Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

úterý 29. listopadu 2016

Kapitola 83 - Princezna, rytíř, mág (5-6)



Část 5


Sylphy nastoupila na Magickou akademii.

Jak Magická akademie, tak Magická gilda asurskou královskou rodinu přivítali a slíbili jim chovat se k nim jako ke zvláštním studentům.

Ale Ariel to odmítla.

Až do konce si přála, aby se k nim chovali normálně a přiřadili je k normálním studentům. A takhle to zařídila tak, aby byla schopna získat dostatečnou interakci s ostatními studenty.

Arieliny propočty byly propracované. Jak by v těchto zemích měla nabýt moci? Pokud by byla spokojená jen s užitím jména asurské královské rodiny, tak by se jí nepovedlo dosáhnout tak velkého počinu.

Jako ve hře šachu musí své figury efektivně využít.

Zaprvé, Sylphy jako Arielina [Moc] bylo nejlépe ukázat v postavení strážce.

Luka, také strážce, ale bez žádné skutečné moci, bylo lepší umístit do postavení, kde by ukazoval štědrost a něhu, a držet si ho po ruce.

Sama Ariel zaujme postavení [symbolu obdivu].

A rozhodla, že její dvě služebné Kleene a Elmore se dále oddají práci, která se dá vykonat pouze ve stínech.

Sylphy mohla dále a beze změny pokračovat ve svém převleku. Když strážila Ariel, prakticky se převlékla do šatů vhodných pro ženu. Ale nejlepší způsob, jak ukázat [Moc], bylo zdůraznit ji [Záhadností]. Neviděná tvář, nevyřčený názor, byl to chlapec? Byla to dívka? Kdo ví?

Nesmírně silný strážce, co používal němou magii. Jediné, co bylo důležité, byl fakt, že tento člověk strážil princeznu. To existenci princezny činilo ještě velkolepější. A také pokud člověk nechápe skutečnou povahu svého protivníka, pak bude váhat, než s nimi začne nějaké problémy.

Hlavní povinností dvou služebných bylo sbírání informací. Měly se vmísit mezi normální studentstvo, sbírat podrobné zkazky a manipulovat s informacemi. Byla to práce tajného agenta. Ty dívky čas od času kontaktovaly Luka a předstíraly, že jsou jeho obdivovatelky, a přitom mu předávaly informace.

Pravidelné informace včetně různých věcí ohledně fedojské pátrací družiny, osobních informace o studentech chodících na akademii, hlášení o situaci v Asurském království a informace o okolních vlivných dobrodruzích.

Luke měl na práci chovat se jako hlupák a přirozeně přijímat informace. Se svou známou tváří měl neustále působit jako společenský člověk. Ačkoli jelikož Luke byl od samého počátku „sukničkář”, jeho postavení bylo jen dílem předstírání.

V neznámé zemi s neznámými lidmi rozdílných kultur najednou získávající moc prostřednictvím sdružování.

Selhání zde nebylo dovoleno.




Část 6


Ariel postupně strádala.

V situaci, kde nebylo dovoleno chybovat, bez žádného druhu uvolnění, neustále hrající úlohu veřejného symbolu. Bez oddechového času její velký duch opadal.

Ale stejně se jí to prvních pár měsíců dařilo. Sylphy se stala Arielinou důvěrnicí, neboť to pomáhalo zmírňovat stres na její tělo.

Ale dorazila jistá informace.

Aktualizovaný seznam mrtvých z kraje Fedoa... jinými slovy to byla informace o smrti Sylphiných rodičů.

Kvůli tomuto se dokonce i Sylphy uzavřela a měla špatnou náladu. Co jiného čekat. Sylphy, která se v zoufalství dostala až sem. Když se doslechla o smrti svých rodičů, vybralo si to na ní svou daň. V okamžiku to zničilo jednu její naději. Sklíčenost. Ústraní. Něco takového jí nynější situace neumožňovala.

Ariel strádala.

Sylphy byla vyčerpaná.

A dvě služebné, které si nemohly zvyknout na svůj nový způsob života. Jen stěží to byla situace, kde by se mohly starat o druhé.

Zdálo se, že jenom Luke byl v pohodě. Protože byl optimistický a nezdolný, což byla unikátní charakteristika rodiny Greyratů, vždycky se zdál ve stejném stavu, ať už byl kdekoli. Jeho duševní stabilitě s největší pravděpodobností pomohly jeho takzvané šlechtické „flirtovací” okolnosti.

Luke přemýšlel, jestli neexistuje nějaký způsob, jak by v nynější situaci mohl pomoct. Ale jeho znalosti byly následovné: pokud je žena v depresi, pak jediným řešením je utišit ji ve vlastním náručí. Když pominul ty dvě služebné, rozhodně neměl v úmyslu 'obejmout' ani Ariel, ani Sylphy. Tyhle dvě ženy z kategorie milostného zájmu povýšily na zvláštní existenci.

Trápil se tím.

Přemýšlel, jestli by nemohl něco udělat.

A pak si najednou na něco vzpomněl.

Jednou zaslechl příklad, že geniální chlapec, co vyučoval brutální opici z rodiny Boreasů, ustanovil, že každý sedmý nebo desátý den v měsíci udělal věc zvanou prázdniny, a tím utišil hněv té opice.

Dokonce i pro člověka se zhýralými zvyky bylo nesmírně důležité, aby se čas od času mohl trochu nadechnout. Jednou za deset dní budou mít možnost se uvolnit a jít se vyřádit. Kvůli tomu navrhl, že si takhle vybijí stres.

Ariel, ačkoli se obávala, jestli to bude fungovat, souhlasila.

Sylphy také toužící po troše volného času také souhlasila.

Ale byl v tom jeden háček.

Arielina existence se musí stát veřejným symbolem. A kdyby lidé zjistili, že taková existence každých pár dní řádí ve městě, co by si pomysleli?

Ariel musí být symbolem. Nesmí jí být dovoleno jevit se jako jakákoli jiná dívka tady. V žádném případě teď nesměli zničit to, kvůli čemu tak trpěli, aby to vystavěli.

Ale taková starost se snadno vyřešila existencí jistého magického nástroje.

Magický nástroj, který svému uživateli umožňoval na sebe vzít podobu někoho jiného. Tenhle magický nástroj vypadal jako dva prsteny: zelený prsten a červený prsten. Člověk se zeleným prstenem se v tváři a barvou vlasů proměnil na člověka s červeným prstenem. Tento magický nástroj byl tajný poklad, co se v asurské královské rodině předával z generace na generaci. Tento magický nástroj měl nosit dvojník Asurského království.

Tento magický nástroj používali, když nastal den volna, aby převlékli Ariel. Takže tak oklamou všechny útočníky. Při použití tohoto magického nástroje zůstala výška, stavba těla, hlas a dokonce i barva očí beze změny. Při pečlivém pozorování nebo při promluvě se dal člověk snadno odhalit.

Ale bylo to dostatečně uspokojivé. Za pomoci tohoto se Ariel změnila na Sylphy. Sylphy měla vždycky důvod nosit sluneční brýle a navíc žila tak, že jen stěží kdy promluvila. A jelikož veškerou svou magii dělala bez zaříkávání, bylo to praktické. Mezi Ariel a Sylphy nebyl žádný skutečný rozdíl ve výšce. Bylo to vážně celkem příhodné.

Za pomoci tohoto se Ariel stala Feddsem. A jako Fedds bylo pro Ariel možné, aby se procházela celým městem.

Během takových chvil bylo nezbytné, aby Sylphy zůstala na nějakém opuštěném místě. A tak si zvolila tichou knihovnu. Měla v plánu prozkoumat tu událost, co jí zabila rodiče.

A takhle Sylphy a její družina žili na Magické akademii.
---------------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

5 komentářů: