zabil, aby mě umlčel, ale zdá se, že v tom doprovodu je i Ginger. Zanoba jí prý rozkázal, že má ochraňovat rodinu jeho mistra. Co se týče ostatních, zdá se, že v tom doprovodu jsou i vojáci, které zachránil Ruijerd. Takže se nemusím bát.

A co se týče mě, jeho veličenstvo král se mě přímo zeptal, jestli chci být královským mágem, a nabídl mi, že kdybych zůstal v této zemi, dal by mi postavení. Takhle za mnou přišel. Podle toho jeho tónu byl v jeho hlase znát povzdech. Zdá se, že se chtěl zeptat, i když to nemělo smysl.

Přirozeně jsem to odmítl.

A pak si král jasně povzdechl a nadechl se a řekl, že můžu odejít.

To je celé.

No, ale na tom nesejde.

Od začátku jsem věděl, že se něco takového stane, není to tak, že bych po nich požadoval náhradu za lékařské ošetření.





Část 5


Když jsem chtěl odejít z královského hradu, přišel za mnou Zanoba s pláčem a prosíkem. „Mistře!! To hodláš odejít beze mě? To máš v plánu nechat tady svého učedníka?”

„Je mi to velmi líto. Při našem putování spěcháme.”

„Tak figurínu, vyrobíš mi prosím figurínu?”

„To zabere celkem dost času, takže to je trochu...”

„To je neštěstí!”

Zdá se, že Zanoba je smutný, že mě nemůže pozorovat při výrobě figuríny. Tiskl se mi k ruce a bídně naříkal.

V tomhle okamžiku jsem se doslechl, že tenhle člověk je miko. Dokázal vykloubit a odhodit lidské údy a utrhnout člověku hlavu, princ Masakr.

Upřímně řečeno jsem se dost bál. Byl jsem nervózní, jestli mi najednou neutrhne hlavu. Bojím se chlápka, u kterého nevím, kde má svůj vražedný spínač.

Ne, ale vážně jsem mu vděčný.

Děsivé věci jsou pořád děsivé.

„Až se příště setkáme, naučím tě, jak vyrábět figuríny od samého začátku.”

„Ech! To...ale... nevadí to? Není v tom nějaké tajemství?”

„Co mám jako dělat, pokud svého učedníka nenaučím, jak vyrábět figuríny?”

„Uoooooch... mistře!”

Zanoba s pláčem vyhodil mé tělo do vzduchu.

Já jsem tvrdě narazil do stropu.

„Ach... ach, kruci! Ginger! Léčivou magii!”

„Ano!!”

Ginger začala s odříkáním zaříkadla na léčivou magii a rychle mě vyléčila. Zanoba byl celý bledý, když se nebezpečně blízko ocitl mé smrti, ale když jsem v pořádku vstal, bylo vidět, že se mu ulevilo.

Tenhle chlápek, to chce, abych ho exkomunikoval?

Ne, nedělejme to. Byl bych radši, kdyby mi hlavu neutrhl.

„Tak, mistře, opatruj se! Nevím, kam mě za trest posílají ke studiu, ale mám pocit, že se nakonec zase setkáme!”

„Gehuuu... Ano, opatruj se.”

Zanoba mě s obrovským pláčem vyprovodil.

Ginger to celé sledovala a také uronila pár slz.





Část 6


Přesně takhle skončil incident v Shirone.

Byli jsme schopni zachránit Liliu a Aishu a posíláme je k Paulovi.

Pax byl vyhnán ze země.

A já jsem získal učedníka jménem Zanoba.

Jen jsem měl v úmyslu držet se Hitogamiho rady. Více či méně bylo pár stěžejních detailů, ke kterým jsem nedorazil, ale...

Ale dá se říct, že jsme z toho vytěžili to nejlepší, co se dalo. Ale jak to mám říct, nemůžu se zbavit dojmu, že stejně skáču, jak píská.

Nehledě na to, co udělám, pokud se té rady zhruba držím, mám pocit, že to stejně dopadne podobně. Je to pocit, jako když sledujete nějakou frašku. Ale všechno rozhodně dopadlo dobře.

Lilia a Aisha jsou obě živé a zdravé.

Zanobu vážně moc nechápu, ale necítím z něj žádné nepřátelství.

Spoustu nepřátelství cítím z Paxe, ale odstranili ho ze země jako šachovou figurku.

Když opominu celý proces, alespoň výsledek je pro mě dobrý.

Myslím, že všechny dosavadní rady skončily tak, že pro mě nebyly úplně špatné.

Mohlo by to být tak, že by nemuselo být špatné věřit Hitogamimu trochu víc.

Ne, když dojde na podvodníky, jakmile mají pocit, že se k vám prosekali, tak začnou s vykořisťováním.

Dál budu obezřetný, zatímco se ho budu snažit prohlédnout.

No, ale slib je slib. Až se příště objeví, tak nebudu tak agresivní.
---------------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře: