Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 17. srpna 2016

Kapitola 65 - Dopis s doporučením (3-4)



Část 3


Takhle to dál šlo zhruba měsíc, až do jednoho konkrétního dne.

Přišel dopis adresovaný mě. Byl to pevně zapečetěný dopis. Na něm bylo napsáno: [Magická akademie v Ranoe].

Co to je?

Rozlomil jsem tu pečeť a rozbalil dopis.


Vážený Rudee Greyrate,

rád vás poznávám.

Jsem zástupce ředitele Magické akademie v Ranoe, mé jméno je Jinas. Poslední dobou se v království Ranoa rozléhá sláva Rudea Močála. Od různých dobrodruhů jsem slyšel, že jste virtuosem němého zaříkávání. Po dalším zkoumání jsem se dozvěděl, že jste byl také žákem mága řádu vodního krále jménem Roxy.

Máte v úmyslu dále zdokonalovat své magické techniky? Magická akademie v Ranoe je ochotná vás přijmout jako Zvláštního studenta. Status Zvláštního studenta zahrnuje určitou míru vyjmutí z vyučování a odpuštění školného.

Samozřejmě můžete používat všechny knihy a zařízení, které vám jako studentovi může naše škola nabídnout.

Pokud se vám do 7 let podaří dostudovat a při promoci předložíte škole nebo magické gildě diplomovou práci, máte také bezpodmínečnou šanci získat členské doporučení na řád C v Magické gildě. Samozřejmě, promoce bez žádné významné diplomové práce vám stejně umožní získat právo na řád D v Magické gildě.

Mohu mít tu čest alespoň jednou mít tu šanci vás osobně pozdravit? Omlouvám se za náhlost mé žádosti, ale také bych ocenil, kdybyste o tom uvažoval.

S veškerou úctou

zástupce ředitele Magické akademie v Ranoe, Jinas Halfas.





Tam bylo napsáno.

Zvláštní student...

Tohle je zkrátka doporučující dopis pro stipendijního studenta?

Vím, že na tomto světě existuje Magická gilda. Ale nemám ponětí, co dělá. Také náhodou vím, že existuje gilda zlodějů. Vedou síť černého trhu na prodej zboží a otroků. Ale o Magické gildě nevím. Očekávám, že se zabývají výzkumem a také publikováním knih o magických tématech.

Upřímně prostě nevím. Co tady vůbec dělám?

Ale proč jsem ten dopis dostal zrovna teď, po vší té době?

Jistě, mám pocit, že co se týče magie, dostal jsem se do slepé uličky. Ale za tyhle dva roky jsem zjistil, že mám víc než dost magické moci na to, abych se uživil. Minule mi to stačilo na porážku škodného draka. …ačkoli naše byla družina slabá, nic to nemění na skutečnosti, že jsme ho porazili. Silní tvoří pravidla. Každopádně se svými teoretickými výsledky vážně nemám pocit, že bych potřeboval chodit do školy.

Vážně nevím, co tady dělám. Vážně nevím, proč mi přišel tenhle doporučující dopis. A vážně nevím, proč mě vůbec doporučili.

Možná je to nějaký nový druh podvodu? Pokud se tam jen tak vydám, obklíčí mě nějací hrozivě vyhlížející chlápci, pak mě od hlavy až k patě nabarví na zlato a pak mě budou ukazovat kolemjdoucím.

Všechny žerty stranou.

Jsem vážně nadšený, že mi přišel takový dopis. Magická univerzita v Ranoe je Roxina almamater a skutečnost, že mi od nich došel doporučující dopis...

Chci vědět, co za tím vězí. Jestli tenhle dopis je nebo není podvod.

„Elinalize, na chvilku si zaskočím do Gildy dobrodruhů.”

„Cože? Copak dneska nemáš volno?”

Zavolal jsem na Elinalize, jež ještě neulovila žádného muže, a tak se starala o svoje luxusní vlasy.

„Chci si něco ověřit.”

„Počkej chvilku, půjdu s tebou.”

Elinalize odložila hřeben a vstala. Ačkoli se nerozhodla pro žádný konkrétní účes, pořád vypadá dobře.

„Možná že přijmu nějakou zakázku a nějakou dobu se nevrátím.”

„Za starých časů Paul říkával něco takového, když šel do Gildy dobrodruhů flirtovat.”

„Vážně, to je Paulovi podobné, že? Když jsi to tak zmínila.”

„Při flirtování mají dva lidi větší šanci na úspěch než jenom jeden. Navíc je snazší se zaměřit na páry.”

Tahle ženská najednou říká něco divokého.

„Prosím, přestaň. Zvlášť když se jedná o páry. Kdyby ses pletla mezi dva milence, cítil bych vůči tobě zášť.”

„V pohodě. Když na to přijde, vím, na co si dávat pozor.”

„Tak to zkusím ještě jednou. Nejdu tam flirtovat a ty mě do gildy jenom doprovázíš.”

V dobách míru má Elinalize v hlavě jenom jednu věc. Ale když přijme zakázku, okamžitě se přepne do svého módu spolehlivé starší sestry. Tahle mezera v osobnosti je další aspekt jejího sexapílu?

„Víš, musím své tělo svěřovat jiným, protože se o mě nestaráš...”

„Nevadilo by mi se o tebe postarat, víš? Tedy až se můj synek uzdraví.”

„Chci, abys věděl, že se upřímně snažím ze všech sil, abych se nestala Paulovou snachou. Taky je tu ten slib, co jsem dala Roxy. Vážně nechci, aby mě Roxy nenáviděla.”

Ta ale mluví z cesty. Tahle žena vážně žije bezstarostným životem.

Vážně nechci, aby mě Roxy nenáviděla.

Chápu jenom tohle. A když Elinalize posoudím jenom podle těchto slov, vážně nedokážu nemít rád její způsob života.

„Já nechci, aby mě lidé nenáviděli.”

Ten pocit chápu. Ale dokonce ani já nechci, aby mě Elinalize nesnášela. To jako vážně?

O-, MAI, GOD.

To stačí.

„Ale to není moje chyba, ne? To je kvůli tvým osobním důvodům, ne, Elinalize?”

„Správně. Ale není to vždycky snadné, víš, flirtovat a najít si hodného, zdravého chlapce, kterého bych mohla zhltnout.”

„A co takhle zdravého delikventa?”

„Ale, ti jsou taky výborní.”

Ať už byl důvod jakýkoli, zamířil jsem do Gildy dobrodruhů spolu s Elinalize.

I když nebudu flirtovat.




Část 4


Teď je brzké odpoledne.

Kolem této hodiny je tu dobrodruhů jen pomálu. Dneska tu po Soldatovi nebo dalších ze [Stupňového vůdce] není ani vidu, ani slechu. Možná už někde dělají nějakou zakázku. Během zimních měsíců se vypisuje celkem velké množství zakázek na podrobení. Zdá se, že netvoři nemají prázdniny. Nezdá se, že by Rastrový grizzly ulehal do zimního spánku, i když to je medvěd. 

Když jsem se rozhlédl, spatřil jsem chlapy z družiny řádu A [Sklepný svět]. Je to družina zaměřující se na mágy. Malá čtyřčlenná družina. Jeden magický válečník a ostatní tři jsou mágové. Všichni členové jsou v magii výš než mírně pokročilého řádu a vůdce je v ohnivé magii velmi pokročilého řádu.

„Hej, Močále, dneska na rande?”

„Ech, nepřestala do mě rýt, dokud jsem ji nevzal ven si hrát.”

„He?”

Bavil jsem se s Conradem, vůdcem [Sklepného světa]. Je to 40letý veterán, schopný a zahořklý muž s nóbl knírkem. Ačkoli se minule neúčastnil boje s drakem, mám s ním dobrý pracovní vztah. Několikrát mě pozval do své družiny. Jako útočný mág, co dokáže používat i léčivou magii, mám hodnotu i pro ně.

„Takže jsi konečně našel kuráž se k nám dlouhodobě přidat?”

„Huš, vlk samotář jako já nemá rád davy. Nerad se s ostatními dělím o deštník, víš?”

„To říkáš ty, ale přitom sis založil družinu s TAMTOU ženskou.”

TAMTOU ženskou. Jen jsem slyšel to jedno slovo, otočil jsem se a spatřil jsem Elinalize, jak laškovně flirtuje s dobrodruhem řádu D jménem Mallory.

Další oběť. Z dálky jde jasně vidět, že už je dlouho celý rudý, a evidentně z něj vychází, co by zvířecí kmeny nazvaly pach vzrušení.

Mallory je 16letý chlapec, jeho povoláním je válečník. Neznáme se. Při pohledu na něj mám pocit, že v těhle záležitostech není zkušený, zvláště s ohledem na Elinalizinu schopnost svádění, a jeho vzrušení je větší než jeho rozpaky.

„Takové věci mě netrápí, Conrade. Kromě toho mám jednu maličkost, kterou bych s tebou rád prodebatoval.”

„Copak, přišel jsi ze mě vyždímat peníze? Copak jsi nedostal dostatek peněz z toho draka, co jsi porazil? A~ch, kdybych jenom šel taky s váma. Slyšel jsem, že jsi ho porazil sólo...”

„Příště tě pozvu na něco velkého. Takže, co od tebe potřebuju slyšet... Conrade, ty jsi vystudoval Magickou akademii, že?”

„Až do 5. ročníku, pak jsem s tím sekl.”

Nevadí mi, ani že s tím sekl. Zeptal jsem se Conrada na ten dopis, co jsem dostal. Zaprvé, co to znamená ten status Zvláštního studenta.

„Ach, zvláštní student, hm? To jo, to jo. Na magické univerzitě jsou další mágové, co dokáží používat různá kouzla jako ty, a další dobrodruhové, co své jméno protlačili díky slávě nebo doporučení od Magické gildy, královských rodin z cizích zemí nebo dokonce šlechty. Zvláštní studenti se aktivně vyhledávají a jsou to lidé s velkou magickou mocí a potenciálem. Nemají povinnost docházet na vyučování a musí jenom škole půjčit své jméno, aby je škola mohla zmiňovat jako své studenty. Poslouchej, takhle když se někdo z nich proslaví, tak je to jako reklama zdarma na to, jak dobrá akademie je, ne?”

Tak to vypadalo.

Tak nějak si ze svého předchozího života pamatuju něco podobného. Liší se to nějak od stipendijního studenta? Možná něco podobného jako mít čestné členství? Každopádně se nezdálo, že to je naprostý podvrh.

„Na co je ta Magická gilda?”

„Pomáhají s produkcí věcí jako Magické předměty a Svitky. Víc toho nevím. Momentálně patřím v gildě k řádu F.”

„Ach, je pravda, že když dostuduju na univerzitě, budu mít právo ucházet se v gildě o řád D?”

„Dostudovat, co...”

Zdá se, že Magická gilda podporuje všechny oblasti spojené s magií.

Jak se řád zvyšuje, narůstá pravomoc a člověk může získat různé asistence. Do gildy může vstoupit i člověk, co dokáže používat jenom začátečnickou magii. Normální absolventi Magických univerzit obvykle patří k řádu E.

Vedení magické univerzity je také vedoucími členy magické gildy, protože ji vlastně řídí a udržují v chodu. Pokud vystuduju, rozhodně se budu moct stát členem řádu D.

Pokud Zvláštní student předloží diplomovou práci, pak řád C. Samozřejmě i normální studenti bez statusu zvláštního studenta, kteří jsou výtečnými mágy, se mohou dostat na řád C.

Jen tak mimochodem, zdá se, že řád F nedostává téměř žádnou podporu.

Co se týče řádů v magické gildě, když dokončíte nějakou zakázku vydanou gildou nebo když gildě nějak posloužíte, můžete povýšit. Na rozdíl od Gildy dobrodruhů, neexistuje nějaký jasný postup, jak se dostat na vrchol. Dokonce i zručný vlezdoprdelka s dobrými konexemi může povýšit. Po pravdě řečeno až do řádu B se dá řád koupit za peníze.

„Močále, copak už jsi nechodil do školy?”

„Měl jsem soukromého učitele.”

„Hmm~ Nebyl jsi potom celkem bohatý?”

„Jenom podle jména, jako součást vyšší šlechty z Asury.”

„...Promiň, Močále, jaký že to máš příjmení?”

„Greyrat. Jsem Rudeus Greyrat.”

Ačkoli je jméno „Rudeus Močál” slavné, zdá se, že se s tím „Greyrat” nešíří. Na tom mi nesejde. Dokonce ani já neznám Conradovo příjmení. Ačkoli jsem ho slyšel, když jsme se představovali, ale zapomněl jsem.

„Greyrat, nebylo to jméno nějakého místního lenního pána z Asurského království? To je úžasný, ale pokud je to tak, proč tady děláš sólo dobrodruha?”

„To protože...”

Jak jsem začal mluvit, na mysl mi vytanuly všechny ty věci o Eris. Její tvář, její teplo té noci a pak ta bolestná ztráta následujícího dne. ...a pak můj bezcenný malý chlápek poté... Očividně se mi v očích sbíraly slzy.

„Ha, c-co...? Promiň, hádám, že máš svoje vlastní problémy a důvody.”

Zdá se, že mi na ní pořád záleží. Copak už není na čase, abych na ni zapomněl? Jsem si jistý, že se hodně změnila. Pravděpodobně už na mě úplně zapomněla. Vážně nemá smysl, abych kvůli ní držel smutek.

Nemysli.

Neciť.

„Ale stejně, pokud ti takhle nadržují, máš nějaký dobrý důvod, proč bys tam neměl jít?” řekl Conrad a já si najednou vzpomněl.

Ten důvod, proč jsem se vůbec obtěžoval Eris vyučovat. Protože to bylo nezbytné, abych si vydělal na školné na Magickou akademii. Chtěl jsem s sebou vzít Sylphy. To byl můj první cíl.

Ale zrovna teď necítím potřebu tam jít. Situace teď je jiná než předtím.

Ačkoli když se přidám k Magické gildě, tak by z toho mohlo vzejít něco dobrého. Není to něco, co bych teď nějak zvlášť potřeboval udělat. Pravděpodobně bude lepší, když se přidám k Paulovi.

„Správně. V tomhle jsem s Paulem zajedno, dokonce i on chtěl, abys na tu školu chodil. Jsi ve správném věku, proč se nenaučíš, jak být nezávislý?”

Když jsem se vzpamatoval, Elinalize stála vedle mě. Zdá se, že Paula dost nesnáší.

„Možná není příliš pozdě na to, abych se znovu setkal s celou svojí rodinou.”

„Bylo mi řečeno, že je Zenith v bezpečí. Prostě si žij po svém. Určitě se s ní zase setkáš.”

„Ne, na prvním setkání se pravděpodobně bude probírat rodinný rozpad.”

„Copak se Paul a ostatní nevrátí zpět do Asury?”

„Není větší pravděpodobnost, že půjdou žít do Milishionu?”

„Milishion není místo, kde by muž se dvěma manželkami mohl žít v pohodlí.”

Základem Milisova náboženství je standard jednoho manžela a jedné manželky. Muž jako Paul by to určitě našel trochu obtížné.

„Tím myslím, ty vážně nechceš tátu vidět, když to nebude nutné, co, Elinalize?”

„Správně!” řekla Elinalize bez zájmu, zatímco pokrčila rameny. Ale i když se s Paulem nechce setkat, nehodlá se vzdát svého plánu mě za ním v bezpečí dostat. Jsou chvíle, kdy vážně nevím, co si myslí.

„Jen tak mimochodem, Močále.”

„Copak?”

„Není na čase, abys mě představil té svojí slečně?”

Conrad následoval Elinalize oplzlým pohledem. Tahle ženská, jak může být tak oblíbená?

Každopádně.

Nic není ztraceno.

Ačkoli je to velmi lákavá nabídka, myslím, že zrovna teď se Magické akademie vzdám.
---------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře: