Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 14. prosince 2020

Kapitola 267


Kapitola 267 – Extra: Biografie Rudea Greyrata z Asurského království


Rudeus Greyrat.

To jméno bylo nesmírně slavné. Momentálně bylo toto jméno vyryté po celém světě. Jméno Rudeus Greyrat se dalo vidět tady, tam, prostě všude. Dalo se vidět na okraji teleportačního vybavení nebo ve výrobních poznámkách zbrusu nové Magické učebnice, co se prodávala na celém světě, nebo pod mosty, co se nacházely na silnicích.

To jméno bylo naprosto rozeseté na mnoha místech. Dokonce i teď bylo jen pár lidí, co to jméno neviděli. Ale kdyby se někdo zeptal, co to bylo za člověka, lidé by akorát zmateně naklonili hlavu ke straně.

Ten člověk byl uznáván jako „Nejsilnější mág reprezentující 400. rok kalendáře Obrněného draka”. Ten člověk byl uznáván jako „Bůh vzdělání, co provedl revoluci ve školním systému a vzdělávání”. Ten člověk byl uznáván jako „Intelektuál, co inovoval kulturní symboly jako obrazy, sochy, hračky atd.”

Ačkoli nebylo mnoho záznamů, co by ukazovalo, že s těmi věcmi začal on sám. Když šlo o magii, pak tu byl Silent 7Hvězd. Když šlo o vzdělání, byla tu Roxy M. Greyratová. Když šlo o umění, byl tu Zanoba Shirone. Každé z těch jmen se objevilo ještě před Rudeem Greyratem. A proto bylo mnoho názorů, že „byl jen patolízal, co uměl dobře lichotit silným lidem”. Nebo že „to byl podvodník, co podvedl a ukradl zásluhy lidí, co vlastně měli talent”. Mnoho lidí také prohlašovalo, že „člověk jménem Rudeus neexistoval, že to byl jenom titul, co byl dáván těm, co v Rudově žoldnéřské skupině dosáhli mnoha hrdinských skutků. Z toho důvodu existovalo několik takových lidí.”

Rudeus Greyrat.

Ohledně jeho osoby existovalo mnoho teorií, ale bylo nepochybně pravda, že dosáhl velkých věcí a že měl na tento svět obrovský dopad. Ale nebylo by nic nezvyklého, kdyby se od teď vytratil z myslí lidí a neproslavil se. To by byla velká historická ztráta.

A proto jsem se rozhodl do referenční síně Asurského království přidat pár soukromých informací ohledně Rudea Greyrata.

--roku 485 kalendáře Obrněného draka, Referenční síň Asurského království – ředitel úřadu Jed Bluewolf

■ ■ ■

Rudeus Greyrat

<Shrnutí>

Rudeus Greyrat (K407 – K481) byl mág v království Ranoa. V K430 se stal jednou ze Sedmi světových velmocí na pozici 7. řádu. Spolupracoval s Roxy M. Greyratovou a Silent 7Hvězd a stal se mágem, co reprezentoval 4. století. Mezi jeho mnoho aliasů patří: Močál, Pravá ruka Dračího boha, Král magie, Velký mág, Bezzaříkávač. A také Bůh vzdělání, co drasticky zvýšil gramotnost na celém Centrálním kontinentu.

Naopak kvůli své zbabělosti ohledně bitev byl nazýván také Měkota, Ustrašený zajíc, Ukláněč, Mistr úniků.

Během svých posledních let se proslavil pod mnoha jmény, a tak byl znám také jako Rudeus Sedmi Podpisů.



<Život>

--Dětství

Narodil se v roce K407 ve vesnici Buina v kraji Fedoa v království Asura jako nejstarší syn. Jeho otec byl rytíř nízké třídy z Asurského království jménem Paul (K388 – K423). Jeho matka byla bývalá dobrodružka a léčitelka Zenith (K390 – K459).

Rudeus byl už od dětství od věku 3 let schopen používat magii mírně pokročilého řádu. Paul, co předvídal jeho nadání, povolal Roxy Migurdii (K373 – dosud), aby se stala jeho soukromou učitelkou a vzdělávala ho.

V důsledku svého tvrdého tréninku dokázal ve věku 5 let použít vodní magii řádu Světce. Ačkoli projevil nadání, co překonávalo svou vlastní učitelku, až do své smrti ji dál ctil.

V 7 letech, kdy se přišlo na jeho talent, ho tehdejší pán kraje Fedoa pozval k sobě domů jako soukromého učitele, a tudíž dorazil do domu Boreas Greyratů.

Zatímco vyučoval magii Eris Boreas Greyratovou (později známou jako Šílený Král meče Eris), zahájil také svou práci na výrobě sošek pomocí Zemní magie. Ačkoli měl nadání, co se k dítěti nehodilo, když se jeho rodiče neukázali na jeho 10. narozeniny, stejně brečel. Což bylo chování, co se více hodilo jeho věku.

V roce K417 došlo k Teleportačnímu incidentu a společně s Eris ho to teleportovalo do kraje Begoya na Magickém kontinentu. Tam si udělal spojence z Ruijerda Supardie. Ruijerd byl v té době obáván jako Smrtelný Konec a poté, co se Rudeus stal dobrodruhem, započal se svým putováním z Magického kontinentu na Centrální kontinent, aby se vrátil do kraje Fedoa. Během té doby se setkal se Zanobou Shirone a Cliffem Grimoirem, z kterých se později stali jeho spojenci.

Ve 13 letech poté, co Eris doprovodil do kraje Fedoa, putoval do severní části Centrálního kontinentu, aby našel pohřešované členy své rodiny. Od té doby byl dobře znám pod jménem Rudeus Močál.



--Školní dny

V roce K422 emigroval do Magického města Sharia v království Ranoa a na doporučení Jinase Halfase se zapsal na Magickou univerzitu. Poté, co porazil Riniu Dedorudii, Pursenu Adorudii, Silenta 7Hvězd a Nesmrtelného démonického lorda Badigadiho, byl na Magické univerzitě znám jako nejsilnější mág.

Následujícího roku, kdy mu bylo 16 let, se stal stráží Ariel Anemoi Asury a oženil se s mágem Sylphiette, co byla také Arielinou stráží. V té době se usadil v Magickém městě Sharia a rozhodl se tam zůstat po zbytek svého života.

Ve stejném roce obdržel informace od svého otce Paula, že se našla jeho matka Zenith, přičemž poté vyrazil na cestu. Díky spolupráci Silenta 7Hvězd použil Teleportační magickou formaci, na kterou najednou narazil, a vydal se na kontinent Begaritto. Společně s Paulem, Elinalize Dragonroadovou, Talhandem, Gisuem a Roxy Migurdií dokázal úspěšně pokořit Teleportační labyrint. Ale během boje s Manatitovou hydrou, co přebývala v jádru Teleportačního labyrintu, zemřel jeho otec Paul. Ačkoli svou matku Zenith zachránil, kvůli účinkům Teleportačního incidentu a labyrintu zůstala ve vegetativním stavu. A tak Rudeus padl na samotné dno zoufalství. Z hloubek zoufalství ho vytáhla jeho učitelka Roxy Migurdia. Kvůli tomu ji přivítal jako svou druhou manželku.

V roce K425 bojoval spolu s Eris Boreas Greyratovou proti Dračímu bohu Orstedovi v lesa u Sharii. Na konci bitvy tak divoké, že část lesa zmizela, byl Rudeus poražen. Poté se stal Orstedovým podřízeným. Důvod k této bitvě není znám, ačkoli se spekuluje, že Dračí bůh Orsted hodlal ublížit Ariel Anemoi Asuře, a proto do toho Rudeus zasáhl a snažil se ji ochránit. Po této bitvě se Eris Boreas Greyratová stala jeho třetí ženou.

Stejného roku poté, co uzavřel spojenectví s Ariel Anemoi Asurou, se účastnil Civilní války Asurského království. Bojoval s Císařem severu Auberem Corvettem, Králem severu Wii Taou a Bohem vody Reidou a zvítězil. Byl znám jako vůdčí osobnost, co pomohla Ariel Anemoi Asuře usednou na trůn jako královna.

V roce K427 založil v Magickém městě Sharia Rudovu žoldnéřskou skupinu. Ačkoli se jmenoval na pozici předsedy, veškerou kancelářskou práci svěřil své mladší sestře Aishe.

Stejného roku, když mu bylo 20 let, se společně se Zanobou Shirone účastnil Obranné bitvy v království Shirone poté, co uzavřel spojenectví s Paxem Shirone. Bojoval s armádou, co přicházela ze severu pevnosti Karon. Odhadovalo se, že počet lidí, co jen samotný Rudeus během této bitvy zabil, snadno přesáhlo 10 tisíc.

V roce K429 vystudoval Magickou univerzitu a společně s Cliffem Grimoirem zamířil do Království svatého Milise. Ačkoli ohledně této události nejsou řádné podrobné záznamy, uvažuje se, že prohloubil svůj vztah s miko a učinil z Cliffa Grimoira hodnostáře Milisovy náboženské organizace.

V roce K430 se spolu s Dračím bohem Orstedem účastnil Bitvy v království Bihaeril. Během této bitvy porazil Boha severu Kalmana III a stal se 7. ze Sedmi světových velmocí.




--Život jako jedna ze Sedmi světových velmocí

Poté, co se Rudeus stal jednou ze Sedmi světových velmocí, se přestal objevovat na předních místech. Kvůli tomuto měl menší popularitu než skvělí muži ze stejné generace. (Na jeho místě ho v podstatě nahradili Silent 7Hvězd a Roxy M. Greyratová, co je nyní ředitelkou Magické univerzity). A proto nebylo mnoho lidí, co by vědělo, že byl 7. ze Sedmi světových velmocí.

Existuje teorie, že Rudeus možná po Bitvě v království Bihaeril zemřel, a ta osoba, co se objevila, byla jeho dvojník nebo po něm zůstalo jenom jméno. Ale rychle to rozehnaly záznamy, které tvrdily, že měl přímý vliv na založení Arieliny Národní univerzity.

Není známo, proč jen se Rudeus tak moc snažil skrýt se z popředí. V záznamech se uvádí, že se stal podřízeným Dračího boha Orsteda a spřátelil se se Zanobou Shirone – předsedou Figurínové firmy, s Cliffem Grimoirem – papežem Milisovy náboženské organizace, s Miko z Milisu, s Ariel Anemoi Asurou – královnou Asurského království, s Bohem smrti Randolfem z Království Dračího krále a s Nesmrtelným démonickým lordem Atofe z Magického kontinentu. Aby svět připravil na Laplacovo vzkříšení, ke kterému mělo dojít za 80 let, snažil se sjednotit celý svět. Mezitím porušil tabu a znovu oživil užívání Teleportačních formací. Bylo napsáno mnoho knih, kde ho nazývají velkým zločincem, který používal praktické schopnosti k osnování ovládnutí světa.



--Smrt

V roce K481 jeho první manželka Sylphiette Greyratová oznámila světu, že zemřel.

Příčinou smrti byl pokročilý věk. Umřel ve spánku ve své posteli ve věku 74 let. Byla to tak výjimečná osobnost, že se na jeho pohřeb sešlo více než 5.000 lidí. Na tomto pohřbu se ukázal dokonce i Dračí bůh Orsted, co byl ještě nenápadnější než sám Rudeus.




<Užívané vybavení>

Mezi jeho vybavení patřila hůl, což bylo pro mága normální, a specializoval se na dalekosáhlé drtivé útoky. Ačkoli se mělo za to, že Rudeus byl zběhlý i v boji na blízko.

--Arogantní vodní dračí král Aqua Heartia

Podle záznamů mu tuto hůl dal rod Boreasů na jeho 10. narozeniny a vyrobili ji ze surového materiálu Staršího trenta, co obýval východní část Velkého lesa na kontinentu Milis. Magický kámen připevněný na holi byl Kámen vodní magie, z kterého sálala ultramarínová modř. Byl to předmět řádu A z nyní již vyhynulého druhu Vodních draků ze severní části kontinentu Begaritto. Vyrobil ji Chain Procyon pocházející z Asurského království. Byla to nesmírně silná hůl, ale povídalo se, že poté, co Rudeus vyrobil Magické brnění, ji už moc nepoužíval.



--Magické brnění MK-1

Prototyp vytvořený ve spolupráci se Zanobou Shirone a Cliffem Grimoirem. Na výšku měřilo něco méně než 3 metry. K pravé ruce byl upevněný Kamenný kulomet a k levé ruce štít a Kámen pohlcující magii.

Ačkoli byla spotřeba many celkem vysoká, mělo se za to, že mělo obrannou a útočnou moc srovnatelnou se Sedmi světovými velmocemi. Vyrobil ho konkrétně pro boj s Dračím bohem Orstedem, ačkoli ho používal i poté.

Zničil ho Bojovný bůh během Bitvy v království Bihaeril.




--Magické brnění MK-2

Byla to ucelená sada, co se dala rozdělit na části paží, nohou a těla. Bylo to černočerné brnění a helma. Vyladěná verze MK-1.

Poskytovalo fyzickou schopnost srovnatelnou s šermířem řádu Světce.




--Magické brnění MK.Zero

Rudeova rozhodující zbraň vytvořená do Bitvy v království Bihaeril.

Podrobnosti nejsou známy.




--Magické brnění MK-3

Magické brnění, které Rudeus používal během svých posledních let. Výšku mělo něco přes 2 metry a schopnost mělo stejnou jako MK-1. Toto Magické brnění se stalo základem pro masovou výrobu pozdější série Všeobecné magické brnění.




--Kamenný kulomet

Magický předmět ve tvaru hole, co byl vytvořen tak, aby pálil kamenná děla bez ohledu na spotřebu many. Během používání pálí strašlivou rychlostí kamenná děla a kdyby to použil obyčejný člověk, okamžitě by mu to vyčerpalo zásobárnu many. Vytvořila ho specialistka na magické předměty jménem Jacqueline.




--Kamenná brokovnice

Magický předmět podobný výše zmíněnému kulometu, co dokázal vypálit 12 střel naráz. Vytvořila ho specialistka na magické předměty jménem Jacqueline.




--Paulův meč

Čím byl předmět tvrdší, tím snadněji ho přesekl. Paulův meč měl takovouto praktickou schopnost. Paulův meč byl v Asurském království celkem slavný. Ale mělo se za to, že během svých dnů dobrodruha používal jiný meč.




<Užívaná magie>

Rudeus byl velmi dobře zběhlý v používání všech druhů magie, ale jak naznačuje jeho přezdívka Močál, specializoval se v Zemní a Vodní magii.

Říkalo se, že v závislosti na situaci v bitvě používal různé druhy magie, ale mělo se za to, že většinou používal následující kouzla.



--Kamenné dělo

Obecně známé jako Zemská magie mírně pokročilého řádu. Magie, co byla schopná zasáhnout nepřítele vysokou rychlostí hroudou kamene, co se dal vytvořit až do velikosti pěsti. Ale Rudeus s pomocí němého zaříkávání vypálil střelu, co měla moc rozdrtit a rozprsknout Nesmrtelného démonického lorda. Mělo to své variace jako explodující kamenné dělo nebo kamenné broky.



--Močál

Říkalo se, že to byl Rudeův typický tah. Byl to druh kombinované magie. Povídalo se, že byl schopen to použít v takovém měřítku, že by tím potopil celé město.



--Mlha

Podobně jako výše zmíněné i o tomto se tvrdilo, že to byl jeden z Rudeových typických tahů. Druh kombinované magie. Povídalo se, že jednou touto mlhou zakryl celý les.



--Elektřina

Redukovaná verze kouzla Vodní magie řádu Krále jménem Blesk, jedno z originálních Rudeových kouzel. Rudeus toto kouzlo dokázal volně používat během fyzického boje a dalo se použít proti Nesmrtelnému démonickému klanu, aby je paralyzovalo.



--Nárazová vlna

Toto kouzlo bylo schopné odrazit protivníka vytvořením vibrací ve vzduchu, byl to druh Větrné magie. Povídalo se, že to Rudeus použil ve fyzickém boji a bojoval, jako kdyby létal.



<Výzkum>

Během svého života Rudeus zkoumal a vyvinul různé druhy magie a magických nástrojů. A mělo se za to, že sponzoroval a investoval také do různých výzkumů.

--Způsob, jak dokonale zvládnout Němé zaříkávání

Povídalo se, že Rudeus Greyrat dokázal němé zaříkávání použít od útlého dětství. Jeho mistrová Roxy M. Greyratová vylepšila tezi o metodě jeho němého zaříkávání a ustanovila řádnou metodu, jak to dokonale zvládnou. Magický Triumvirát a Asurské království tuto metodu průbojně začlenily, což vedlo ke zrodu mnoha výtečných mágů.



--Magický lektvar – Léčivo na obnovu many

Silent 7Hvězd přijal finance, co mu Rudeus nabídl, a vyvinul nápoj na obnovu many. Tento magický lektvar vyvinuli proto, aby popřeli zákon, co mágy svazoval od nepaměti, jmenovitě vyčerpání many. V kombinaci s výše zmíněnou metodou skončila éra, kdy byli šermíři nejsilnější. A nejenom to, napomohlo to i zlepšení společenského postavení mágů.



--Magická umělá paže

Magická umělá paže pomohla mnoha chudým lidem nebo dobrodruhům, co si nemohli dovolit léčivou magii řádu světce nebo krále. Povídá se, že výzkum Magické umělé paže financoval Rudeus a vznikl ve spolupráci se Zanobou Shirone a Cliffem Grimoirem. Člověk, co ji zpopularizoval jako lékařské zařízení k léčbě místo magického nástroje, byl Silent 7Hvězd.



--Magické brnění

Povídá se, že Magické brnění nepoužíval nikdo kromě Rudea. Ale třetí dcera z rodu Greyratů, Lily Greyratová, podědila tento výzkum a v roce K483 byla dokončena výroba Univerzálního magického brnění. Bylo užitečné tím, že snížilo počet úmrtí během podrobení velkých netvorů.



--Magická figurína

Zanoba Shirone obdržel od Rudea financování a dokázal úspěšně vyvinout Magické figuríny. Figuríny, co vypadaly přesně jako člověk, byly schopné vykonávat domácí práce, detekovat jed, vykonávat průzkum, pečovat o svého pána a vykonávat různé podobné povinnosti. Kvůli nesmírně vysoké ceně a nízkému počtu vyrobených kusů se využívaly jen v královském paláci země, kde žili Rudeus a jeho přátelé.



--Teleportační magická formace

Silent 7Hvězd obdržel od Rudea financování a zkoumal Teleportační magické formace, aby oživil jejich užití. Což bylo v té době tabu.

V důsledku toho, že tyto formace nainstalovali do každého národa a země, vymizela potřeba dlouhého a nebezpečného cestování, takže cestování do vzdálených zemí bylo snazší a rychlejší. Povídalo se, že se takovým tabu zabýval proto, že se neustále vracel ke smrti svého otce Paula v Teleportačním labyrintu.

Veškerý výzkum ve skutečnosti prováděl Silent 7Hvězd a povídalo se, že Rudeus se prostě stal jen jeho sponzorem. Z nějakého důvodu to byl ovšem jen on, koho šlechta, kupci a kněží Milisovy církve hanili za to, že „porušil tabu”.



--Zašifrované memoáry

Má se za to, že záznamy o výše zmíněném výzkumu byly zapsány v 52 svazcích [Rudeova rukopisu], ale všechno napsal pouze on a Silent 7Hvězd. A navíc to je psáno v šifře. Jelikož to ještě nebylo rozluštěno, není jasné, jestli se na to dá spolehnout.



<Osobnost>

Byl vysoký zhruba 175 cm a navzdory tomu, že byl mág, měl pevné a svalnaté tělo. Kůži měl bílou, v levém oku měl Oko předpovídání a v pravém Oko jasnozřectví, kvůli čemuž je měl jinak barevné. Nebylo zaznamenáno, jestli to byl pohledný muž, ale jeho manželka Sylphiette měla během svého působení na Magické univerzitě dojem, že „se jí podlamovala kolena jen po pár sekundách hledění na jeho tvář”. Jeho další manželky Eris Greyratová a Roxy M. Greyratová to nijak neokomentovaly, ale má se za to, že jeho vzhled nebyl tak chabý.

Jako oděv preferoval šedou róbu bez jakékoli přikrývky hlavy. Od mládí byl celkem ledabylý ve výběru svého oděvu. Na Magické univerzitě nosil róbu, co byla podél lemů hojně potrhaná, takže vypadal jako delikvent. V Asurském království měl na sobě během slyšení nějaký podivný oděv, kvůli čemuž se mnoho šlechticů mračilo – nebo tak se to alespoň píše v záznamech. Poté, co dosáhl 20 let, se mělo za to, že si na svůj oděv začal dávat trochu pozor, přičemž Obrněný dračí král Pergius to v roce K430 okomentoval: „Poslední dobou začal nosit slušný oděv.” Kromě své nedbalosti v oblečení miloval čistotu tak moc, kdy dokonce jednu místnost ve svém domě předělal na obrovskou koupelnu a koupal se téměř každý den. Nebo tak se to povídalo.

Během svého pobytu v Sharii byl Rudeus celkem obávaný, ale stále jej lidé respektovali a milovali víc než kteréhokoli jiného mága. Tato domněnka se dá odvodit od velkého počtu účastníků na jeho velkolepém pohřbu a dle Rudeových slov, co vyryli do kamenného monumentu, který poté na jeho počest vztyčili v jednom koutu Magické univerzity.

Povídalo se, že měl vlídnou povahu a byl společensky laskavý, ale zakoušel nesmírný chtíč. V záznamech se píše, že drze ochmatával těla svých manželek, aniž by bral ohled na veřejné pohledy. Ale že byl vlastně celkem oddaný manžel. Nikdy se nepokoušel o nikoho kromě svých tří manželek, a tak se objevily názory, že ten jeho extrémní chtíč byla jen prostá zkazka. Na druhou stranu osobnost měl tak klidnou, že se nikdy nepřestal usmívat bez ohledu na to, jaké urážky nebo násilí musel snést. Ale pokud došla újmy jeho rodina nebo přátelé, naštval se jako zuřící oheň a byl schopen uchýlit se k násilným činům.

Níže je zmíněno mnoho anekdot ohledně Rudeovy povahy:

--Na jednom večírku v Asurském království se jeden šlechtic vysmál jedné jeho manželce. A tak ho Rudeus popadl za límec, odtáhl ho z večírku a přímo tomu šlechtici před očima spálil celý les. A pak se dožadoval jeho omluvy.

--Když Rudeovi zapřísáhlí přátelé – jmenovitě Pursena a Rinia – zničili jednu figurínu, co vypadala jako jeho manželka, potrestal je způsobem, co se u Zvířecí rasy považoval za nejponižující metodu vůbec.

--Pergius pozval Rudea do Nebeské pevnosti, aby pojmenoval jedno jeho dítě. Ovšem Rudeus si to špatně vyložil a myslel si, že jeho dítě dojde újmy, a nakonec se v paláci objevil po zuby ozbrojený. Říká se, že mu Rudeus vyhrožoval, že je připravený s Pergiem bojovat, pokud by jeho děti došly újmy.

Ale většina těchto anekdot se považuje za nepravdivé.

--Není to typický dobře známý člověk, ale většina světově známých lidí o Rudeovi věděla. A buď jej respektovali, nebo se jej obávali.

--Po jeho smrti se v jeho kapse našla bílá látka, kterou jeho manželka Roxy v rychlostí schovala. Povídá se, že tím ze zraků veřejnosti skryla velmi důvěrnou věc, ale pravda zůstává neznámá.

--Na tomto světě se poprvé objevil zákon o posilování celkového množství many od dětství. Rudeus byl znám tím, že tento zákon začlenil do nynějšího vzdělávacího systému.

--Jeho oblíbenými jídly byla rýže, vejce a nápoj obrů z království Bihaeril. A také je známo, že říkal, že jíst syrová vejce je zlozvyk.

--Jeho víra nebyla identifikována, ačkoli se mělo za to, že věřil ve zlého boha. Ale neexistuje žádný druh erbu, co by se shodoval s jeho Bohem, a tak se mělo za to, že věřil v mrtvého Boha dávných dob nebo že si svého Boha sám vymyslel.

--Také se povídalo, že byl ateista nebo že věřil pouze v Dračího boha.



<Rodina a příbuzní>

--rod Greyratů

Jedna z nejvyšších rodových linií v Asurském království. Měl 4 hlavní odnože, jmenovitě Noty, Borease, Zephyry a Eurose. Každá z těchto odnoží vládla velkému území, a proto byly známy jako Čtyři velcí šlechtici.

Rudeus byl přímým potomkem rodové linie Notus Greyratů. Ale kvůli tomu, že jeho otec Paul utekl z vlastního domu, on a jeho rodina byli vymazání z rodokmene rodu Notus Greyratů.



--Paul Greyrat, otec

Nejstarší syn jednoho z nejvyššího šlechtického rodu z Asurského království, rodu Notus Greyratů. V mládí utekl z domu a stal se dobrodruhem. Později se setkal se Zenith, požádal o laskavost svého starého přítele Philipa Boreas Greyrata a stal se rytířem nižšího řádu v kraji Fedoa.



--Zenith Greyratová, matka

Druhá dcera rodu Latreia z Království svatého Milise.



--Lilia Greyratová, služebná, Paulova milenka.

--Norn Greyratová, mladší sestra. Spisovatelka.

--Aisha Greyratová, mladší nevlastní sestra, poradce Rudovy žoldnéřské skupiny.

--Sylphiette Greyratová, manželka. Čtvrteční elfská rasa.

--Roxy M. Greyratová, manželka. Magická rasa (Migurdka). Ředitelka Magické univerzity.

--Eris Greyratová, manželka. Lidská rasa. Král meče.

--Lucy Greyratová, nejstarší dcera.

--Lara Greyratová, druhá dcera.

--Ars Greyrat, nejstarší syn.

--Sieghart Saladin Greyrat, druhý syn.

--Lily Greyratová, třetí dcera.

--Christina Greyratová, čtvrtá dcera.



<Vztahy>

--Zanoba Shirone

Senior na Magické univerzitě. Bývalý princ z království Shirone. Předseda Figurínové firmy. Miko nadlidské síly. V době vydání „Obrázkové knihy o kmeni Supardů” měl kritickou úlohu společně s Norn. Zanoba Rudea respektoval jako svého mistra a Rudeus se k tomu vyjádřil, že „se mu nikdo nemůže rovnat v jeho schopnosti ohledně znalostí figurín”.



--Cliff Grimoire

Senior na Magické univerzitě. Později se stal papežem Milisovy církve. Povídá se, že Rudea mnohokrát ochránil, neboť se Rudeus snadno dostával do potíží s Milisovou církví. Rudeus znovu velmi jasně řekl, jak se na něj spoléhal, když se o něm upřímně vyjádřil: „Kdyby tu senior Cliff nebyl, ani já bych tu nebyl.”



--Silent 7Hvězd

Senior na Magické univerzitě. Čarodějnice sedmi hvězd. Po celém světě známá tím, že v různých zemích nainstalovala Teleportační magické formace. Kromě toho ve spolupráci s Rudeem vymyslela nespočet zásadních vynálezů a rozvoje.



--Ariel Anemoi Asura

Královna Asurského království. Podle záznamů Asurského království těsně před smrtí řekla svému důvěrníkovi Lukeovi toto: „To díky Rudeově velkému úsilí je teď v Asurském království mír, takže ani po mé smrti k němu nebuď nepřátelský.”



--Aleksander C. Ryback

Bůh severu Kalman III. Bývalé 7. místo Sedmi světových velmocí. Levá ruka Dračího boha. Má se za to, že jako náhrada za Rudea, co chtěl být diskrétní, obcházel různé národy jako zástupce Dračího boha.



--Rinia Dedorudia

Kapitánka Rudovy žoldnéřské skupiny. Mělo se za to, že jako jedna z Náčelnic Zvířecí rasy jednala jako prostředník mezi Rudeem a Zvířecí rasou.



--Pursena Adorudia.

Zástupce kapitána Rudovy žoldnéřské skupiny. Podobně jako Rinia jako jedna z Náčelnic Zvířecí rasy jednala jako prostředník mezi Rudeem a Zvířecí rasou.



--Pergius Dola

Jeden ze „Tří hrdinů démonobijců”, Obrněný dračí král. Vůdčí autorita Asurského království. Učitel Silenta 7Hvězd. Podle záznamů Asurského království se mnohokrát o Rudeovi zmiňoval, ale jeho vztah s Rudeem stále zůstává neznámý.



<Reference>

--Dějepisectví Asurského království [Dávné záznamy Asurského království], Asurské království K480.

--Kniha Norn Greyratové [Dobrodružství kmene Supardů], Zanobova figurínová firma, K427

--Kniha Norn Greyratové [Muka génia – Aisha Greyratová], Rudova žoldnéřská skupina, K455

--Kniha Norn Greyratové [Dobrodružství velkého mága Rudea], Zanobova figurínová firma, K470

--Kniha Norn Greyratové [Autobiografie – Průměrný člověk v obklopení géniů], Zanobova figurínová firma, K482

--Správa archívů Milisovy církve [Jednání Milisovy církve], Milisova církev, K460

--Historické kompilace království Bihaeril [Dějiny království Bihaeril K420 – K430], království Bihaeril, K432

--Rinia Dedorudia [Protokol Rudovy žoldnéřské skupiny], Rudova žoldnéřská skupina, K456

--Julliettina kniha [Správní schůze Zanobovy figuríny – jednání], K477

--Kniha Silenta 7Hvězd [Zbrusunová magická učebnice], K442

--Kniha Krvavého hraběte [Skvělí muži světa – hrdinové], K480

Zaznamenal: Asistent ředitele Referenční síně Asurského království, Couleur Elrond
-------------------------------------------------


~ Takový historický výcuc. Aneb jsem ve strašné depresi, neboť těch 23 knih života se v podstatě stáhlo na nějakých 12 stránek... ~

~ Stále ještě můžete hlasovat o dalším projektu, a to zde, byť je asi více méně rozhodnuto. Pokud se tedy nestane nějaký zázrak... ~


<Předchozí>...<Následující>


5 komentářů:

  1. Mnohokrát jsem se musel pousmát při tomhle souhrnu. Osobní bílá látka :-) Zřejmě nenašli jeho svatostánek. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji :-), až mi ten souhrn přijde divný po tolika knihách :-(, no uvidíme co bude v posledních dvou kapitolách, snad to trochu líp ukončil.

    OdpovědětVymazat
  3. Zvláštní že z toho všeho jsou pochybnosti zrovna o tom jestli byl zvrhlík. Děkuju za překlad.

    OdpovědětVymazat
  4. ďakujem za krátke zhrnutie života a teším sa na bonusovky.

    OdpovědětVymazat
  5. Jediné co mě vadí na tomhle příběhu tak se vůbec nevyresilo kdo je tam premystil ale co už 🤣

    OdpovědětVymazat