Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 6. listopadu 2016

Kapitola 79 - Bílá maska II (1-3)



Část 1


Nanahoshi Shizuka.

Kdyby se to napsalo v kanji, tak je to „Sedm Hvězd Tichá Vůně”.

Zažila přesun do jiného světa. Jinými slovy je to teleportovaný jedinec.

Pokud se já, člověk, co zemřel a pak se znovu zrodil na tomto světě, považuju za reinkarnovaného jedince, tak ona by byla něco jako, ano, správně, ztracený člověk, něco takového.

Když jsme si tohle ujasnili, rozhodl jsem se být upřímný a říct, že já jsem reinkarnovaný člověk. Reinkarnovaný člověk není to samé jako člověk, co byl přesunut do jiného světa.

Jako svou smrt jsem uvedl, že to byla nehoda. Co se týče okolností, o těch jsem se nezmínil. Můj vzhled v minulém životě byl příšerný. Kdyby si na to vzpomněla, tak by se na mě určitě dívala s předsudky. Jelikož to, jak lidi vypadají, je přece jenom důležité.

No, je také možné, že je moje vina, že to Nanahoshi přeneslo sem. Ale to bych také radši nevypichoval.


Část 2


Poslouchal jsem Nanahoshin příběh. V nostalgické japonštině.

Jelikož náš vztah je pořád vztahem dvou lidí, co se neznají, byl s námi i senior Fedds. Ale hovor jsme vedli v japonštině. Myslím, že senior Fedds trávil čas celkem znuděně. Za to se vážně omlouvám.

Brzy poté, co jsme začali mluvit, prohlásila tohle: „O tenhle svět nemám žádný zájem. Nemám v úmyslu používat znalosti z našeho původního světa, abychom jim přinesli rozkvět jako v nějaké hloupé manze nebo novele. Jenom pro vlastní dobro. Mám v úmyslu snažit se jen proto, abych se vrátila do svého původního světa.”

Takovéhle přemýšlení bylo v naprostém rozporu s tím mým, kdy jsem přemýšlel, že budu dál žít na tomto světě. Když jsem ji slyšel, jak pořád dokola říkala hloupý, hloupý, jak se dalo čekat, trochu jsem se kvůli tomu naštval.

Ale není to tak, že bych tomu nerozuměl. Jsem si jistý, že se s tímhle světem nemohla 'spřátelit'. Jelikož neměla žádné místo, kam by patřila, neměla zájem. Není to tak, že nedokážu pochopit pocity tužby rozseknout pouta k tomu, co bylo zbytečné.

A proto v této záležitosti nemám vůbec v úmyslu její způsob přemýšlení opravit.

Ale Nanahoshi byla vůči mě obezřetná. Jsem si jistý, že mé chování na začátku, ta neochota spolupracovat, bylo špatné. S největší pravděpodobností držela v tajnosti věci, o kterých měla pocit, že by je měla utajit.

Jsem si jistý, že přirozeně. Proč byste měli naprosto věřit protivníkovi, o kterém nevíte, jestli je nepřítel nebo spojenec? Dokonce i já jsem obezřetný vůči Nanahoshi.

I když říkám tohle, myslím, že jsem se dopustil malé chyby. Kdybych před ní neutekl a pak jí řekl: „Mám v plánu zůstat na tomto světě, ale pomůžu ti v pátrání po způsobu jak se vrátit.” Jsem si jistý, že by ve své obezřetnosti polevila.

No, nemá smysl mluvit o něčem, co už je minulost.




Část 3


Zdá se, že si Nanahoshi časem uvědomila, že je v Asurském království. Na pastvině bez ničeho, že to bylo Asurské království, pochopila až později. Bez ničeho, v jejím okolí nikdo nebyl. Ve chvilce, kdy ji začalo trápit, že neví, co by měla dělat, se objevil Orsted a zdálo se, že jí poskytl ochranu.

„Proč Orsted?”

„...Kdo ví, to jenom, že se nezdálo, že by mě povolal.”

Zdá se, že v Asurském království studovala mnoho věcí ohledně tohoto světa. Počínaje s řečí, existencí magie, měnou a zvyky k životu, atd... V tomhle ohledu byla stejná jako já.

Ač se to zdá úžasné, zdá se, že lidskou řeč zvládla zhruba během jednoho roku. Jelikož Orsted trpí kletbou, kvůli které ho všichni nenávidí, jsem si jistý, že bylo třeba, aby se řeč naučila. Pokud člověka pohání nezbytnost, dokáže se učit celkem rychle.

Další rok strávila v Asurském království. Během toho období se zdá, že vynalezla různé techniky vaření, odívání a jiných instrukcí, zatímco vydělávala peníze. S využitím těchto výsad si vytvořila strukturovanou síť příjmů. Skutečnost, že ji podporuje jeden ze Sedmi velkých světových mocností, Dračí bůh, se roznesla široko daleko a ona využila té věrohodnosti a své vlastní smělosti v řeči, aby vytvořila obchodní cesty. Zdá se, že momentálně už má dostatek majetku, aby si mohla po zbytek života užívat. To je celkem úžasné.

Naučila se jazyk a dokonce si vytvořila dobrý peněžní základ. A všechno tohle nebylo nic jiného než základní kámen k návratu do svého původního světa.

Když ji Orsted tahal s sebou kolem světa, sbírala různé informace, aby se mohla vrátit do svého původního světa, a pak ji napadlo, že její dva známé to možná také přeneslo na tento svět, takže zhruba rok strávila cestováním kolem světa.

Zdá se, že Orsted má mnoho nepřátel, takže tu a tam musel bojovat. Orsted je silný, takže většinu svých protivníků porazil jediným úderem. Souboj se mnou byl jen jeden z mnoha, ale jelikož jsem byl tak nějak v jiné situaci, zdá se, že mu poradila, aby mě nechal naživu.

Co se týče tohohle, upřímně jsem jí za to poděkoval. Když pominu příčinu nebo vývoj situace, kdyby nebylo Nanahoshiny rady, tak bych byl přece jenom mrtvý.

„Každopádně proč se Orsted sváří s Bohem lidí Hitogamim? Jelikož to bylo tak náhlé, překvapilo mě to.”

„Ani já nevím podrobnosti. Ale řekl, že vůči němu chová zášť. A taky že když nechá jeho apoštoly na pokoji, většinou se stanou mocnými jedinci, takže je většinou vyřídí brzy.”

Byl bych radši, kdyby na mě najednou neútočil kvůli osobní zášti. A taky nejsem Hitogamiho apoštol. Poslední dobou jsem dělal všechno, co řekl, ale setkávám se s ním jenom jednou za rok nebo tak. Není to tak, že bychom měli tak důvěrný vztah, že bych se mohl nazývat jeho apoštolem.

Každopádně cestovala kolem světa a setkala se s různými lidmi. Orsted je člověk, kterého lidé nenávidí, ale jméno Dračí bůh má svou hodnotu a dá se využít. Stačil jediný dopis napsaný jeho rukou a zdá se, že se s vámi chtějí setkat známí mágové, vůdci rytířů a podobně.

„Za jeden rok jsi procestovala celý svět...?”

Tahle část mě zaujala. Mě jedna cesta kolem světa trvala dva nebo tři roky.

„Jo, za použití jedné konkrétní zvláštní metody.”

„Co to je za metodu?”

„No, kdybych to měla říct jednoduše, pak to bude něco jako přemísťovací zařízení.”

Cestovní dveře, hm? (pozn.: Door of Trip; buď nějaká slovní hříčka anebo odkaz na další hru...)

„Věřím, že na tomto světě se tomu říká Teleportační magické kruhy. Víš o nich?”

„Slyšel jsem jenom ten název.”

Kdy jsem o tom slyšel? Pokud si to dobře vybavuju, bylo to během toho období, co jsem se vracel z Magického kontinentu. Slyšel jsem to od Ruijerda. Taková nostalgie.

„Ale slyšel jsem, že Teleportační magické kruhy už neexistují?”

„Zdá se, že pořád zbývají jejich trosky, vytvořené během války mezi lidmi a démony.”

„Ach~ trosky. Kde jsou?”

„Zakázal mi o tom mluvit, takže ti to nemůžu říct. Jelikož se zdá, že je to na tomto světě tabu, vážně bych to neměla nikomu říkat.”

„...Aha.”

„Ale jelikož jsem akorát následovala Orsteda, vážně si to tak dobře nepamatuju.”

Zdá se, že je to takhle. I když procestovala celý svět, akorát chodila od jednoho teleportačního magického kruhu k dalšímu. To, že si to nepamatuje, možná není lež. Kdyby mě někdo vedl kolem a společně bychom se přemisťovali bez mapy, tak bych neměl jak si zapamatovat přesnou lokaci. Kdyby to bylo možné, pro jednou bych chtěl vědět o něčem tak praktickém. Jelikož nevím kdy a co se může stát příště.

Ale zpět k naší konverzaci.

Nanahoshi nebyla schopná setkat se s lidmi, po kterých pátrala. Ale setkala se s jinými lidmi. A mezi nimi byl jeden člověk, co řekl něco takovéhleho: „Copak tě na tento svět někdo nepovolal?”

„Kdo ti tohle řekl?”

„To nemůžu říct. Bylo mi řečeno, že nikomu nemám říct, že jsme se setkali.”

„Proč?”

„Kdyby se rozneslo, že jsem jeho známá, mohli by za mnou přijít nějací otravní lidé. Řekl mi, že pokud se nechci zaplétat do něčeho otravného, tak mám jeho jméno držet v tajnosti.”

Nemůže říct jméno toho člověka. Ale zdá se, že je to světová autorita na povolávací techniky. Ale zdá se, že ani mezi jeho znalostmi není nic o technikách, co by dokázaly přivolat člověka z jiného světa. Navíc když odložím stranou povolávání z jiného světa, lidé se obecně povolávat nedají.

Každopádně začala zkoumat povolávací magii a na Magické univerzitě si udělala základnu. Když Magické gildě přispěla velké množství našetřených peněz, koupila si řád B a dostatečné postavení, aby se stala zvláštním studentem.

Kromě toho s pomocí svých konexí s Asurským královstvím uvedla školní uniformy. Spolu s přezkoumáním vzdělávacího systému a přepracováním nástrojů používaných při vyučování. Rychlostí blesku v Magické gildě postoupila na řád A. Navíc kdyby jim poskytla všechny své znalosti, údajně se mluvilo i o tom, že by dosáhla na řád S. Ale to odmítla.

„Řeknu to ještě jednou: ani jednou mě nenapadlo, že bych s nimi chtěla dobře vycházet nebo se na tomto světě stát mocným člověkem.”

A proto dělá jenom věci, o kterých má pocit, že jsou nezbytné pro její osobu, a dál je nenabízí.

To prohlásila. Byl jsem s tím trochu nespokojený. Udělat ze světa praktičtější místo není špatné, ne? Když ze mě vycítila tenhle dojem, Nanahoshi si povzdechla, nadechla se a pak řekla tohle:

„Víš, my jsme na tomhle světě cizí elementy. Pokud uděláš něco, co příliš změní historii, pak by tě tento svět mohl eliminovat.”

„Aby mě svět eliminoval? Co to je?”

„To jsi nečetl žádné sci-fi? Jinými slovy je to moc, co se snaží svět navrátit do jeho přirozeného stavu.”

Moc, co se snaží navrátit historii do její původní povahy. Když tak o tom přemýšlím, myslím, že jsem v minulosti četl nějakou takovou mangu. Byl to princip kauzality?

„...Něco takového, vážně to existuje?”

„To nevím, ale myslím si, že je lepší postupovat obezřetně.”

Takhle to řekla. Ale já si myslím, že takovéhle věci se týkají spíše lidí, co se dostali do minulosti, a ne nás, co prostě skončili na jiném světě... No, to je jedno. Každý se může chovat, jak se mu zachce.

Když si vytvořila prostředí, kde ji nikdo nebude rušit, pustila se do výzkumu Povolávání. Falešné jméno si vymyslela proto, že lidé, co ví o jménu Nanahoshi, by ji údajně mohli navštívit.

Každopádně, Silent. 7Hvězd. Myslím si, že by nevadilo, kdyby to trochu víc překroutila... Ach, možná to tak chtěla nechat, aby to ti dva zbývající odhadli, kdyby její jméno zaslechli... Nebo spíš vážně tu jsou dva další? Ale já jsem vážně neslyšel o žádném jiném jméně než Nanahoshi...
-------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

6 komentářů: