Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 16. března 2016

Kapitola 44 - Svaté Milisovo království (část 6)


Část 6


Příštího dne Eris a Ruijerd odešli odděleně.

I já jsem šel ven do města koupit papír, pero a inkoust. Při té příležitosti mám v plánu také prověřit tržní ceny ve Svatém Milisově království. Co se týče jídla, je celkem o dost levnější než na Magickém kontinentu. Kvalita jídla je tu také tak vysoká, že Magický kontinent ani není hoden srovnání. Byly tu různé druhy čerstvého masa a ryb, dokonce i syrová zelenina se vesele prodávala.
Ze všeho nejvíc mě překvapila vejce. Slepičí vejce se prodávala nesmírně levně. Čerstvá vejce, byla to vejce, která byla doslova snesená dneska. Na Magickém kontinentě jste vajíčka na prodej našli jen sem tam. Ale nebyla to vejce od slepic, ale od magických tvorů. Využívala se tak, že se nechala vylíhnout a magičtí tvorové se pak vycvičili. Očividně nebyla určená k jídlu. Ani nebyla tak levná, abyste je mohli jen tak z rozmaru usmažit.

Pravdou je, že na tomto světě existuje drůbež. Dokonce i v Buině byl člověk, co měl slepice. Abych byl přesný, je to pták, co se slepicím velmi podobá. Zdá se, že chování drůbeže je v Milisu celkem běžné.

Už je to nějakou chvíli, co mě přemohla touha dát si rýži se syrovými vejci. TKG. Tamago kake gohan. (pozn.: přesně jak bylo řečeno, vařená rýže se syrovým vajíčkem a sójovou omáčkou navrch :). Je to dokonalé a ucelené jídlo.

Ale není tu žádná sójová omáčka. Zkusil jsem jen tak pro jistotu prohledat trh, ale zdá se, že tu není nic podobného.

Přesně jako v Asurském království i ve Svatém Milisově království je hlavním jídlem chléb. Ačkoli už jsem si potvrdil, že na tomto světě existuje rýže. Místo, kde je hlavním jídlem rýže, je severní a východní část Centrálního kontinentu. Roxy to psala v jednom ze svých dopisů, že se rýže pěstuje i v království Shirone. Hlavním způsobem kuchyňské přípravy je údajně smíchat rýži s masem, zeleninou a rybami do něčeho jako paella.

Ačkoli... ale...

Údajně v té oblasti není žádný drůbežárenský průmysl. Jestli to je kvůli klimatu nebo prostě jen tím, že nemají žádné slepice, v každém případě tam téměř nikdy nejsou vejce. A mnohem horší je, že tu není nic podobného sójové omáčce.

V té mojí encyklopedii rostlin bylo něco, co hodně vypadalo jako sója, ale zdá se, že neproběhly žádné pokusy ve snaze ji nechat zfermentovat a proměnit na sójovou omáčku.

Ačkoli kdyby člověk hledal, tak by se třeba někde našla. Přece jenom vejce a rýže existují. Zařídím, aby se mi jednoho dne dostala do rukou. Pak si to dám, tamago kake gohan.

Vážně se moc netrápím hygienou vajec. I kdyby se člověku udělalo blbě, dá se to prostě vyléčit detoxikační magií.
-----------------------------------------------------------

Žádné komentáře:

Okomentovat