Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 31. srpna 2016

Kapitola 68 - První školní den II (1-2)

~ Rudeus je ve skutečnosti takový zabedněnec, že i když se TU pravdu konečně dozví (aspoň částečně), tak stejně bude ještě hodně dlouho zapírat. No, ale to je všechno, co ze mě na tohle téma dostanete. Sama za sebe můžu říct, že i při překladu ještě v některých pasážích mlátím hlavou do klávesnice :D ~

Část 1


Když třídní hodina skončila, Zanoba svědomitě odešel na svou další hodinu. Zdá se, že mu není dovoleno vynechávat hodiny.

Cliff se zdá být od přírody vážně zapálený do studia.

Rinia a Pursena působí dojmem, že své studium bojkotují, ale vypadá to, že na hodiny řádně chodí.

Podle Zanoby bude za dvě hodiny čas na oběd. Pozval mě, abych se najedl s ním. Jaké potěšení!

Nakonec začnu chodit na hodiny. Ale nepleťte si důvody pro můj příchod sem. Nikdy jsem sem nepřišel kvůli studiu.

úterý 30. srpna 2016

Kapitola 67 - První školní den I (5-6)



Část 5


Po promluvě s těma dvěma jsem naslouchal Zanobovi, co se tvářil složitě. A když jsme se vzdálili, zašeptal mi: „Mistře, proč ses tak moc ukláněl a podlézal jim?”

Slyším, co povídáš.

„...Můj učedníku, základem je, abychom se vyhnuli všem zbytečným hádkám mezi studenty.”

„O...opravdu? ...Pokud to říká mistr, pak už ohledně toho nic nepovím.”

Zanoba lítostivě kývl.

Kapitola 67 - První školní den I (3-4)

Část 3


Když zahajovací ceremonie skončila, rozloučil jsem se s Elinalize a zamířil k jedné třídě. Je nezbytné aspoň jednou do měsíce přijít na třídní hodinu. Podle toho, co jsem slyšel, je jenom šest dalších zvláštních studentů, a bylo mi řečeno, abych se s nimi vážně nehádal. I když mě o to takhle žádají, stejně nemám v úmyslu se s někým zaplétat do rozporů. Prostě odmávnu všechno nepříjemné.

Jak jsem o tomhle přemýšlel, dorazil jsem na konec jedné ze tří školních budov postavených v řadě. Moje třída je místnost vzadu na třetím podlaží.

neděle 28. srpna 2016

Kapitola 67 - První školní den I (1-2)

Část 1


Magická akademie v Ranoe.

Největší magická škola na světě, sponzoruje ji Magická gilda Magického triumvirátu a pyšní se největším kampusem. Nynějším ředitelem je jeden z vedoucích Magické gildy známý jako [Větrný mág řádu krále Georg]. Momentálně je tu ke studiu zapsáno přes 10.000 studentů.

Ačkoli se označuje jako Magická akademie, učitelé mají spoustu a spoustu různých znalostí a po pravdě řečeno se tu můžete naučit v podstatě cokoli. Na školu mohou být přijati lidé ze všech kmenů, druhů a společenského postavení.

čtvrtek 25. srpna 2016

Kapitola 66 - Přijímací zkouška (3-5)

~ Malé prohlášení, aby mi nepřišel další 'dobrosrdečný' mailík, že překládám špatně -- ne že by mi to vadilo, já mám mailíky a komentáře ráda, ale potom to další 'horkokrevné' dohadování nemusím. Takže, <<< začátek litanie>>> nepřekládám doslova, ale snažím se to uzpůsobit tak, aby se to dobře četlo. Například: když Rudeus vypráví v minulém čase a pak mu tam najednou skočí přítomný čas, co prostě zní divně, automaticky přítomný čas měním na minulý. Anebo když Rudeus zmíní nějaké přísloví, např: "nepočítat kuřata, dokud se nevylíhnou", tak se snažím najít vhodné české přísloví jako "neříkej hop, dokud nepřeskočíš" a podobné malé úpravy. <<<konec litanie>>> 
Fuu, jen jsem si potřebovala vylít srdíčko. Samozřejmě nejsem dokonalá a pokud najdete chybičku, nahlašte ji, ať se opraví, ale prosím slušně, díky! ~



Část 3

úterý 23. srpna 2016

Kapitola 66 - Přijímací zkouška (1-2)



Část 1


Království Ranoa.

Největší země ze Severských zemí Centrálního kontinentu. Ačkoli je největší, nyní má zhruba stejnou moc jako království Shirone. Ale prostřednictvím Magické gildy je úzce provázané s královstvími Neris a Basherant. Pokud dáte dohromady kombinovanou moc všech tří zemí, i když se nacházejí v ubohých severských krajích, dají se považovat za skrytou čtvrtou největší moc na světě.

čtvrtek 18. srpna 2016

Kapitola 65 - Dopis s doporučením (5-6)


Část 5


Té noci.

Byl jsem na bílém místě. Byl tam muž. Je to ten chlápek. Mozaika.

Už to jsou dva roky.

„Hm, dlouho jsme se neviděli.”

Ach, to je bezpochyby Hitogami.

„Co to je za výraz?”

To nic, tím se netrap.

„Já se tím netrápím. Jen jsem zvyklý na to, jak všechno říkáš tak divně.”

středa 17. srpna 2016

Kapitola 65 - Dopis s doporučením (3-4)



Část 3


Takhle to dál šlo zhruba měsíc, až do jednoho konkrétního dne.

Přišel dopis adresovaný mě. Byl to pevně zapečetěný dopis. Na něm bylo napsáno: [Magická akademie v Ranoe].

Co to je?

Rozlomil jsem tu pečeť a rozbalil dopis.

úterý 16. srpna 2016

Kapitola 65 - Dopis s doporučením (1-2)



Část 1


Od té doby, co jsem slyšel, že se Zenith našla, uplynul jeden týden.

Pořád jsem zůstával v hostinci v království Basherant. Chci zamířit na kontinentu Begaritto, ale rychle se přiblížila zima. Takže jsem se rozhodl, že v téhle zemi ještě chvilku zůstanu.

Zimy v severských zemích Centrálního kontinentu jsou tuhé. Sníh padá neustále a může nasněžit až 5 metrů. Hlavní cesty a některé důležité zemské cesty jsou průchodné, ale to se mění, jakmile vyrazíte za hranice.

Za pomoci magie jsem zastavil sněhovou bouři, roztavil sníh a cestoval. Jenže neznám magii, která by vyčistila všechny silnice, takže se nemám jak dostat do další země, aniž bych musel tábořit venku. Pravděpodobně bych se setkal s katastrofou.

neděle 14. srpna 2016

Kapitola 64 - Dobrodruh Močál (3-4)



Část 3


21 kráčelo mrazivou tundrou Severních zemí. Jejich stopy zaprášila tenká vrstva sněhu. Listí ze stromů opadalo a větve se bělaly mrazivým vzduchem. Brzy přijde dlouhá zima.

„Močále. Můžeš dopředu provést průzkum?”

Po Soldatově rozkazu Močál použil vhodnou magii. Vykouzlil pilíř z hlíny a sněhu, na jehož vršku stál a vznesl se vysoko do vzduchu. Díky tomu měl rozhled do celkem velké dálky. Močál pak nahlásil, co vidí. Cílem je velký rudý drak. Zvíře, co je během neustálého průzkumu těžké přehlédnout.

Co je tohle? Močál také zpozoroval něco jiného.

pátek 12. srpna 2016

Kapitola 64 - Dobrodruh Močál (1-2)

~ začátek 7. knihy! Tímto jsme se přehoupli do druhé čtvrtiny celé webnovely. To zní povzbudivě :) ~


Část 1


„Manová kalamita”. Obecně užívaný termín k popsání události známé jako [Metastázová událost na území kraje Fedoa], ke které došlo před 5 lety.

Od té doby bylo nahlášeno, že lenní pán toho území, Sauros Boreas Greyrat, byl popraven. Také bylo nahlášeno, že starosta města Roa, Philip Boreas Greyrat, a jeho manželka, Hilda Greyratová, také zemřeli. V posledních hlášeních byla za mrtvou prohlášena i Philipova dcera, Eris Boreas Greyratová.

S tímto závěrem premiér Darius Silva Ganius ukončil finanční podporu v pátrání a záchraně uprchlického tábora ve Fedoe. A místo toho přesunul zaměření té organizace na zúrodňování země a obnovu kraje.

pondělí 8. srpna 2016

Extra 63.5 - Setkání dvou

~ Fuhahahaha! Říká vám tenhle smích něco? ~

Část 1


Roxy Migurdia dorazila do města Kurasuma. Toto město se nacházelo v severním cípu Magického kontinentu. Rozhodně to bylo prosperující město, ačkoli ne tak jako město Rikaris. Na první pohled se nezdálo, že by mělo nějaké zvláštní rysy, a bylo to tedy průměrné město, které se dalo najít všude.

Ale po pravdě řečeno démonický král, co nad tímto městem vládl, měl dobré vztahy s Mořskou rasou, takže spolu obchodovali. Kurasuma bylo místem tohoto obchodu a bylo to místo, kde se shromažďovalo zboží Magické a Mořské rasy. Mořská rasa dodávala požehnání oceánu a Magická rasa silné bylinky charakteristické pro tuto oblast. Toto město bylo domovem nesmírně výborné kuchyně, která využívala obou těchto surovin. Dalo by se říct, že v oblasti jídla s ním mohla soupeřit jenom jedno nebo dvě města. Jen tak mimochodem, jedno takové město bylo Wenport.
„Místní jídlo se výtečně hodí k alkoholu!”

Kapitola 63 - Rozhodnutí (5)



Část 5


Zhruba týden jsem strávil jako ve snách.

Někdy za mnou přišel Alfonso a přidělil mi nějakou práci. Myslel jsem si, že v kraji Fedoa nezůstalo nic, co by se dalo dělat, ale zdá se, že počet malých rolnických vesniček se postupně zvyšuje. Pokud se jen trochu vzdálíte od uprchlického tábora, zjistíte, že už se začala pěstovat pšenice.

Dle Alfonsových instrukcí jsem kolem vesnice vytvořil ochranný hliněný val a taky jsem vytvořil říční břeh, aby nedošlo k záplavám. Bylo to pomalé, ale rekonstrukce postupovala. Ačkoli hlavní nápor kultivace neměl začít dřív, než údajně dorazí všichni uprchlíci z Milishionu.

Zdá se, že se rozhodli rozhlásit, že Eris zemřela.

Kapitola 63 - Rozhodnutí (4)


Část 4
– Rudeovo hledisko –


Dobré ráno, dámy a pánové.

Dobré ráno, to je ale krásné ráno, že, kolegové panici! Zdá se, že panictví se dá prominout pouze na prvním stupni základky, ale nevadí vám to? Ale ne, tohle není pěkné. Haha... mě přece jenom brzy bude třináct. Kdybychom to převedli, tak bych byl na druhém stupni. Haha!!

A nyní, zdravím, kolegové nepanicové! Ode dneška patřím do vaší skupiny! Je to takzvaný opravdu naplňující život, něco takového, že? Nikdy by mě nenapadlo, že budu také součástí této skupiny, ale prosím, vřele mě uvítejte jako začátečníka v opravdu naplňujícím životě. Říká se, že bohatí se nehandrkují o každý halíř, takže se těším, jak spolu budeme vycházet!

úterý 2. srpna 2016

Kapitola 63 - Rozhodnutí (3)



~ Tahle část je doslova ztělesnění rozvláčnosti. Omlouvám se, Rudee, že jsem tě kdy osočovala (byť v duchu) ze zdlouhavosti, Eris tě hravě překonala... Eris, prosím, zadrž! ~


Část 3


– Erisino hledisko –

Ten den jsem se já, Eris Boreas Greyratová, stala dospělou. Jako dárek ke svým 15. narozeninám jsem dostala Rudea. Bylo to jinak, než co jsme si slíbili, ale byla jsem s Rudeem vázaná. Miluju ho.

Kdy to bylo, kdy jsem si to jasně uvědomila? Správně. Jsem si jistá, že jsem si to poprvé uvědomila na jeho desátých narozeninách. Bylo to tehdy, když mě matka v noci probudila, navlékla mě do temně rudé noční košilky a s vážnou tváří řekla: „Jdi do jeho pokoje a svěř mu svoje tělo.”

Nebylo to tak, že bych to nechtěla udělat. Ale byla jsem trochu zmatená. Od matky a Edony jsem o takových věcech slyšela mnohokrát. Říkaly mi, že nakonec na to dojde. Ale ten den jsem se pořád neodhodlala. Myslela jsem si, že k tomu dojde dál v budoucnu.