Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 5. dubna 2015

Extra 19.5 - Půl roku po zmizení Fedoy (část 3)

Část 3
Zhruba za hodinu Roxy získala dost informací na to, aby věděla, co se stalo.
Po tom nezvyklém úkazu na obloze došlo k obrovské manové kalamitě. Všichni lidé z Fedoy byli něčím, co připomínalo ohromné plošné kouzlo bez exploze, teleportováni po celém světě.
Není známo, kam zmizely budovy a lesy, a jenom lidi to vymrštilo zpět. A lidé, co po mnoha těžkostech dorazili domů, zjistili, že tu nic nezůstalo a tonuli tu v zoufalství.
Roxy se podívá na vývěsní tabuli. Je tam seznam mrtvých a vedle je seznam pohřešovaných. Na další vývěsce jsou zprávy od lidí. „Pokud jste po cestě narazili na tohoto člověka, pošlete ho sem.” Mnoho takových zpráv.
Mrtví a pohřešovaní.
Možná že lidé, co sem přišli, na ně po cestě narazili.
Ale protože historka o tom, že to lidi vrhá do vzduchu, je příliš směšná, aby se jí dalo věřit, nikdo tomu nevěnoval pozornost.
Roxy začala pročítat seznam mrtvých. Není jich moc a nikoho z nich nezná. V porovnání s tím je seznam pohřešovaných mnohem rozsáhlejší.
Přemístilo je to všude a je nanejvýš pravděpodobné, že mnoho z nich zabili magičtí tvorové, aniž by po nich zůstala jediná kost.

Spoustu lidí pravděpodobně zahynulo okamžitě poté, co je to přeneslo do hor, do vzduchu nebo do moře. Už jenom to, že mají informaci, že je někdo mrtvý, se považuje za úspěch.
Našla jsem je.” Roxy stáhne obočí, našla Rudea a ostatní na seznamu pohřešovaných. Rudeus Greyrat. Zenith Greyratová. Lilia Greyratová. Aisha Greyratová.
Roxy ví o té události, kdy se Lilia stala Paulovou ženou. Rudeus to zmínil v dopise. Tahle Aisha, to bude pravděpodobně sestra a ještě by tu měla být jedna. Když zjistila, že Paul a Norn na seznamu pohřešovaných nejsou, zachmuřeně se zadumala a znovu zkontrolovala seznam mrtvých. Přece tam nejsou.
Pravděpodobně jsou naživu. Ne, je možné, že některé informace tu chybí, ještě je příliš brzy na to být šťastná. „V každém případě bych měla být ráda, že nezemřeli...”
Roxy se jako ve snách podívá na vývěsku se zprávami. Podle obsahu si dovedla představit, kolik úsilí do toho lidé věnovali. Trochu jim závidí, kdyby se pohřešovala ona, nikdo by ji s takovým úsilím nehledal.
Vzpomněla si na svoje rodiče. Už je to dlouho, co se spolu pohádali a ona utekla z vesnice. Pro rasu Migurdů to ale není tak dlouho. Ten čas vážně letí. Napadlo jí, že by jim měla napsat dopis.
Tohle je...” Našla jednu zprávu a jejím autorem je Paul Greyrat.
[Pro Rudea.
Zenith, Lilia a Aisha se pohřešují, Norn je se mnou.
Sice nevím, kde jsi, ale myslím, že si sem cestu najdeš. Takže jsem myšlenku, že tě budu hledat, odsunul stranou. Jdu na kontinent Milis, tam, kde se narodila Zenith. Také jsem nechal zprávu v Liliině rodném městě, takže je hledej tam. Pokud je najdeš, kontaktuj mě.
Pokud jste Zenith nebo Lilia, tak mě taky kontaktujte.
Taky pokud znáte mě nebo mou rodinu, nebo jste členy bývalé výpravy [Tesáky Černého Vlka], pomozte mi prosím je najít.
Členové bývalé výpravy [Tesáky Černého Vlka] si na mě pořád ještě vzpomínají, ne? Nebudu říkat něco jako „odpusť a zapomeň”. Nevadí, když mi vyhubujete. Jestli budete chtít, tak vám olížu boty, ale všechen můj majetek je pryč, takže vám nemůžu zaplatit. Prosím, snažně vás prosím, pomozte mi najít moji rodinu.
Kontaktní informace.
Kontinent Milis, hlavní město Milisova svatého království, Gilda dobrodruhů v Milishionu. Název skupiny [Pátrací skupiny Buina], název klanu [Pátrací skupina Fedoa]
Paul Greyrat]
Paul je naživu.
Roxy se trochu ulevilo, když se dozvěděla, že Paul je pořád naživu. Ačkoli ho Rudeus v dopisech znevažoval jako neschopného otce, v téhle situaci je celkem spolehlivý.
Přemýšlela, jestli by se neměla přidat k té skupině. Ta rodina ji vzala k sobě a žila s nimi celé dva roky. Dokonce i teď na ně vzpomínala v dobrém. Vůbec není třeba váhat, jestli jim pomoci nebo ne.
(Dobře, přidám se ke skupině a najdu je.)
Roxy se rozhodla. Ale jak je najde?
[Tesáky Černého Vlka] je pravděpodobně Paulova stará skupina. Pravděpodobně se s Rudeem ještě nesetkali. A asi se nesetkali ani s Lilií. Napadlo ji, že nejdřív bude hledat Rudea.
Zdá se, že Paul si myslí, že Rudeus je schopen se vrátit zpět, a je pravda, že ten chlapec je schopen velmi dobře se přizpůsobit. Možná že se ještě před tou teleportací usídlil někde jinde. Pokud to tak skutečně je, tak mu musí říct, co se stalo, a přivést ho sem. Ale stejně, kde ho bude hledat?
Paul šel do hlavního města Milisova svatého království. To znamená, že po cestě vyvěsil podobné zprávy.
Asurské hranice: Východní Přístav v zemi Dračího krále, Západní přístav v Milisově svatém království. Alespoň v těhle třech oblastech budou vyvěšené zprávy.
Takže bude pravděpodobně nejlepší, když bude hledat někde kolem. Severní část centrálního kontinentu, kontinent Begaritto, Magický kontinent. Mělo by to být někde v těchto oblastech.
Sice na kontinentu Begaritto nikdy nebyla, ale slyšela, že je tam spoustu magických tvorů a kobek. Magický kontinent trochu zná, ale je nebezpečné tam cestovat sama. Aby byla v bezpečí, měla by jít na sever...
Ne, měla by jít na Magický kontinent právě proto, že je to nebezpečné. Kvůli tomu, že je to nebezpečné, tam bude hledat jen málo lidí.
(Dostanu se do pátrací skupiny v těch dvou místech.)
Dobře, když už jsem se rozhodla, tak tu dlouho nezůstanu. Půjdu do Východního přístavu v zemi Dračího krále. A tam si najdu skupinu, co půjde z Begaritta na Magický kontinent.
Roxy se takhle rozhodla a vydala se na jih.
Rudeus je naživu.
Pevně tomu věřila. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 komentářů:

  1. (aaa Rudeaho narozky byli super díl) a teď se nemůžu dočkat dalšího to bylo opravdu nečekané že všechno zmizelo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. narozeniny byly fakt super a Rudeus bude dál pokračovat se svým "přehnaným přemýšlením". čeká nás kopec srandy. :D

      Vymazat
  2. Jsem zvědavá jak se to vyvine dal a co způsobilo zmizeni města :-)

    OdpovědětVymazat