Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 17. října 2016

Kapitola 75 - Tajemství mladého génia II (1-2)



Část 1


Dobrý den, zdraví vás Rudeus. Ehm, správně, tady to máte, stalo se to, no, včera mě Cliff požádal o laskavost, víte. Zamiloval se do Elinalise a chtěl, abych ho představil. Správně.

Jistě, Elinalize je moje známá. Je to bývalý člen družiny mých rodičů, víte. Správně.

Ačkoli moc dobře nevím, jak na tomhle světě funguje romantika, pokud je Cliff zamilovaný a pokud chce, abych s ním spolupracoval, aby mohl své pocity jasně sdělit, pak mám pocit, že mu chci pomoct.

Takhle to cítím. Takhle to cítím, ale...


Prostě si zopakujme, co je Elinalize za člověka.

Elinalize Dragonroad. Dobrodruh řádu S. Předvoj. Válečník. Prvák na Magické univerzitě. Věk: 50 let. Ve svých studiích nečekaně pilná a říká se o ní, že má výborné známky. Poslední dobou byla schopna do svých bojových taktik začlenit základní vodní magii. Dobrodruzi, co jsou s ní dlouho v kontaktu, ji začnou nenávidět, ale je schopná. Dokáže se starat o druhé a je dobrá v posteli.

Správně, je dobrá v posteli.

Její tělo ovlivňuje jedna kletba. A tak noc co noc vysává esenci mužů. A tudíž nikdy nezůstává s jedním mužem a prostě neustále opakuje tyhle vztahy na jednu noc. Slyšel jsem, že už dřív porodila. Co se stalo s těmi dětmi, mi neřekla. Je možné, že je prostě někde opustila nebo je prodala do otroctví. Ale ve skutečnosti jen stěží kdy otěhotní, takže se zdá, že je řádně vychovává, dokud nejsou nezávislé.

No, každopádně mi nejsou známy žádné podrobnosti. Abych někoho takového představil jako předmět něčí lásky, je to vážně dobrý nápad?

Cliff neví, že je Elinalize taková. Když jsem se ho zeptal, co si o Elinalize myslí, začalo mě to strašně trápit. Elinalize byla neposkvrněný, čistý, bílý anděl. Jeho odpověď byla v takovémhle smyslu.

Samozřejmě si Elinalize taky prověřil.

[Vládkyně v okně. Je nesmírně známá. Jmenuje se Elinalize Dragonroad. Je to nádherné a chrabré jméno, které se k ní hodí. Ačkoli je to očividné, je pilná a říká se o ní, že má i dobré známky. Protože byla donedávna dobrodružka, taky ví, jak magii aplikovat do skutečného boje.]

Každopádně k tomuhle nemám co dodat, tedy až na tu část s vládkyní v okně. Okno je pravděpodobně jen místo, kde vystrkuje tu svoji prdelku. Ale nemyslím si, že by Cliff věděl, že vládkyně stojí v okně, aby měla sex.

[Ale stejně ta zkazka, že se vyspí s každým bez rozdílu, není pěkná. Pravděpodobně ji šíří někdo, kdo na ni žárlí.]

Nebo tak si Cliff vyložil tu nejdůležitější část.

Ta rvačka nedávno byla to samé. Těch šest mužů se doslechlo o té zkazce o Elinalize. Že roztáhne nohy každému a že by za ní měli tedy taky zajít. To řekli. Jak to Cliff zaslechl, naštval se. Neshlížejte na druhé jen kvůli pomluvám, varoval je. Ty pomluvy byly samozřejmě pravdivé, ale...

Těch šest bylo z vyššího ročníku, byli silní a byli to delikventi. Protože je varoval Cliff, co byl menší než oni, trochu je to naštvalo a zareagovali na to sprostě.

„Zrovna včera se postarala o mýho juniora a dalšího chlápka. Zároveň. Jelikož nedokážeš vidět pravdu, co takhle kdybys za ní zašel, aby se postarala i o tvoje poprvý?”

Cliffa to rozzuřilo. V záchvatu zbrklosti je napadl. Ne magií. Pěstmi.

Cliff měl být v boji celkem dobrý. Ale bylo to 6 proti 1. Byli jinak stavění. Bylo by lepší, kdyby použil magii, ale v okamžiku, kdy na ně zaútočil pěstmi, přišel o veškerou šanci na vítězství. A pak jsem se objevil já.

Co se týče získávání informací, ten náš rozhovor byl úžasný. Ale hmmmmm. Co mám teď dělat?

Vůči Cliffovi nemám žádnou povinnost. I kdybych ho Elinalize představil a i kdyby to jeho iluzi roztříštilo na kousky, stejně to není moje starost. Ale i tak. Ale i tak můžu ho prostě bez zájmu strčit do spárů Elinalize?

Elinalize by mi možná byla vděčná. Obecně je celkem šťastná, když ji někdo představí mužům. Poslední dobou se obzvláště vyžívá v lovu paniců a s tím se nedá nic dělat. Je to pěkné, když jsou nevinní a kajícní a při svém poprvé se snaží vypadat silně. Je pěkné, že i když na začátku byli takoví, jak to opakují znovu a znovu, začínají se měnit. Ve svém minulém životě jsem to v eroge viděl nesčetněkrát. Proto to není tak, že její pocity nechápu.

Cliff vypadá, že je panic, a Elinalize ho pravděpodobně ráda slupne.

Ale jaké to bude pro Cliffa? Špatně si vyložil, co je Elinalize zač. Pokud se s ní skutečně potká a začne s ní chodit, pravděpodobně zjistí, jaká ve skutečnosti je. Nebude potom naštvaný? Nakonec si možná bude myslet, že byla moje chyba, že si musel projít něčím tak strašným. Kdybyste se mě zeptali na názor, pak si myslím, že by dostal přesně to, co si zaslouží. Ale pokud ho představím i přesto, že všechno tohle vím, pořád na tom mám svůj malý díl zodpovědnosti.

Ale na druhou stranu možná nemám na výběr a musím ho představit. Kdybych ho nepředstavil, možná by přišel s nějakým podivným podezřením. Například že sám o Elinalize usiluju nebo něco takového. Kdyby se moje nemoc vyléčila, tak bych s ní možná chtěl zkusit takovou jednu schůzku na jednu noc. Ale není možné, abych po ní šel.

Co mám dělat?



Část 2


A tak.

„Seniore Feddsi, rád bych s tebou něco prodiskutoval. Nevadí to?”

Po škole jsem zašel do knihovny a zeptal se na to seniora Feddse.

„Copak?”

„Je to trochu milostný problém.”

„Milostný problém?!”

Senior Fedds se ke mně natočil celým tělem. Nakláněl se ke mně skoro celým tělem a ústa měl trochu zkřivená.

„R-rudee, ty máš někoho rád?!”

Je z toho nečekaně nadšený. Oči mu září... no, možná mu září a možná ne, s těmi brýlemi nedokážu říct. Senior Fedds je pravděpodobně taky ve věku, kdy se zajímá o romantiku.

„Ne, týká se to jednoho mého známého.”

„Tvého známého...?”

„Ano, jednoho mého známého.”

„H-hmm. Pokračuj.”

„Tenhle můj známý se na první pohled zamiloval.”

„Na první pohled... A když to diskutuješ se mnou... n-není to náhodou paní Ariel? P-pokud ano, tak je to k ničemu. Je spousty lidí, co chtějí, abych jim v tomhle pomohl, ale...”

Senioru Feddsovi se začal vytrácet hlas. Pravděpodobně je hodně lidí, kteří na první pohled přišli kvůli té princezně o srdce. Je přirozené, že je jako stráž vidíš všechny jako otravy, kterých se chceš zbavit.

„Ne, jedná se o někoho jiného. Není to princezna Ariel.”

„A-aha. To je dobře.”

„Tenhle můj známý se na první pohled zamiloval do jedné osoby. Já tu osobu znám, ale kdybych mu ji představil, tak by v tom byl trochu problém, víš? Váhám, jestli je mám představit nebo ne.”

Když jsem se náhodou podíval na seniora Feddse, zjistil jsem, že se tváří podivně. Ruku měl na ústech a zpoza jeho brýlí vycházel intenzivní pohled.

„Ví tenhle známý o problému této ženy?”

„Ne, neví.”

...Hm? Zmínil jsem se, že to je žena. Ne, pravděpodobně je to proto, že jsme mluvili o princezně Ariel, a tak prostě předpokládal, že to je žena. No, vzhledem k tomu, že Elinalize je žena, tak s tím není problém, ale... Nebo by to mohlo být tím, že si myslí, že tím „známým” jsem já?

„Tohle říkám jen tak pro jistotu, ale mě se to netýká, víš? Jelikož jsi to ty, seniore, tak ti řeknu, že tu mluvíme o seniorovi zvláštním studentu Cliffovi.”

„Ach, vážně? Promiň, špatně jsem si to vyložil.”

Senior Fedds se poškrábal za uchem. Vážně si myslel, že se jedná o mě? No, říct něco jako „jeden můj známý” je klišé, jak mluvit o vlastních záležitostech.

„Každopádně takhle to je, co mám dělat?”

„Ehm, možná bys mu o tom problému měl říct... nebo možná že ne? Tedy pokud nemáš důvod, proč mu to neříct...”

Zdá se, že senior Fedds trochu postrádá sebedůvěru. Když už jsme u toho, senior je taky panic, co? V milostných záležitostech možná nemá moc zkušeností.

„Není žádný problém, pokud mu to řeknu, ale senior Cliff si to špatně vykládá a je velmi intenzivní, takže pokud mu to řeknu, je velká šance, že mi neuvěří. Možná si to špatně vyloží a bude si myslet, že tu ženu mám taky rád.”

„Ach, to by se vážně mohlo stát.”

„Ano. Proto jsem si myslel, že by možná bylo lepší, kdyby se to nedozvěděl ode mě.”

Hm. Pokud mu to řeknu já, tak by si to mohl trochu špatně vyložit. Možná by bylo lepší, aby si to Cliff vyslechl od nějaké jiné ženy, které věří, nebo ze zkazek kolem. ...Ne, možná by bylo nejlepší, kdyby si to vyslechl od samotné Elinalize, co?

„Ehm, Rudee, nemáš ji taky rád?”

„Není to tak, že bych ji nesnášel, ale nevidím ji jako objekt milostného zájmu.”

Jelikož jsem se doslechl, že je vážně zkušená, měl bych zájem s ní vyzkoušet jednu noc, ačkoli bych se trochu zdráhal s ní navážno randit. Vždyť by mě okamžitě podvedla.

„Takže takhle to je... Ale i když ji ty takhle nevidíš, Cliffovi to může přijít jinak, co?”

No že jo? Člověk, co ji vidí jako neposkvrněného anděla, si pravděpodobně bude myslet, že ji nikdo nevidí jinak, ale o kom to tady vlastně mluvíme?

„Hmm.”

Mám ho představit? Nemám ho představit? Jsem ztracený.

Po chvilce senior Fedds zamumlal: „Ehm, já mám taky někoho rád, takže chápu jeho pocity. Normálně bych toho člověka neviděl jako předmět milostného zájmu, ale i tak ho mám rád.”

Člověk, kterého má senior Fedds rád? Kdopak to asi je? ...Když tak o tom normálně přemýšlím, tak by to byla princezna Ariel, co? Zrovna teď taky tak obrovsky zareagoval. Rozhodně by bylo těžké vidět princeznu Ariel jako předmět milostného zájmu. Přece jen pochází z asurské královské rodiny a je až příliš mimo jeho postavení. Ne, ale i tak je to v pořádku.

„Myslím, že by pro něj bylo těžké se jen dívat a nevyznat se.”

Tvář seniora Feddse je rudá. Je rudý až ke špičkám uší.

„Proto, ehm, nevadilo by, kdybys ho řádně představil a dal mu šanci se vyznat?”

„Ale potom by mohly vyvstat problémy.”

„S tím se nedá nic dělat. Tím myslím, až je představíš, co se stane potom, není tvůj problém, ne?”

Oooooch, to je pravda. Co se stane po představení, je jejich problém. Pokud tohle vyjasním hned na začátku, tak by to mělo být v pohodě.

„Rozumím. Takže to zkusím udělat takhle. Seniore Feddsi, moc děkuju.”

„E-ehmm... jsem rád..., že jsem ti mohl pomoct...”

Zdá se, že si senior Fedds moc nevěří. Pravděpodobně si říká něco jako: proč mluvím tak sebejistě, když nemám žádné zkušenosti? Ale dokonce i bez zkušeností se naprosto trefil, takže v tom není vůbec žádný problém.

Každopádně jsem se rozhodl, jak budu pokračovat.

Trochu se bojím o seniora Feddse, protože když jsem odešel, zhroutil se na lavici, ale... pravděpodobně je to kvůli jeho věku. Chovat se sebejistě a radit je trapné. Ale já k němu cítím akorát vděčnost.
-----------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

 

~ Aaaach, Rudee, ty dřevo, teď jsi tomu nasadil korunu... (překladatelka složila hlavu do dlaní a šla kvílet do koutku svého pokojíku) ~

10 komentářů:

  1. xD arigato gozaimasu

    OdpovědětVymazat
  2. Probourat hlavou zeď by bylo pro chudáčka Feddse asi proveditelné víc jak ustát ten rozhovor a tomu to ještě nekončí to je psychikcké týrání ! Rudee

    OdpovědětVymazat
  3. dopadl jsem podbně jako překladatelka:D

    OdpovědětVymazat
  4. Ja to chcem z Feddsovho hlediska :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude. Mám pocit, že v 9. knize se to Feddsovým hlediskem jen hemží ;-)

      Vymazat
  5. Fuu... takze to Rudeovi do 9. knihy nedojde ?!! :D Chudinka Feeds.

    OdpovědětVymazat