Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

pátek 15. dubna 2016

Kapitola 49 - Týden v Milishionu (část 2)



Část 2


Takže. Jeden týden je krátká doba. Musím ho smysluplně využít. S touhle myšlenkou jsem zašel do Gildy dobrodruhů v Milishionu. Jak se dalo čekat od místa, kterému se říká velitelství, byla to celkem velká budova. Byla to dvoupatrová budova a byla to ta největší gilda dobrodruhů, jakou jsem viděl. Ačkoli říkám tohle, dřív už jsem viděl spoustu velkých budov, takže mě to moc nedojalo.

Jako první je sběr informací. Pro teď je hlavním tématem záležitosti ohledně kraje Fedoa. Nicméně jsem nenašel nic, co bych už neslyšel od Paula. Jinými slovy nejinformovanějším člověkem v těchto záležitostech je, jak se dalo čekat, Paulova pátrací družina.

Jako další jsem se zajímal o netvory, co se vyskytují v oblasti kolem Milishionu. Když jsem to porovnal s Magickým kontinentem, byl tu velký rozdíl v míře hrozby. „Obrovská kobylka” je velká kobylka, „Masožerný zajíc” je masožravý zajíc a „Kamenný červ” je velká žížala atd. atd.

Počet extrémně slabých netvorů je vysoký. V porovnání s Magickým kontinentem je i velikost netvorů malá. V zemi, které jsme čelili, bylo běžné najít netvora, jenž byl několikanásobně větší než člověk. Dokonce i pax kojoti, které jsme lovili až do vyhynutí (nadsázka), byli více než dva metry dlouzí. Kyselinoví vlci byli větší než tři metry. Dokonce i Velká želva měla od předku po zadek v průměru osm metrů a ty největší měly přes dvacet metrů.

Netvoři, které jsem viděl ve Velkém lese během období dešťů, byli také zhruba velikosti člověka.

V porovnání s tím netvoři kolem Milishionu byli velcí asi jenom po kolena. Ačkoli není pravidlem, že čím větší, tím silnější, velikost těhle je v podstatě jejich jedinou zbraní. Závěrem, netvoři kolem Milishionu jsou slabí. Tahle oblast je bezpečná.

Jako další přemýšlím o tom, jak zlepšit pověst Supardů. Ale to je složité. To proto, že v Milishionu je frakce, která chtěla magické rasy vykázat. Ti, co tohle prosazovali, byl jeden ze svatých rytířských řádů Milise: Řád chrámu. Hlasitě volají po tom, aby byly magické rasy vykázány z kontinentu Milis.

Ačkoli říkám tohle, nejvíce vlivu v Milishionu nemá tato frakce. Úřadující papež je hlavou frakce, co podporuje soužití s magickými rasami, a tak se Řád chrámu nesnaží otevřeně vykázat magické rasy. Ale kdyby člen magické rasy způsobil ve městě problém, tito rytíři okamžitě přiletí a začnou jej obviňovat. I když je jejich postavení slabé, pokud mají spravedlivý důvod, pak magickou rasu silně potřou.

Pokud prohlásíme, že je Ruijerd Supard, a budeme jednat ve velkém, je pravděpodobné, že nás Řád chrámu bude mít okamžitě v hledáčku. Město je vždycky pod dohledem Řádu chrámu. V tom případě co takhle mimo město?

S touhle myšlenkou jsem přijal jednu misi. Mise tady byly vesměs řádu B a tohle byla jedna z nich. Zdá se, že v sousedním městě divočí netvor. Je to dost blízko na to, abych se tam dostal a vrátil během jednoho dne. Cílem podrobení je smaragdově zelený tygr: Listový tygr.

Normálně je to netvor, co obývá jižní část Velkého lesa. Z nějakého důvodu se přesunul na jih a usídlil se blízko města. Protože má skvrnitě zelenou srst s místy hnědým vzorováním, když je v lese, naprosto splyne s okolím. Kvůli potížím při detekování spolu se skutečností, že se normálně pohybuje ve smečkách, získal řád B.

Ale zrovna teď je cílem jediný listový tygr a navíc je na holé planině, dá se říct, že je ještě méně nebezpečný než kyselinový vlk. Kdybych použil řádový systém, bude mít v tom nejlepším případě řád D. Kdybych takovouhle zakázku našel na Magickém kontinentu, byl by to důvod k blaženosti.

Když jsem se tam urychleně dostal, přišel jsem v pravou chvíli, protože tygr měl zrovna v tlamě kuře a v klidu si odcházel z vesnice. Když si mě všiml, upustil svou kořist a zavrčel na mě, ale Eris řekla jenom „nech to na mě”, jak se rozeběhla a v mžiku byl tygr rozseknutý na dvě dokonalé půlky.

Zakázku jsme vážně dokončili příliš rychle.

Vesničané nám byli velmi vděční. Poslední dobou se ten tygr choval v okolí agresivně a nemálo vesničanů a dobytka bylo zraněno.

Zdá se, že obvykle městečko přichází bránit jeden ze svatých rytířských řádů. Ale zdá se, že před několika dny došlo k incidentu, kdy nedaleko napadli chrámovou kněžku. Zdá se, že kromě velícího důstojníka byli všichni členové Řádu Chrámu na stráži zabiti. Chrámovou kněžku jen stěží zachránili, ale zodpovědnost za porážku jednotky padla na velícího důstojníka, a tak byl propuštěn.

Ono vůbec poslední dobou docházelo k podezřelým únosům a protože rytířské řády byly napjaté, došlo k něčemu takovému. Kvůli tomuhle měli jak náboženský řád, tak rytířské řády plné ruce práce.

A tudíž rytíři nechali problém s nebezpečným netvorem řádu B, aby se sám nějak vyřešil, a jelikož nebyla žádná jiná možnost, poslali zakázku do Gildy dobrodruhů. No, problémy rytířských řádů a podobně nejsou naše věc.

Takže s těmi informacemi, co jsem získal, začnu svůj experiment. Zpropaguji tady kmen Supardů. Ruijerd je ve skutečnosti Supard a my cestujeme kolem světa a kupíme dobré skutky, aby mezi sebou lidé a Supardi vycházeli.

Kmen Supardů je na první pohled zneklidňující. Proto jsem vytvořil kamennou sošku. Když se na ni podíváte, zmíním Ruijerdovo jméno a nehledě na to, jak strašlivě Supardi vyhlíží, mrknutím oka se jejich postoj k Supardům obměkčí. Bude to, jako když se tvrdohlavý dědeček dívá na své vnouče. Jejich výrazy roztají. Po několika minutách pravděpodobně skončí jako spříznění bratři, co se znají několik stovek let. I když to říkám já sám, je to dokonalé balamucení.

Ale starosta vesnice má na tváři komplikovaný výraz. Ačkoli je Ruijerdovi jako jednotlivci vděčný, něco takového neodstraní předsudek proti magické rase. A jako následovník Milise se zdráhal mít ve svém vlastnictví sošku představující magickou rasu.

Tohle mi řekli a sošku odmítli.

Můj experiment se moc nevydařil. Jak se dalo čekat, zdá se, že některé věci se nedají vyřešit jedním vrzem. Nebo možná jak se dalo čekat, nevyjde to, pokud to nebude bishoujo postavička? Měl bych od teď začít vyrábět postavičky Ruijerda v opačném pohlaví? Ne, v tom případě by to nemělo smysl, ne?

„Tohle jsi vyrobil, hm...?”

Po cestě zpět do Milishionu si Ruijerd dlouho prohlížel tu figurku a velmi ji chválil.

„Správně! Přece jenom Rudeus je v takových věcech dobrý!” řekla Eris chvástavě, když se na tu sošku podívala.

Ačkoli ji tentokrát odmítli, moje sošky se prodávají celkem zadraho. Moje soška mága Vodního světce přece jenom upoutala prince nějaké země. Nebylo by přehnané říct, že jsem královský dodavatel. Zatímco jsem přemýšlel o takových věcech, cítil jsem hrdost, ale...

„Ale tenhle postoj je příliš otevřený, co?” řekl Ruijerd.

„To je pravda. Ten postoj není dobrý, co? Těžiště by mělo být níž...” řekla Eris.

Nakonec je ta soška na nic.

Fňuk.
------------------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře: