Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 28. června 2015

Kapitola 28 - První zakázka (část 1)

Kapitola 28 - První zakázka & Posvátnost života

Část 1
Město Rikaris, dům č. 2, bytový komplex Kiribu.
Je to dlouhá budova se čtyřmi vchody. O lidech, co tam žijí, se nedá říct, že jsou bohatí, ale taky nejsou tak moc chudí, aby živořili ve slumech, takže to je průměrná populace Magického kontinentu.
Na tom místě se pohybují tři stíny: 2 malé stíny a 1 velký stín. Pomalu a arogantně si to tudy šinuly, jako by tam nikdo jiný nebyl. A bez nehody se zastavili před jedním vchodem.
Dobrý den. Přišli lidé z gildy dobrodruhů~” řekl mladý chlapec nahlas, zatímco klepal na dveře.
Je to divné.
V této oblasti nejsou žádní dobrodruzi, co by užívali takového zdvořilého tónu. Když na to přijde, tak dobrodruzi obecně patří k drsnějším týpkům.
Ale obyvatel toho domu se tím jemným hlasem nechá oklamat a se zařinčením otevře dveře. Zevnitř vyjde mladé děvče kolem 7 – 8 let, s dlouhým ještěrčím ocasem za sebou a má rozeklaný jazyk. To jsou charakteristické znaky rasy Houga.
Mladý chlapec se na děvče usměje a promluví: „Přeji vám dobrý den, bydlí tady paní Meisel?”
A-ano, kvůli čemu jste přišli?”
Ach, omlouvám se, že jsem to nezmínil dřív. Já jsem Rudeus ze <Smrtelného Konce>.”
S-smrtelný Konec?”
To děvče také slyšela o Smrtelném Konci, zlém ďáblovi z rasy Supardů, co bez rozdílu zabíjí a co během Laplacovy války toho spoustu vykořistil. Je to to nejbrutálnější stvoření.
Pokud ho kdo kdy potká, tak ho čeká jen smrtelný konec. Každý, kdo ho potkal, říká: kdybych neutíkal ze všech sil, tak bych už dávno zemřel.
Tohle jméno je definicí strachu a dokonce i dobrodruzi, co prohlašují, že jsou schopní zabít jakéhokoli magického tvora, se třesou strachy, když to jméno zaslechnou. Meisel také ví, jaké jsou zvláštní rysy Smrtelného Konce, a tenhle bezvýznamný člověk to rozhodně není.
Přijali jsme vaši zakázku najít ztraceného domácího mazlíčka. Rád bych se zeptal na podrobnosti, mohu vědět, jestli máte čas?”
Smrtelný Konec.
To je strašlivé jméno a ti dva za ním jsou také velmi divní, ale když se podívala na mladého chlapce, co mluvil tak přehnaně uctivě, její strach se zmírnil.
Navíc se zdá, že to jsou dobrodruzi, co přijali její zakázku.
Prosím, pomozte mi majít Mii.”
Ano, ten mazlíček se jmenuje Mii, ano? To je velmi rozkošné jméno.”
To jméno jsem vybrala já.”
Ach, máte úžasný smysl na jména.”
Když to Meisel uslyší, velmi ji to potěší.
Takže jak Mii vypadá?”
Meisel svého mazlíčka pomalu popíše a jak před třemi dny zmizel a nevrátil se. Obvykle když na něj volá, tak přiběhne, a jak už by teď měl být hladový, a tak dále.
Mluví přesně jako děvčátka jejího věku a nejde k věci.
Průměrný dospělý by její způsob řeči považoval za otravný a pravděpodobně by odešel, aniž by si jí pořádně vyslechl. Ale mladý chlapec jí naslouchá s úsměvem až do konce, na každou větu upřímně přikyvuje.
Rozumím. Takže ho vyrazíme najít. Prosím, spolehněte se na <Smrtelný Konec>!”
Mladý chlapec najednou zvedne palec a zvláštní je, že i dva lidé za ním zvednou palec. Meisel je napodobí a taky zvedne palec, ačkoli nechápe, co se děje.
Jakmile to chlapec spatří, otočí se na patě a odejde. Dívka s kápí za ním jej následuje. Největší muž si přidřepne, položí jí ruku na hlavu a promluví: „Rozhodně ti pomůžeme ho najít, čekej a neboj se.”
Na tváři má velmi dlouhou jizvu a na čele má drahokam. Vlasy má kropenatě modré a jeho tvář je velmi hrozivá. Ale ruka na její hlavě je vřelá a ona mírně kývne.
N-nechám to na vás.”
Aaa, nech to na nás.”
Meisel se podívá na záda tří odcházejících lidí a zeptá se největšího muže: „Omlouvám se, ale jak se jmenujete?”
Ruijerd.”
Krátce jí odpoví a zase se k ní otočí zády.
Meisel je celá rudá a mumlá si jméno Ruijerd. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 komentář: