Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 6. května 2015

Kapitola 23 - Důvod k důvěře (část 3)

Část 3
Způsob, jakým Ruijerd události popsal, nebyl nejlepší, a nepoužil žádných slov, co by vyjadřovala nebo vyvolávala jeho pocity. Ale cítili jsme z toho Ruijerdovu lítost, hněv, smutek a další pocity.
Pokud si všechno tohle vymyslel, nebo pokud je jeho tón hlasu a všechno ostatní jen hraní, pak bych Ruijerda možná respektoval v jiných oblastech.
To je vážně příšerný příběh.”

Jednoduše řečeno je chyba myslet si, že Supardi jsou strašlivá rasa.
Je nejasné, proč dal Laplace Supardům Ďábělská kopí. Když vezmu do úvahy výsledek války, možná Supardy považoval za obětního beránka.
Pokud je to vážně pravda, pak Laplace je to nejnuznější stvoření. 
Svým věrným Supardům bys měl aspoň něco říct. I když ses k nim choval jako k obětním figurkám, nemusel jsi použít takovou metodu, jak je stáhnout na dno, a pak je opustit.
Rozumím. Pomůžu ti, jak jen budu moct.”
Někde v hloubi srdce promluví mé druhé já:  
Kde chceš najít čas mu pomoct?
Máš vůbec čas starat se o někoho jiného?
Copak ses sám nesnažil ze všech svých sil, aby sis napravil vlastní věci?
Tohle putování je mnohem těžší, než si představuješ.
Ale stejně jsem nepřestal mluvit.
Ačkoli nemám žádný dobrý nápad, myslím si, že jako dítě z lidské rasy ti dokážu pomoct a možná se dokonce něco změní k lepšímu.”
Ale tohle není jen díky mé laskavosti nebo soucitu, také mám v duchu svůj plán. Pokud to, co řekl, je pravda, tak tento Ruijerd by měl být nesmírně mocný, měl by mít stejnou sílu jako hrdina.
Chrání nás silný člověk jako on. Přinejmenším by nemělo dojít k situaci, kdy nás napadnou a zabijí magičtí tvorové.
Pokud nás Ruijerd doprovodí, tak budeme během putování mimo města v klidu, ale zároveň budeme ve městě nervózní. Ale pokud se dokážeme zbavit téhle nervozity, tak se Ruijerd stane naší největší bojovou silou.
Chlubil se, že nehledě na situaci je válečník, kterého žádný útok nebo noční nájezd nepřekvapí. I možnost, že se staneme obětí kapsářů nebo lupičů, se velmi sníží.
Kromě toho, i když to není tak důležité a nemám na to ani žádný důkaz. Věřím, že Ruijerd je člověk, co neví, jak lhát, a dá se mu věřit.
Tohle ti slíbím a budu se snažit ze všech sil ti pomoct.”
A-aha.”
Ruijerd vypadá překvapeně, ale to může být tím, že mi z očí zmizel ten podezíravý pohled. Vážně na tom nesejde. Rozhodl jsem se Ruijerdovi věřit. Už mě kolikrát snadno podvedli. Mé minulé já by se i při takové smutné historce pochechtávalo, ale uvěřil jsem Ruijerdovi snadno.
V duchu se mi neustále ozývá hlas: Nebude vadit, ani když nás podvede, že?
Ale Supardi jsou vážně...”
To je v pořádku, pane Rocksi. Najdeme způsob.”
Riujerd nás ochrání vně města a my vymyslíme způsob, jak ochránit Ruijerda uvnitř. Je to vyrovnaná situace.
Ruijerde, od zítřka se těším na naši spolupráci.” 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<Předchozí>...<Následující> 

2 komentáře: