Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pondělí 6. června 2016

Kapitola 53 - Království Shirone (část 1-3)



Část 1


Dorazili jsme do království Shirone.

Království Shirone je malá, ale stará země s historií 200 let. Na tomto světě, jehož historie se zapisuje po tisíce let, se 200 let možná nezdá takové stáří.

Ale před 400 lety všechny země lidské rasy kromě Asurského a Svatého Milisova království vyhladila válka. Až do období před 300 lety, kdy království Dračího krále ovládlo nejjižnější cíp kontinentu, to bylo území silného sváru. Dokonce i teď když se vydáte na sever, rozkládá se tam sporná zóna.


Království Shirone je země, která je relativně blízko té sporné zóně. Jak se království Shirone podařilo na takovém místě vydržet jako země po 200 let? Upřímně mě to moc nezajímá, ale z větší části vím proč. To proto, že s královstvím Dračího království uzavřeli ve své rané historii spojenectví. Ačkoli i kdybyste to nazvali spojenectvím, rozdíl v moci je tam jasný.

Kdybyste se v království Shirone zastavili cestou do království Dračího krále, je to jako ty dvě druhá království, vazalský stát. O to království se zajímám jenom proto, že je tam Roxy.

Ta mladá? Ne, není mladá.

Tedy pokud je ta moje roztomilá, mírně nešikovná shishou pořád v této zemi a slouží u královského dvora jako mág. Slyšel jsem, že jednomu princi popálila ruce, ale jsem si jistý, že se pořád snaží ze všech sil.

Chci se s ní setkat, neboť jsem ji už dlouho neviděl. Setkat se s ní a říct jí, že jsem v pořádku. Chci si s Roxy popovídat a říct jí o tom, jak jsem navštívil její rodnou vesnici. Chci, aby mi ukázala svou magii královského řádu.

Zatímco jsem myslel na tohle, pokračovali jsme po cestě do hlavního města.




Část 2


Tahle země je něco jako vazalský stát království Dračího krále, ale je to jiné než ty dvě předchozí země, v kterých jsme se po cestě zastavili, nepůsobí dojmem kolonie. Tohle území se udržuje trochu odděleně, aby sloužila jako nárazník případným sporům. Vážně to moc dobře nechápu.

Podél cesty jsou pole s plodinami, co nepůsobí nijak jednotně, a dobytek se tam volně popásá. Možná je nechali ležet ladem, taky tam bylo území s něčím, co vypadalo jako jetel a tráva. Nemám žádné znalosti v zemědělství, ale zdá se, že obyvatelé tohoto světa nepěstují plodiny bez rozmyšlení.

Zatímco jsme pozorovali, jak se ta scenérie kolem nás míhá, dorazili jsme do hlavního města království Shirone, Ratakie. Projeli jsme hradbami kolem města.

Na tomto světě jsou větší města obecně obehnaná hradbami. I v Roa a Milishionu to bylo takové. Dokonce i v královstvích Kikka a Sanakia měla větší města hradby.

Když se na to podíváte, jsou to spolehlivé hradby, co působí tak fantasticky. Ani na Magickém kontinentu se hradby nijak nelišily. Spíš se dá říct, že na Magickém kontinentě, kde jsou netvoři silní, jsou ještě pečlivější. Nebyla tam žádná města, co měla velké nebo přírodně vytvořené hradby jako město Rikaris.

Ale různé kmeny, co žily nedaleko každého města, využily svých jedinečných schopností, aby vystavěly pevné hradby na ochranu města. Dokonce i v případě malých vesnic denně probíhá vymycování netvorů v blízkosti vesnice. Kdybyste ty hradby měli porovnat s hradbami na Centrálním kontinentu, napadlo by vás, že je udělali jen na oko.



Část 3


Dorazili jsme do hlavního města Ratakie.

Když jsme vjeli do města, jako obvykle jsme vůz zanechali ve stájích. Je tu dost ostře vyhlížejících dobrodruhů, pravděpodobně proto, že se v této zemi nachází spousta labyrintů.

Paul a Ghyslaine byli taky takoví, zdá se, že i Roxy se jednou vydala do labyrintu. Lidé, co prozkoumávají labyrinty, jsou většinou zkušení nebo mám aspoň pocit, že mi Paul něco takového říkal.

V okolí Shirone je velké množství labyrintů. Pokud jste první, kdo takový labyrint pokoří, do rukou se vám dostane velké množství financí. Takže i jen mezi těmi dobrodruhy, co se zatoulají až sem, je mnoho dobrodruhů řádu S, co chtějí rychle zbohatnout.
--------------------------------------------------------

3 komentáře: