Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 5. dubna 2015

Extra 19.5 - Půl roku po zmizení Fedoy (část 2)

Část 2
Osada sestává z několika dřevěných domů. Spíš než osada přeživších to vypadá jako vesnice. Ale vládne tu depresivní nálada.
(Nikdy mě nenapadlo, že v asurském království zažiju takovou atmosféru.)
Asurské království, co Roxy znala, byla velmi úrodná země. Je to místo, kde je každý plný energie a usmívá se. Je tu dost jídla a málo magických tvorů, je to jako ráj.

Ale zrovna teď se tu nikdo neusmívá. I když tu nejsou žádní hladovějící lidé. Tohle místo je místem hojnosti, můžete si natrhat a najíst se i trávy a nehladovět. Lidé, co nehladoví, by se měli usmívat. I když je tu pár nešťastných okolností, není to jako atmosféra na Magickém kontinentu, který přetéká vražedným úmyslem. Nebo tak nějak.
Ale Roxy se na tu scenérii před sebou mračí. Dočasná gilda dobrodruhů v osadě přeživších. Před ní je vývěsní tabule, kam se připínají žádosti, a právě z ní do vzduchu vychází nejvíce beznaděje.
Muži, co přišli o svoji rodinu a domov, brečeli a křičeli celého půl roku na cestě zpět a ptali se, proč se to stalo. Kněz odhodil Milisův kříž, jenž je podstatou jeho profese, na zem. Už víc v nic nevěří. Kupec se snaží si nožem podříznout krk, ale okolostojící lidé ho zastaví. Ztratil něco důležitějšího než samotný život.
Tohle je peklo na zemi a je to pravděpodobně beznadějné.
Ta atmosféra ovlivní i Roxy a začne shromažďovat informace v náladě, kdy má slzy na krajíčku. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Žádné komentáře:

Okomentovat