Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 5. dubna 2015

Extra 19.5 - Půl roku po zmizení Fedoy (část 1)

Část 1
Půl roku poté, co zmizel kraj Fedoa.
Roxy konečně dorazila do Fedoy, doširoka otevřenýma očima hleděla na prázdnou lučinu. Je vyjevená. Roxy teď stojí na hlavní silnici, co asurské království zpevnilo kamenným dlážděním. Kamenná cesta se táhne od jednoho konce k druhému. Tak by to mělo být. Ale cesta před ní zmizela z dohledu, jako by tam nikdy neexistovala. Jsou tu jenom louky.
...”

Něco tu bylo. To je z toho vidět.
Co se tu stalo. To se neví.
Ona ví jenom závěr.
Závěr, že jenom kraj Fedoa zmizel, že vesnice Buina zmizela. Mladík jménem Rudeus a jeho vřelá rodina, co tak snadno přijala magickou rasu jako ona, ti všichni zmizeli. To je ten jediný závěr, co ví.
Po cestě tuhle historku slyšela mnohokrát. Myslela si, že to není možné a že jí ti lidi lhali. V každém případě tomu nikdy nevěřila. Až dokud tu pravdu nespatřila na vlastní oči, vsadila na poslední zbyteček naděje.
Roxy padla na kolena.
Taky jsi přišla o rodinu?”
Než se vůbec nadála, vozka, co ji sem dovezl, stojí za ní. „Výborného studenta.”
Studenta, hmm, ale pokud je to student magie, už jsi určitě byla připravená, že může kdykoli přijít o život, ne?”
On... je mu jenom deset let.”
To je vážně... velmi mladý...” Vozka ji poplácal po rameni, jako kdyby ji chtěl utěšit, a s povzdechem řekl: „Vlastně je tu osada pro přeživší z Fedoy. Chceš tam jet? No, pro desetileté dítě je těžké žít, ale je tu ta možnost, že tam je.”
Roxy zvedne hlavu. „Ano!”
Rudeus a ostatní jsou určitě v pořádku. Se svým rychlým postřehem určitě přežil a šťastně žije v té osadě. Roxy se znovu chytí té nepatrné naděje. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

Žádné komentáře:

Okomentovat