Část
5
Stejně
jako táboření.
K
večeři bylo maso z velké želvy. Měli jsme tolik masa, že jsme
polovinu pod Ruijerdovým dohledem usušili.
Maso
Velké pozemní královské želvy. Upřímně řečeno, vůbec není
dobré. Chutná celkem syrově a je tuhé. Údajně se dlouho vaří.
Ale Ruijerd jej ugriloval co nejrychleji.
Grilování
na táborovém ohni.
Když
už jsem zmínil táborový oheň, když zemře kamenný trent,
postupně vysychá. Z toho důvodu jsou celkem užiteční k sušení
prádla a jako dřevo na oheň. Myslím, že teď už chápu, proč
ho Ruijerd považuje jen za dřevo na otop.
„??”
V
každém případě tohle maso je příšerné. Kdo řekl, že maso z
těhle želv je dobré? Ruijerde, to jsi byl ty. Tohle maso je špatně
stravitelné, pokud nepřidáš koření nebo něco podobného, aby
ses zbavil toho pachu.
Ach,
já chci hovězí. Chci hovězí s rýží.
Tyhle
řádky jsem četl v manze ve svém předchozím životě: „Smažené
maso je super. Super, protože je dobré.”
Skutečnost
těch slov odhaluje, že na smaženém mase, co není dobré, není
vůbec nic skvělého.
Když
tak zavzpomínám, jídlo v asurském království bylo dobré. Jídlo
se obvykle točilo kolem chleba, ale maso, ryby, zelenina a zákusky
byly jako z tříhvězdičkové restaurace.
Pokud
člověk jako já, co se narodil v zapadákově, má tyhle pocity,
tak Eris se svým zázemím se pravděpodobně cítí ještě hůř.
Zatímco jsem o tomhle přemýšlel, Eris se nacpávala bez
viditelných problémů.
„Tohle
je překvapivě dobré...”
Lži...
Ne,
tohle je ono, ne? Dítě, co vždycky jedlo jenom vybrané lahůdky,
se dostane k fastfoodu a má pocit, že to je dobrota.
„Co
je?”
„Ne,
nic, chutná ti to?”
„Jo!
Vždycky jsem chtěla něco takového vyzkoušet.”
Zdá
se, že po všech těch Ghyslaininých historkách vždycky toužila
grilovat maso nad táborovým ohněm a sníst ho.
Vážně
obdivuje pár divných bodů.
„Dá
se to jíst i za syrova.”
Jakmile
Eris Ruijerda zaslechne, oči jí zazáří.
„Prosím,
přestaň.”
Zoufale
jsem se snažil Eris zadržet, když si kousek ukousla, aby ho
vyzkoušela. Co budeš dělat, pokud tam jsou nějací paraziti, co?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Žádné komentáře:
Okomentovat