Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

neděle 21. června 2015

Kapitola 27 - Hostinec dobrodruhů (část 4)

Část 4
Když jsme dojedli večeři, šli jsme na pokoj.
Byl to pokoj se třemi kožešinovými lůžky.
Haa...” V tichosti jsem se posadil na postel.
Jsem unavený. Dnešek byl únavný. Zrovna teď nejsem zrovna ve skvělém stavu, ale po tom setkání, výsměchu a pokoření jsem i mentálně unavený. I když to bylo jen předstírání.
??”

Eris se dívala z okna.
Z okna je výhled na postupně se tmící panorama města. Částečně zničený hrad je rozhodně pohled jako z pohádky, ale zdá se, že máš spoustu času, když se takhle rozhlížíš po okolí.
Zrovna teď musíme promyslet spoustu věcí. Ale stejně to všechno hodláš hodit na mě, co? Taková dobračina. 
Ne, konec s těmi negativními myšlenkami. Nepřemýšlí o tom všem, protože mi věří. Důkazem toho je, že zrovna teď není moc sobecká, že?
Sice není sobecká, ale i tak se dostává do bitek...
Lehl jsem si na postel a zíral na strop a přitom začal přemýšlet. Co budeme od teď dělat. Co potřebujeme, správně, za prvé peníze. Několik nocí v tomhle pokoji stojí 6 kamenných mincí. Díky výhodám pro dobrodruhy je to 5 kamenných mincí. Za nás tři je to 15 kamenných mincí.
Přinejmenším musíme vydělat aspoň tolik, ale radši víc. Ale podle toho, co jsme viděli na vývěsce, odměna za zakázky řádu F je vesměs 5 kamenných mincí. Zakázky řádu E jsou zhruba za 1 rezavou minci.
Jeden člověk, co každý den udělá jednu zakázku řádu F, by měl pokrýt náklady na ubytování; jak postupuje na lepší řád, odměna za zakázky se zvyšuje a peníze se dají našetřit.
Zakázky řádu F a E jsou v podstatě všechno práce kolem města, ale od řádu D se počet 'sklízecích' zakázek zvyšuje.
Našetřit peníze ze zakázek řádu E, koupit si vybavení a pak se vydat na řád D. Takový systém. Je to dobře vymyšlené.
[Výdaje za jídlo na jeden den. Včetně životních výdajů bude kolem 20 kamenných mincí. Musíme přijmout alespoň jednu zakázku denně a vydělat aspoň 10 – 15 kamenných mincí. Momentálně naše finance převedené na kamenné mince čítají 132 mincí.]
To nám nevydrží ani na dva týdny. V mžiku to zmizí. Nevydržíme, pokud si nevezmeme dvě nebo tři zakázky za den. Pokud si práci rozdělíme, budeme schopni vydělat aspoň 20 kamenných mincí za den. Ale pokud necháme Ruijerda pracovat samostatně, jeho totožnost by se mohla provalit.
Eris nerozumí zdejší řeči, takže i pro ni by bylo otravné pracovat samostatně. Je to přece jenom popudlivá Eris. I na pracovišti by se mohla dostat do bitky.
Ale ze všeho nejvíc, i když budeme pracovat na různých místech, tak se Ruijerdova popularita nezvýší. Pokud postoupíme do dalšího řádu, problém s penězi se vyřeší. Ruijerd a Eris jsou jako dělaní na bojové zakázky. Rychle bychom se do toho dostali.
Na druhou stranu zakázky o podrobení jsou obecně řádu C. Pokud se za dva týdny dostaneme na D, tak bychom to pravděpodobně mohli zvládnout. Ale to nepůjde, když budeme dělat jen jednu zakázku denně.
Nějak jsem nezaregistroval, jestli je možné si vzít víc zakázek současně, ale... Zdálo se mi, že neexistuje žádný způsob, jak přeskočit několik řádů na základě schopností. Jediným způsobem, jak pokročit, je sledovat tu přímou cestu před námi.
A taky poslední dobou nejsem v moc dobrém stavu. Myslím, že budeme v pořádku, ale také je možné, že já nebo Eris dostaneme nějakou nemoc, co se nedá vyléčit protijedovou magií.
Navíc nevíme, v jakých situacích a za jakým účelem budeme potřebovat peníze. Taky musíme neustále kupovat barvu pro Ruijerda. Taky nemůžeme pořád nosit ty samé šaty, co máme teď. Ačkoli naše oblečení bylo původně velmi odolné a já ho dokážu magií velmi rychle vyčistit. Přece jenom nechat vlhkost z oblečení vypařit je celkem jednoduché. Ale...
Prát za pomoci magie látku celkem dost ničí. V budoucnu by se mohly rozedřít. Radši bych našel náhradní oblečení dříve než později. Taky bych rád nějaké mýdlo. Přece jenom poslední dobou jsme se umývali jen tak, že jsme se otřeli látkou namočenou do horké vody.
Od teď se dál budou objevovat různé nezbytné maličkosti. Peníze jsou tu. Měli bychom se zadlužit? Kdybychom se snažili, tak bychom i v tomto městě našli nějakého lichváře. Ne, dluhů bychom se měli co nejvíce vyvarovat. Alespoň dokud nebudeme mít nějaký způsob, jak je splatit.
Možná prodat [Arogantního vodního dračího krále, Aqua Heartia]?
Ne, to by byla poslední možnost. Eris mi tu hůl dala k narozeninám, nemohu se jí jen tak vzdát.
Nemůžu uvěřit, že se musím trápit kvůli finančním výdajům.
To mi připomíná můj minulý život, kdy jsem rodiče podváděl, aby mi dali kapesné. Byla to bolestná scéna. Ani na to nechci vzpomínat. Taky mi to připomíná, že před několika lety jsem Paula požádal, aby zaplatil školné za dva lidi. Zdá se, že jsem byl ohledně peněz dost naivní.
Než se nad tím zamýšlet, radši bys měl jít ven a vydělávat.
Můžeme jedině efektivně vydělávat peníze. Každý den plnit zakázky. Ne, možná že lepší než plnit zakázky by bylo jít na planiny a lovit netvory. Ale pokud to uděláme, tak nijak nerozšíříme jméno „Smrtelný Konec”.
Abychom rozšířili jméno „Smrtelný Konec”, musíme postoupit do vyššího řádu. To nám určitě pomůže i v budoucnu. Gilda za materiál z netvorů platí celkem dost. Ale máme tolik volného času, abychom dělali něco takového? Když odložím stranou tu Ruijerdovu záležitost, prvně musíme našetřit peníze a vystavět si základ pro přežití, že?
Přemýšlím pořád dokola?
Našetřit peníze, pozvednout Ruijerdovu prestiž.
To těžké je na tom to, že musíme dělat obě dvě věci najednou.
Bylo by pěkné, kdyby existovala nějaká metoda, jak to provést najednou.
Nebyl jsem schopen nic vymyslet a potichu jsem usnul. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1 komentář: