Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

čtvrtek 22. září 2016

Kapitola 71 - Nedosažitelná moc II (1-2)

Část 1


„Rád tě poznávám. Já jsem... Fedds.”

Když se Fedds setkal se Zanobou, byl trochu nervózní. Pokud je jeho senior, měl by se podle toho chovat. Víc důležitě a důstojně... nebo to jsem si myslel, ale ta zkazka, že se kolem cizinců stydí, je možná vážně pravdivá. Zanoba s trhnutím předstoupil.

„Třetí princ království Shirone, Zanobe Shironeeeeaaaa!”


Zanoba začal být nafoukaný, a tak jsem ho zezadu kopl do kolene. Trochu se překotil. Není to tak, že mám v plánu posilovat hierarchii. To jenom, že by pravděpodobně bylo nejlepší, kdyby se při prvním setkání se svým seniorem choval pokorněji.

„Zanobo, náš plán vymyslel tady Fedds. Řádně mu vyjádři svou úctu.”

Když jsem tohle řekl, Zanoba se ohnul v pase a pozdravil ho.

„Rozumím, mistře... věřím, že jsem ještě neměl to potěšení se s tebou setkat. Já jsem třetí princ z království Shirone, Zanoba Shirone. Těší mě, že tě poznávám.”

„N-ne, to je v poh— pořádku. Jelikož pocházíš z královské rodiny, prosím, přestaň.”

Fedds se schoval za mými zády, zatímco nervózně máchal pažemi. Jak to Zanoba viděl, udiveně na něj zíral. Mezi Feddsovým vzhledem, zkazkami o jeho osobě a jeho momentálním chováním a řečí je udivující rozdíl.

Navzdory tomu, že je to mág němého zaříkávání a že se mu říká Tichý Feeds, choval se takhle bojácně. Navzdory tomu, že nosil sluneční brýle a vypadal trochu... jakmile jste si s ním promluvili, zjistili jste, že se chová typicky pro svůj věk. Je to hodný senior, co se stará o své juniory.

„Takže když jsme se takhle sešli, pojďme.”

Na můj povel ti dva začali kráčet.



Část 2


Trh s otroky je v Obchodní čtvrti.

Na kontinentu Milis a v jižních částech Centrálního kontinentu se obchod s otroky jen stěží protloukal. Ale tady na severu je to jiné. Tady je obchod s otroky ve většině zemí naprosto zákonný a podporovaný. Pro země v severních částech Centrálního kontinentu je obchod s otroky důležitým podnikáním. Spoléhají se na něj tak moc, že by bez něj nepřežili.

Existují různé důvody, proč se člověk stane otrokem.

Lidé, co ve válce osiří.

Lidé, co jsou kvůli špatné úrodě až po uši v dluzích, a prodají své děti.

Lidé, co prodají sebe, aby zachránili rodinu.

Také se povídá, že pod příkrovem Zlodějské gildy existuje něco jako farma otroků.

Království Ranoa, jenž je součástí Magického triumvirátu, by přežilo i bez otroků. Ale čím víc na východ člověk jde, tím větší je počet chudých vesnic, co musí pravidelně prodávat děti.

Tyhle otroky kupují válečníci a žoldácké družiny nebo země a používají je jako pěšáky ve válečných operacích.

Ale v tomhle podnikání jsou i tací, co mají vztahy s Asurským královstvím. Krásní nebo schopní otroci se odváží k prodeji v Asurském království. Asurské království je místo, které nezná chudobu. Ačkoli tu jsou lidé, co žijí v nouzi, nikdo tu netrpí hladem. Otroci, které přivedou sem, jsou v podstatě vítězové. Ale já si upřímně myslím, že jste prohráli v okamžiku, kdy se z vás stal otrok.

A jelikož jsou otroci tady na severu výteční a robustní, jsou lidé, co cestují až sem, aby si koupili otroka. Je tu hodně lidí, co vypadá, že chce nakupovat.

„Takže tady to je, co?”

Ve skutečnosti jsem si v gildě dobrodruhů předem zjistil nějaké informace.

V takhle velké čtvrti je mnoho trhů s otroky. Tahle konkrétní čtvrť jich má pět.

Ačkoli tu je pět trhů, liší se kvalitou. Například mi bylo řečeno, že z jednoho z nich „v žádném případě nemám kupovat”. Bylo mi řečeno, že na trhu s nízkou důvěryhodností jsou nemocní nebo umírající otroci a prodejci se je bez mrknutí oka snaží podstrčit ostatním. No, taky jsem slyšel, že se tam občas dá narazit na bingo, ale jelikož jsme všichni začátečníci, nemáme jak určit rozdíl.

Jelikož jsme v tomhle noví, míříme na lepší trh s otroky.

„Hmm, je to dost jiné než u nás doma.”

Zanoba se zájmem přikývl.

Trh s otroky na první pohled vypadal jako normální budova. Postavený z kamene a hlíny, byla to typická budovat těchto končin. Když to posoudím s přihlédnutím ke standardům tohoto světa, je to větší budova. V řadě byly tři. Nad dveřmi, které sloužily jako vchod, bylo napsáno: společnost Ruim – centrum pro obchod s otroky.

U vchodu hořely ohně a kolem stáli muži s koženou zbrojí přes zimní oděv. Byli neoholení, ale nepůsobili nějak zvlášť špatným dojmem. ...Ale já jsem dva roky strávil jako dobrodruh, takže je možné, že jsem si na takový zjev zvykl. V minulosti bych o nich pravděpodobně smýšlel jinak.

„Trh s otroky není venku, hm...”

Feddsův hlas zněl překvapeně. Na severu je mnoho trhů s otroky uvnitř. Důvod je prostý.

„Půjdeme?”

Když jsme vstoupili, naše těla obklopil závan horkého vzduchu. Všude uvnitř jsou planoucí ohně.

A na mnoha stupíncích jsou v řadě seřazení nazí otroci. Důvod, proč to dělají uvnitř, je prostě proto, že je chladno. Otroci by se jim nachladili.

Ale jelikož vnitřní trhy přicházejí o procházející zákazníky, někteří to stejně dělají venku.

„Hmm, je tu spoustu různých nabídek, že? Mistře, co budeme dělat?”

„Jelikož je to i můj první nákup, nejdřív se porozhlédneme kolem.”

Začali jsme se tam procházet bez žádného konkrétního plánu. Osm kupeckých stupínků jsou kupci sdružení se společností Rium. Kolem nich jsou pravděpodobně shromáždění ti, co prodávají nakoupené otroky.

Pravděpodobně se vyměňují, když jsou vyprodaní, nebo se možná mění po uplynutí daného času.

Je to celkem úspěšné podnikání a kolem každého stánku jsou davy lidí. Jejich oděvy se značně liší; jsou tu lidé jako já oblečení jako dobrodruhové, lidé jako Fedds a Zanoba oblečení jako šlechtici a také lidé oblečení jako kupci, měšťané, prostý lid a studenti. Mezi nimi jsou kupci, kteří zamýšlejí znovu prodat koupené otroky. Dál od stánků jsou lidé, co si zrovna koupili otroky a navzájem se baví.

Mohli by ti šupáci být kapsáři? Ne, kapsáři by nepřišli na takové střežené místo. Mohli by to být otroci, které jejich pán vyslal na koupi dalších otroků.

Nicméně jsem pod róbou sevřel svůj měšec na mince. Tentokrát mi byly svěřeny finance. Nebylo by vtipné, kdyby mě okradli.

„U—uaa, uaa... vážně jsou všichni nazí...”

Jak Fedds spatřil stánky s otroky, překvapeně na ně zíral. Tvář měl jasně rudou. Protože měl na sobě plášť, tak jsem to nemohl říct s jistotou, ale zdálo se mi, že nesměle stál se špičkami vytočenými k sobě.

„V-vážně jsou velcí, co...? Takhle vyrůst...”

Když jsem následoval jeho pohled, zjistil jsem, že se dívá na otroky, co vypadali jako válečníci. Představovali je jako nabízené zboží. Ať už žena nebo muž, všichni byli dobře stavění. Konkrétně ta válečnice uprostřed byla pěkná. Byla velká. Není třeba zmiňovat, že měla velkou postavu, ale kvůli její nadýmající se hrudi jste na ni koukali s touhou v očích. Ačkoli takhle velké zařízení v bitvě překáží, jak jsem se dozvěděl od Eris, na tomto světě v tom vážně není problém, i když jsou obrovské.

„Seniore, tohle je poprvé, co jsi na trhu s otroky?”

„Ech? Ach, hmm...”

Zatímco se škrábal za uchem, jednou rukou už si rozpačitě držel plášť před sebou. Pravděpodobně se trápil kvůli poloze svého vybavení. Skutečně reakce panice. Kdysi jsem byl taky takový. A teď? No, podívejte, tentokrát je můj motiv trochu jiný.

„T-ty jsi na to vážně zvyknutý, co, Rudee?”

Ačkoli byl Fedds mým seniorem, zdá se, že ještě pořád neměl žádné zkušenosti. Když o tom takhle popřemýšlím, mám pocit, že bych se měl trochu pochlubit svým vítězstvím, ale já jsem to taky dělal jenom jednou a moje partnerka ode mě utekla. To není věc, na kterou bych mohl být hrdý. Ale stejně, jenom s touhle zkušeností jsem ohledně těhle věcí o něco klidnější. Ale teď mám problém, že jsem až příliš klidný!

„Myslím, že až budeš mít taky nějaké zkušenosti, tak si na to víc nebo míň zvykneš, seniore.”

„M-myslíš? Počkat, takže s tím už máš nějaké zkušenosti, Rudee...”

Zdá se, že to Feddse trochu deprimovalo. Vážně je mladý, co? Skutečně mladý.

„Mistře, válečníky nepotřebujeme, takže bychom měli hledat rasu, co dokáže používat magii a má šikovné ruce, ne?”

Zanoba trhl bradou jiným směrem, jako by chtěl říct, že ho tohle nezajímá. Zdá se, že v podstatě nemá žádný zájem o ženy. Technicky je vdovec, takže to možná není tak, že o sex nemá vůbec žádný zájem.

„Rasa s šikovnýma rukama, tak to potom musí být trpaslíci, co?”

„Asi jo. Nejlepší by pravděpodobně byl trpaslík, co dokáže používat zemní magii. Ačkoli si vážně nemyslím, že na té rase musíme nějak trvat,” řekl jsem a rozhlédl se po stáncích. Ačkoli je to takhle velký trh, je tu jen pár trpasličích otroků. Většina otroků jsou bojeschopní otroci a nejsou tu skoro žádní, co by vypadali, že se hodí k řemeslu.

„Ehm, Rudee. Pokud ho budeš učit magii, myslím, že by bylo lepší koupit malé dítě, co nedokáže používat magii,” poradil Fedds.

„Proč?”

„Dítě se němé zaříkávání snadno naučí.”

„Ach, takže takhle to je?”

„Hm. Myslím, že po desátém roce už se to v podstatě nedá naučit.”

Takhle to funguje? Ale když tak o tom přemýšlím, ačkoli to Sylphy dokázala, Eris ne. Mohlo by to mít nějakou spojitost s věkem?

„Má to co dělat s věkem člověka?”

„Hm. Dle mých zkušeností a slov mého mistra a učitelů tady na škole jsem si vyvodil, že by tahle teorie neměla být špatná, ale... Ach a taky když začneš používat magii zhruba ve věku pěti let, obrovsky ti stoupne objem many. Pokud chceš, aby vyráběl figuríny tvojí metodou, pak by bylo lepší, aby měl velkou zásobu many, že?”

Pokud začnete používat magii od věku pěti let, objem many vám obrovsky stoupne. V minulosti jsem přišel s podobnou hypotézou, ale tohle je poprvé, co to slyším od někoho jiného.

„Slyšel jsem, že objem many se určuje při narození, ale...”

„To je špatně. Rozhodně se to píše v učebnicích, ale protože po desátém roce manu prostě nezvedneš, myslím si, že to je pravděpodobně nedorozumění.”

Aha. Takže když začnete používat magii od pěti let, obrovsky vám stoupne objem many, co? Jelikož já jsem magii používal od věku dvou nebo tří let a moje zásobárna many je obrovská, tak s tím mohu souhlasit. A jelikož Fedds řekl, že s tím má osobní zkušenosti, pravděpodobně také skrývá značné množství many.

„Feddsi, ty jsi také používal magii od raného věku, co?”

„Hm. To... můj mistr mě v minulosti zachránil a já jsem ho tehdy prosil, aby mě učil.”

„Hee.”

Možná na něj v lese zaútočil nějaký netvor. Ne, jelikož byl malý, je tu vysoká šance, že ho unesli. Na tomhle světě únosy celkem vzkvétají. Jelikož by byl senior pravděpodobně krasavec, kdyby si sundal ty brýle, chápu, že by se na něj únosci zaměřili.

„Ten tvůj mistr také dokáže používat němé zaříkávání?”

„Hm. Je to úžasný člověk, víš. Dokonce ještě teď ho respektuji.”

„Vážně? V tom případě bych se s ním jednoho dne rád setkal.”

Člověk, co dokáže používat němé zaříkávání. Pokud bych se s ním setkal, moje magie by se možná mohla trochu zlepšit. V každém případě bych z toho měl nějaký užitek... nebo to jsem si myslel, ale Fedds se hořce usmíval.

„Ehm, to je pravděpodobně nemožné...”

„Aha. Takže to je vážně někdo důležitý, co?”

Fedds je přece jenom čestná stráž princezny. Jeho mistr je možná dvorní kouzelník nebo něco. Dvorní kouzelník ho například nějakým štěstím zachránil a pak toho Fedds využil, aby se stal jeho učedníkem. Pak vyrostl a stal se strážcem princezny. Může to být něco takového. Pokud je to dvorní kouzelník Asurského království, tak by měl být schopen použít aspoň němé zaříkávání.

„Důležitý člověk... to vlastně ani ne, ehm, pochází z kraje Fedoa.”

„Aaach...”

Zapletl se do toho teleportačního incidentu, co? V tom případě se možná pohřešuje.

„Totiž, ehm... bylo by dobře, kdyby byl pořád naživu.”

„Je naživu. Přece jenom jsem ho už našel.”

Když už o tom mluvíme, přece jenom se zmínil, že ten teleportační incident zkoumal, protože hledal svého známého. Počkat, pokud ho nedávno našel, pak...

„Ha? Tak proč se s ním nemůžu setkat?”

„Huhu... To je tajemství.”

Senior Feds se nesměle zasmál.

...Jak to, že při pohledu na tenhle úsměv mi srdce začne takhle bušit?

Ačkoli ve 2D překousnu cokoli milostného, byl jsem si jistý, že nejsem homo, ale...

Možná že to je jen taková drastická metoda.
---------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. :D ach jo občas je fakt blbej xD díky moc těším se na pokračování :D
    -P

    OdpovědětVymazat
  2. Díky ale dostat se za tu část kde byl rozhovor o "mistrovi" bylo opravdu těžké

    OdpovědětVymazat